İşveren İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır? – BekçiAlımı
İşveren İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır?
İşveren İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır?

İşveren İş Kazası Bildirimi Nasıl Yapılır?

İş kazaları yer ve zaman fark etmeden hemen hemen birçok zamanda oluşabilecek durumlardır. Buna bağlı olarak işveren iş kazası bildirimini yapması gerekmektedir. Peki, işveren iş kazası bildirimi nasıl yapılır, iş kazası bildirimi hangi kurumlara yapılmaktadır gibi sorularda merak edilmektedir. İş kazası bildirimi sorularının detayları siz değerli ziyaretçilerimiz için ele aldık.

İş Kazası Nedir?

İş Kazası Nedir?
İş Kazası Nedir?

İşyerinde yaşanabilecek durumlara bağlı olarak iş kazası olarak da adlandırılan kaza yaşayan çalışanların sayıları da her geçen yıl daha fazla artış göstermektedir.

Burada özellikle 2022 yılı bu yazıyı ele aldığımız zamanda bile son zamanlarda maden kazası gibi büyük bir iş yeri kazası yaşandı. Bununla beraber işverenlere büyük bir ceza kesileceği de söylenmektedir.

Yaşanan kazalar ile beraber sadece ilk beş ay olmak üzere 1350 civarında işçi yaşamını kazalar yüzünden kaybetti. İşveren iş kazası bildirimi nasıl yapılır sorusuna da bağlı olarak yıllık yaşanan iş kazaları da iş yeri ve kamu kurumları fark etmeksizin 400 bini geçmektedir.

İş kazası tanımını da ele alacak olursak iş kazası işçinin işini yapması sırasında, işine giderken veya işiyle ilgili herhangi bir durumla uğraşırken bu sırada yaşamış olduğu kazalara verilen isimdir. Burada aynı zamanda iş kazası davaları da ele alınırken aynı zamanda işverenin de burada kusurlu olması zorunlu tutulmamaktadır.

Fakat bazı kişiler yaşanan bu durumda işvereni de sorumlu tutabileceği için işveren tarafından iş kazaları bildirimi yapılması gerekmektedir.

İş Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler Nedir?

İş Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler Nedir?
İş Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler Nedir?

İş kazasından sonra da yapılması planlanan durumlara bağlı olarak öncelik olarak kaza geçiren çalışan tedavi gördüğü doktordan raporunu iş kazası olarak tutmasını istemektedir. Burada aynı zamanda hastane polisine veya hastanede görevli olarak çalışan diğer kolluk kuvvetlerine de bildirmesi olması lazım.

Aynı zamanda işveren de kazayı mutlaka Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmelidir. SGK ye bildirim yaparak yaşanan iş kazası sonrasında uygulanacak tedavi ücretleri ve benzeri durumlar da karşılanmaktadır. Böylece işyeri kazası bildirimi işveren tarafından SGK ye bildirilir.

İlginizi Çekebilir: 2022 Polis Promosyonu Bu Ay Yatar Mı?

Yazar: Berat Mert SÖNMEZOĞLU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir