2020 Yeni Bekçi Alımı Gecikecek – BekçiAlımı

2020 Yeni Bekçi Alımı Gecikecek

ÖNEMLİ NOT: 2020 BEKÇİ ALIMI AÇIKLANDI. HEMEN BU HABERİ OKUYUN!

2020 yılında yeni çarşı ve mahalle bekçisi alımı süreci için gözler İçişleri Bakanlığı’nda. Yeni yapılacak bekçiliğin jandarma bekçi olarak olmasını ve köy ve mahalleleri kapsamını beklediğimizi daha önce yazmıştık. (2020 Yılında Bekçilik Başvurusu Nasıl Olacak) O günden bu zamana bilindiği üzere dünyada ve ülkemizde yoğun bir virüs mücadelesi devam etmektedir. Ülkemizde on milyonlar evde kal kampanyaları ile dışarı çıkmamakta, iller ve ilçeler arasında karantina uygulamaları yapılmakta, toplu etkinlikler iptal edilmektedir.

Bu süreçte mevcut bekçiler aktif olarak görev yapmaktalar. Asayiş, evlere yardım taşınması, ücretsiz maske teslimi gibi yetkililerin verdiği birçok iş ve işlem 24 bine yakın mahalle bekçisi tarafından gerçekleştirilmektedir. Ülkemizin coğrafi büyüklüğü, toplum ve şehir yapısı, asayiş ihtiyacı ve toplum huzuru gibi sebeplerle yeni bekçi alımı mutlaka yapılacaktır. Fakat yakın bir zamanda yapılması mümkün değildir. Bunun başlıca nedeni bekçi alımında yapılan sınavlardır.

Bekçi istihdamında aday elemede ön sağlık taraması, yazıl-sözlü ve mülakat sınavları gibi birçok aşama vardır. Üstelik bekçi adayları detaylı sağlık raporu almaktadırlar. Tüm bu süreçler toplu, merkezi veya yerel binlerce kişinin bir araya geldiği süreçleri içermektedir. Bu sınavlar olmadan normal memur gibi uzaktan atama da yapılması mesleğin gerekleri nedeniyle imkansızdır. Tüm bu süreç nedeniyle yakın bir zamanda yeni bekçi alım ilanı yayınlanmasını beklemiyoruz.

Virüs salgını ile mücadele tamamlandığında, karantina durumları sonlandığında, toplu etkinlik ve uygulamalar serbest bırakıldığında ancak bir istihdam süreci başlayacaktır. Tüm bunların da ne zaman olacağı şu an henüz belirsiz. Hayatın normale döndüğü dönem ilk gündeme gelecek konuların başında bekçi alımı olacağını düşünmekteyiz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

62 Soru Cevaplandı

  1. Admin yas esnetilmesi gibi bisey olurmu. Olursa sence maksimum kaca yukselir. Cunku gecikmeden dolayi yastan kaybedenimiz olacak bununla ilgili bir calisma olurmu

  2. İnşallah bu sene virüsü mayıs haziran gibi erken aylarda atlatırızda alımlar başlar yada benim gibi bu sene yaştan kaybedenlere bir iyilik yaparlar. Yoksa çok üzülecem inş Allahını izniyle mayıs yada haziran gibi atlatırsak alım başlar mı yoksa yaştan kaybedenlere iyilik yaparlar mı??

    • Yaş konusunda esnetme olacaktır.

    • Sayın admin yaş için esnetme olacaktır diyorsun bunun istihbaratını mı aldın.Kesinlik payı nedir cevaplarsan sevinirim değişmezse ben ve bir çok aday gibi yaştan kaçıracağız başvuruyu

    • Ne olacağını kimse kesin bilemez şu an.

    • Merhaba admin, 2021e kalırsa alım, benim gibi 29u doldurmuş olanları telafi etmek amaçlı alıma dahil ederler mi?

    • Bilgim yok maalesef.

  3. Yaş konusunda polislikte esnetme olmayacak. Acaba bu bekçiliği kapsar mı yoksa bekçilik şartı ayrı bir durum mu. Sonuçta alımı pomem yapıyor.
    Birde eğer virüsü mayıs haziran gibi yenersek alımlar 2020 bitmeden başlar mı?????

  4. Daha bekçi alımı olmayacak denildi. Bu sene eğitime gidecek 8 bin bekçi ile 30 bin kişilik kontenjan doldu denildi. Yeni bekçi alımı mı olacak

  5. Admin peki yaş esnetilmesi nekadar olur yani ben ve bazi arkadaslar 31den gun aldik. 18-30 yas diye sart var bu sart 18-32 yada 18-33 gibimi olur. Allaha emanet ol.

  6. Bir şey soracaktım kamu bülteni diye bir site var bugün bir haber yaptı moralim çok bozuldu polis akademisi açıklama yapmış 2020 2021 2022 alım olmayacak diye moral bozuyor. Sizce doğrumu size güvenimden soruyorum

  7. Teşekkür ederim her sordum soruya sıkılmadan, sinirlenmeden cevap veriyosunuz. Sizi takip ediyorum da şimdi kadar olan alımlar hakkında ne dediyseniz çıkıyor. 2020 alım olacak diyorsanız bir şey biliyorsunuz.

  8. İSMAİL.ÇAKIR

    BEN JANDARMA YA BEKCİ ALIMI İÇİ YAZIYORUM İLK BEKCİ ALIMI EGM YE LİSE MEVZUNU VE YAŞ 30 OZAMAN BAŞVURU YAPAMAMIŞTIM BEN DEN SONRA İLK OKUL MEVZUNLARI GİRDİ JANDARMA BEKCİLİĞİNNE İLK OKUL VE ORTA OKUL MEVZUNU ALACAKLAR YAŞ ŞARTI İSE 20 .35 ALTI OLSUN YAŞ SINIRINA TAKLIMADAN HERKEZ BAŞVURABİLİR

    • Merhaba ismail Jamdarma bekci alimi icin istenilen sartlar hamgi sitede kardesim ben bulamadim. Bide alim nezamana olacak bir bilgi varmi. Admin seninde bilgin varmi kardesim. Allah emanet ol

    • Şu an alım süreci belirsiz.

  9. Yaş esnetilmesi diye birşey olma ihtimali ile umutlandırmayalım kendimizi… Hiç Belli olmaz.
    Sonuçta sen 31 den gün almış olabilirsin ama 18-29 yaş arası birçok başvuracak aday var, sana yada bana kalmadılar yani, virüs bu konuda pek bahane değil gibi, geçen sene girseydin ondan önceki sene girseydin vs. vs.
    Bir yandan, “eğer virüs olmasaydı başvuracaktım ve yaşım kıl payı kurtarıyordu, bu olaylar yüzünden başvuramadım, benim için bir engeldi, virüsü ben mi çıkardım… Hakkımı istiyorum bu duruma tolerans gösterilmeli ve yaş esnetilmeli, en azından sadece bu yıl” diye de düşünüyor insan…

  10. Admin yaş esnetilmesi olurmu sence boyle birsey varmi sence olasiği yuksekmidir

  11. alınacak kadro sayısı belli değil 3 bin yazmışsınız daha iç işleri bakanlığı açıklamadı kadroyu

  12. Emniyette 2 yıldır bekçi olarak görev yapıyorum. Üniversite lisans mezunuyum. 2019 kpss sınavından 75 puan aldım. İstifa etmeden kpss puanıyla kurumiçi polisliğe yükselme durumu var mıdır?

    • Bildiğim kadarıyla direkt yükselme yok başvurup polis vb olabilirsiniz.

    • POMEM veya PAEM’e başvurabilirsiniz şartlarınız tutuyor . Komiser yardımcısı dahi olabiliyorsunuz bence şansınızı deneyin, başvurmak için istifa etmenize gerek yok .Eğer süreç olumlu sonuçlanırsa istifa edersiniz. Ayrıca mülakatta bekçi olmanız işinizi çok kolaylaştırır

    • gırıyorsun ıstıfa edıyorsun saygı duyarım

  13. yazılı sınav puanı nedir acaba

  14. askerlik 2023 12 ayın 31ine kadar tecilli hocam benim 24 yaşındayım önlisan mezunuyum. başvuru yapabilmek için askerliği yapmış olmak kesin şart mı yoksa tecil filanda olsa oluyor mu ?

  15. 2020 alımı olacak mı? Lütfen bilgi verirmisiniz. Bu sene son benim yaşım itibariyle çok istiyorum 16 mayıs 1990 doğumluyum.

  16. Merhabalar, 8 Kasım 2019 Resmi Gazetede askerlik şartı; ilişiği bulunmamak olarak güncellenmiş görünüyor. Ben üniversitede 4. Sınıf Öğrencisiyim 12/2022 tecilli görünüyorum. Bu bağlamda, açılacak olan kadrolardan yararlanabilir miyim ?

  17. işkur da bekçi alımı yazıyor acaba konu ile ilgili bilgi verir misiniz?

  18. Jandarma Gen. Kom. bünyesinde bekçi alımı olacağı bilgisi var bu gerçek mi ve sizce EGM’de olduğu gibi 81 il kapsamında bir alım mı olur ?

  19. alımlar hakkında kaynakları nerden buluyorsunuz alımlar için en yakın zaman nedir

  20. Bekçilik başvurusu açılınca bilgilenmek istiyorum

  21. Merhabalar 400 bekçi alımı olacakmış yaş 31 yaşından gün almamış diyor ve 07/1988 doğumlu ve sonrası diyor tarihmi baz alınıyor acaba ben 20.01.1989 doğumluyum başvuru yapabilirmiyim

  22. 5 yıllık uzman çavuşum doğuda. Uzman çavuşluk tan bekçiliğe geçiş oluyomu bilginiz varmıydı acaba

  23. Merhaba jandarma genel komutanlığı bekçi alımı ne zaman olabilir ayrıca yaş sınırında yükseltme olabilirmi..

  24. Bu yıl bekçi alımı olacak mı.

  25. Merhaba bekçi alımı bu sene olabilirmi ayrıca tahminen hangi ayda olabilir.Jandarmamı alım yapacak yoksa Emniyet genel müdürlüğü mü.

  26. Hatay için ne zaman olack bir bilginız var mı?

  27. Selam 2020 2 ekim son olan başvuruya gerçekleştiridm fakat evrak teslim tarihi ile ilgili bilgi yok tam olarak hangi tarihlerde yapmamız gerekiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir