Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adayların heyecanı dorukta. 2019 1. ve 2. dönem bekçi alım süreci Polis Akademisi tarafından başlatıldı. Bu süreçte, bekçi adayları polis adaylarında olduğu gibi zorlu bir sürece tabi tutulacaklar. Hatta polislerde istenmeyen yazılı sınav bekçi adaylarına uygulanacak. Tüm bu bekçi seçme süreci sonucunda, adaylar başarı puanlarına göre sıralanıp asil ve yedek listeleri oluşturacaklar. Asil adayları, sağlık raporu alma ve eğitimler, yedekleri ise sıra gelmesini beklemeyi içeren bir süreç bekleyecek. Tüm bu olayları belileyecek olan bekçilik başarı puanının hesaplanması konusunda, bu makalemizde detaylı bilgilere yer vereceğiz.
4100TL’den başlayan bir maaş ile(Bkz. Bekçi Maaşları) kendi memleketinde görev yapmak birçok gencin hayalini süslüyor. İş güvencesi ve vatan hizmeti konusunda sağladığı doyum nedeniyle bekçi olmak isteyen aday sayısı oldukça artmış durumda.Tüm bu süreçte, ön plana çıkmak ve diğerlerinden ayrılarak bekçilik kadrosunu kazanmak isteyen adayları aşağıdaki sınav aşamaları bekliyor olacak:
Bekçi adayları, yazılı sınavda 100 soru üzerinden bir değerlendirmeye tabi tutulacaklar ve her doğruları için 1 puan alacaklar. 50 puan alamayan elenecek, aldığınız bu yazılı puanının %25’i başarı puanınıza eklenecek.
Bekçilik fiziki parkur sınavına girecek olan adaylar, yaptıkları dereceye göre 100 puan üzerinden değerlendirilecekler ve bu sınavdan aldıkları puanın %25’i başarı puanlarına eklenecek. Adayların bu aşamayı geçmek için en az 60 puan almaları gerekiyor.
Sözlü mülakat aşamasında ise adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilecekler ve bu sınavdan aldıkları puanın %50’si başarı puanlarına eklenecek. Sözlü sınavdan başarılı olmanız için en az 70 puan almalısınız. Aşağıdaki araç ile bekçilik adayı başarı ve giriş puanınızı hesaplayabilirsiniz:
Tüm bu üç sınavdan aldığınız puanların yüzdeleri toplanıp sizin kişisel bekçilik başarı puanınızı oluşturacaktır. Bu puanınıza göre en yüksekten başlanarak listeleneceksiniz ve başvuru yaptığınız ilin kontenjanına göre en başarılıdan başlanmak üzere asil kazanan ve yedek kazanan şeklinde sıralanacaksınız. Başarı sıralama puanında eşitlik olması halinde sırasıyla
- yazılı sınav puanı,
- mülakat puanı
- fiziki yeterlilik puanının yüksekliği
esas alınacaktır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecektir. Misal; 8 bin bekçi alımında İstanbul’a 1000 kontenjan verildi. İstanbul için başvuran adaylardan en yüksek başarı puanı olan ilk bin kişi asil kazanan, sonraki bin kişi ise yedek kazanan olarak listelenecektir. Bunun dışında kalanlar elenecektir.
Konu hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
S.a admin 01.01.1988 doğumluyum ancak gercekte ocak değil eylül dogumluyum.kemik testi yaptirsam herhangi bir geçerliliği olurmu.?
18 yaş sonrası düzeltme kabul edilmiyor.
Bayan alımı bu sene olacak mı?
Belli değil.
Basvuru ūcreti cok fazla yetkililere sesleniyorum 3 ay önce de bekcilik sınavi oldu yedekte bekleyen arkdaslar var öncelik onlara verilsin neden yine basvuru ve sınava girecez
en az 1.64 olarak bildiğimiz boy şartı ne oldu? başvuru ücret eklendi mi?
167 cm
17 03 1988 dogumluyum basvurabılıyormuyum
Hayır
18.01.1988 doğumluyum yani tam 30 yaşındayım başvuru yapabiliyormuyum?
Hayır
Selam admin ben gecen sene sincan da sinavi kaybetim bir daha sincan da basvuru olurmu
Ankara ya bekçi alınıyor, başvurabilirsin.
Admin ben ilçede ikamet ediyorum sorun olur mu tekirdağ muratlı tekirdağ merkezde değilim yani bilgilendirirsen sevinirim
İl-ilçe ayrımı yok.