Bekçiler Kurşun Geçirmez Yelek Giyiyor mu? – BekçiAlımı
Bekçiler Kurşun Geçirmez Yelek Giyiyor mu?
Bekçiler Kurşun Geçirmez Yelek Giyiyor mu?

Bekçiler Kurşun Geçirmez Yelek Giyiyor mu?

Bekçiler 2020 yılından sonra tekrardan güvenlik güçleri kadrosuna katılan meslek grubudur. Belli bir standarda sahip olması gereken bekçiler alım sırasında yazılı ve sözlü sınavdan geçmek zorundadır. Yazılı, sözlü ve fiziki sınavlara girmeden bekçi olunması mümkün olmadığı gibi bu sınavlardan herhangi birinden kalınması durumunda da bekçi olunabilmesi söz konusu değildir.

Bekçilik mesleği ile ilgili birçok soru işareti vardır. Bu mesleğin Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı içerisinde uzun süre sonrasında tekrar girmesi ve farklı görevlerde çalıştırılıyor olması ister istemez bu mesleğe ilk kez giren ya da girmek isteyenlerin kafasını da karıştırmıştır.

Kafa karıştıran soru işaretlerinden birisi de bekçilerin kurşun geçirmez yelek giyip giymedikleri konusu olmuştur.

Bekçi Ne Zaman Yelek Giyer?

Bekçilik için ekstra özel bir kurşun geçirmez yelek yoktur, bunun yerine bekçilerin asayiş denetlemeleri esnasında kullandıkları standart yelekler vardır. Bu yeleklerin önünde ve arkasında bekçi yazısı bulunur. Öndeki bekçi yazısı yukarıdan aşağıya doğru dik bir şekildedir ve uzaktan hemen fark edilebilir. Aslında kurşun geçirmez yeleklerle ilgili merakı da bu yelekler sağlamıştır. Yani sıradan bir denetleme esnasında kurşun geçirmez yelek kullanılmaz. Bu tip yeleklerin kullanım alanları farklıdır. Bu nedenle ne zaman kurşun geçirmez yelek giyilmesi gerektiği hususunda önceden bir araştırma yapılması anlaşılması açısından faydalı olacaktır.

Bekçiler Kurşun Geçirmez Yelek Giyiyor mu?
Bekçiler Kurşun Geçirmez Yelek Giyiyor mu?

Kurşun Geçirmez Yelek Nedir?

2 Polonyalı tarafından ilk kez 1901 yılında üretilmiş olan çelik yelekler, ateşli silahlardan çıkan kurşunların etkisinin azaltılması ve buradan meydana gelebilecek olan zararın aza indirilmesini sağlar. Bir anlamda koruyucu görevi yapan çelik yelekler güvenlik açısından çok önemlidir.

Bekçiler ya da polisler için çelik yelekler yumuşak dokulu olsa da oldukça ağırdır. Bu nedenle gün boyunca çelik yelekle gezinmek çok zordur. Bazı mesleklerin risk derecesinin yüksek olması bu mesleklerde çelik yeleği zorunlu kılmıştır.

[wp-faq-schema]

Yazar: İhsan Arslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir