Bekçi Ne İş Yapar? – BekçiAlımı
Bekçi Ne İş Yapar?
Bekçi Ne İş Yapar?

Bekçi Ne İş Yapar?

Bekçi ne iş yapar? Bekçiler gece bir bölgede güvenliği sağlamakla görevli olan kolluk güçlerine yardımcı olmakla görevli kişilerdir. Bir bekçi özel bir durum yaşanmadığı sürece akşam 10 ile sabah 6 arasında görev yapmak durumundadır. Bekçiler polisler gibi silah taşıyabilir ve silah kullanma yetkisine sahiptir.

Bekçilerin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Bekçi ne iş yapar sorumluluğu nedir? Bekçiler genelde park ve bahçelerde görevlendirilirler. Cadde ve sokakların güvenliğini sağladıkları gibi toplu taşıma araçlarının peronlarında da görev alabilirler. Bekçilerin bulunduğu pozisyon yardımcı güç olduğundan dolayı jandarma ve polise destek konumunda yer alır. Bekçilerin diğer sorumlulukları ise aşağıdaki gibidir.

  • Uyuşturucu madde satıcılarının yerlerini tespit etmek ve kolluk güçlerine haber vermek,
  • Yasadışı olarak bahis, kumar oynanan mekanların tespitini yapmak ve kolluk güçlerine bildirmek,
  • Halkın huzurunu bozan kişilerin tespit edilmesini sağlamak ve gerekli görülmesi halinde polise haber vererek gözaltına alınmalarını sağlamak,

Bekçi ne iş yapar? Bekçilerde toplumun huzuru ve refahını korumak için görevlendirilmiş olduklarından dolayı kendi sorumluluklarının bilincinde olmalı ve orantısız güç kullanmadan duruma müdahaleci olmaları gerekir. Bekçilik vasfına sahip olmayan kişilerin bekçi olmaları söz konusu değildir. Bunun içinde bekçi olabilmek için birtakım şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Standart bir bekçiden istenilenler şöyledir.

Bekçi Ne İş Yapar?
Bekçi Ne İş Yapar?

Bekçi Olmak İçin Gerekenler

Bekçilik için başvuracak kişinin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Bunun dışında bekçi adayının en az lise mezunu olması gerekir. Bekçi olabilmek için şartlardan birisi de boydur. Boy sınırı olarak 1,67 belirlenmiştir. Bu boyun altında olanlar bekçi olamazlar. Bekçilerin askerlikle alakalarının bulunmaması beden kitle endekslerinin 18 ile 27 arasında olması gerekir. Obez olanlar ya da çok zayıf olanlar bekçi olamazlar.

Bekçilerde yaş sınırı da vardır. Bir kişi 18 yaşından küçük ise bekçilik için başvuramadığı gibi 31 yaşından büyük olanlarda başvuruda bulunamazlar.

[wp-faq-schema]

Yazar: İhsan Arslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir