2020 Yılında Bekçilik Başvurusu Nasıl Olacak – BekçiAlımı

2020 Yılında Bekçilik Başvurusu Nasıl Olacak

2020 yılı ile birlikte bekçilik başvurularının haberleri gündeme gelmeye başladı. Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen yüz binlerce aday, 2020 yılında bekçi alımına başvuruda bulunmak ve bu zorlu sürecin sonunda kolluk kuvvetlerine katılmak istiyor. Yılda bir defa olmak üzere 2016 yılından beri devam eden bekçi istihdamı 2020 yılında bekçilik başvurularının alınması ile başlayacaktır.

Başvurula ne zaman başlayacak?

2020 bekçilik başvurularının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. Çarşı ve Mahalle Bekçisi için devlet personel istihdamı kotası olarak 3 bin belirlenmiş durumda. Öncelikle bekçi alımı için kadro ihdas edilmesi gerekmektedir. Kadro açılmasından sonra Polis Akademisi tarafından duyuru ile başvurular alınacaktır.

Bekçilik Başvurusu Nasıl Olacak?

Kadro ihdası sonrası kaç bekçi alınacağı resmi gazetede yayınlanacaktır. Daha sonra EGM Polis Akademisi aracılığı ile ilan yayınlayacak ve bekçi alım ve başvuru süreci başlayacaktır. Bu sürecin aşamaları şu şekilde işleyecektir:

  1. 2020 bekçilik başvuru ücretinin Halkbank üzerinden yatırılması
  2. Polis Akademisi sitesi üzerinden e-devlet bilgileri ile başvuruda bulunulması
  3. Ön sağlık taraması ve evrak teslimi
  4. 2020 bekçilik yazılı sınavı
  5. 2020 bekçilik fiziki parkur sınavı
  6. Sözlü mülakat
  7. Kazananların açıklanması
  8. Sağlık kurulu raporu alınması
  9. Atamalar ve eğitimlerin başlaması

Tüm bu süreçler yaklaşık bir yıl sürmektedir. 2020 yılında alım sürecinin olup olmayacağı ve ne zaman başlayacağı ise henüz netleşmiş değildir. Süreç başladığında aşağıdaki konular da netleşmiş olacaktır:

  • Yaş şartı
  • İkamet şartı
  • Askerlik şartı
  • Mezuniyet şartı
  • Köy ya da merkez çalışma sistemi

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

39 Soru Cevaplandı

  1. Celalettin güvenç olmayacak dedi

  2. Sevgili admin kota olarak 3 bin belirlendi diyorsunuz peki bu kotanın arttırılması durumu olabiliyormu ilana cikilmadan önce ve son olarak max haziran gibi ilanın çıkma olasılığı varmı şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

  3. Yaş yükseltilsin lütfen sayın bakanım sayın cumhurbaşkanım lütfen duyun bizi

  4. Virüs vakasından dolayı alım felan olmaz, zaten son şansımızdı yaş kurtarmıyordu bu sene girdik girdik diyorduk küçükte olsa umut ediyorduk, 4 gözle bekliyorduk ne zaman alım yapılır v.s. ancak sittin sene giremeyiz birdaha, geçmiş olsun.

  5. Corona virüsünden sebeb alımlar ne kadar ertelenir yada alım olurmu. Lütfen bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz. Çünkü benim yaşım itibarıyla bu sene son senem ve bir daha girmek istesemde giremeyecem.lütfen bilgii verirmisiniz

  6. Yaş yükseltilsin lütfen

  7. askerlik tecilli sorun olur mu?

  8. Orta okul mezunuyum ve 18 e girmeye 5 gün kaldı şuan kayıt olabilirmiyim yada lise mezunu olmak şartmı?

  9. REFARANS şart ilk alimda az kişi başvurduğu için torpilsizde girenlet var ama artık torpil olmadan olmaz

  10. merabalar bekçilikte askerlik şartı kalkmış. paylaşılmış resmiaçıklama

  11. Yaşımız neredeyse 31 olacak ve lise mezunu değilim şuan öle büyük kadrolu fabrikalar varki hatta marketler de tabii migrostu a101 di ne bilim BİM gbi çalışmak isteyip giremedigimiz neden lise mezunu değiliz peki bizmi istemedik okumayı hayır imkânlar el vermedi buradan sesleniorum devletimize ben olamasam bile lütfen kapsamı genişletin benim gbi olan canlara hayat ışıgı olsun bizde hayallerle kalmayalım şu dünyada….keşkeler kadar kötü bişe yok şu dünyada

    • Aynen bende lise mezunu değilim sadece askerlikte yaptım okulu durumlar yüzünden bıraktım ve hayata atıldık şartların düzelmesini talep ediyorum ilkokul ortaokul olmadı lazım

  12. ne 3 bini ya 7 8 bine yaklaşık bekçi alınacak

  13. ben anlamadım hiç birşey askerlik şartı kalktımı kalkmadımı sürekli başka haberler çıkıyo tecile neden sorun yapsınlar askerlik şartı kalktıysa onu anlamadım.

  14. Bekçilik alımı olacak mı 2020de?
    18 yaşındayım sınavına girebilir miyim?
    Başvuru yaptktan sonra sınav nerde yapılacak?
    sınav,sözlü mülakat,spor mülakatı hepsi aynı günde mi yapılacak?
    CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM…

  15. Eğitimler ne kadar sürüyo acaba bilen var mı

  16. BEKÇİ BAŞVURUSUNU NASIL YAPABİLİRİM

  17. Admin sitesinde ilk okul mezunu alimi yapilacak bilgisi var bu haber dogrumu ayrica 12 nisan 2020 tarihinde yas esnetilmesi yapilacak bilgisi hakkinda evet olacaktir demistin. Olma olasiligi nedir nezaman olacaktir sence bilgi verirsen sevinirim Allaha emanet ol.

    • Herhangi bir kurum bekçi alacağız diyince onlar yalan ve manipüle haber yapıyorlar. Mahalle bekçisi ile alakası yok o ilanların. Mahalle bekçisi alımı Polis Akademisi tarafından yürütülüyor. Bu sene pandemi nedeniyle hersey ertelendi. Muhtelemen başvuru şartlarında bazı kolaylıklar yapılacak. Sonbaharı görmek lazım.

  18. merhaba iyi günler bu sene universiteden mezun olucam askerliğimi tecil edersem başvuru yapabilir miyim acaba

  19. İlk okul mezunları da başvuru yapabilicek mı

  20. Askerlik şartı kaldırılmadı mı bu nasıl bir olay ki net bir cevap yok. Bir yer de kalktı deniyor diğer yerde askerlik yapılmış olması gerek deniyor. Doğrusu nedir bunun?

    • Askerlik ile ilişiği olmamak deniyor. Bu askerlik istenmeyede bilir askerde olmayan askerliği bitirmiş şekilde de yorumlanabilir.

  21. Bayan alımı olucak mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir