2020 Polislik Başvuruları – BekçiAlımı

2020 Polislik Başvuruları

Polis Akademisi (PA) 2020 yılında polis öğrencisi alımlarına devam edecek. Ülkemizdeki yüz binlerce genç adayı polislik mesleğine ilgi gösteriyor. Polis olmak alım ilanlarına başvurularınızı yapmalısınız. Ayrıca ilan için şartlarınızın tuttuğu polis okulunu tercih etmeli, o okulun şartlarının gereklerini sağlamalısınız.

POMEM ilanları için en az ön lisans mezunu, PAEM için lisans mezunu, PMYO için en az lise mezunu olmalısınız. POMEM ve PAEM için KPSS, PMYO için ise TYT sınavına girmeniz gerekmektedir. Yaş şartlarını aşağıdan sorgulayabilirsiniz:

Tüm bu süreçte sitemiz üzerinden bekçilik kadar polis alımları konusunda da sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz. Özellikle PÖH alımı en az lise mezunu ve puansız olursa, birçok bekçi adayı genç PÖH alımlarına da başvurabilecektir. Eğer puansız ve en az lise-ortaokul-ilkokul şartı ile  PÖH ilanı gelirse yüz binler bu alıma başvurabilir. Bu hususlar ilerleyen günlerde netleşecek. Polis alımlarında yaş şartının esnetilmesi, öğrenim durumu düzenlenmesi vb. konusunda talep var. Tüm alım koşulları ve istenilecek koşullar, kamuoyu durumuna göre siyasi irade tarafından takdir edilecektir.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

7 Soru Cevaplandı

  1. 2019 polis sınavları tarihi ne zaman

  2. Pmyo icin tyt ham puan istyor bu puan hangisi ve kesin oylemi sonuc belgesinde solda yazili puanlar mi yoksa y.tyt yazan yer mi tsk

  3. 2020 yılında lise mezunu bayan pöh alımı olacak mı

  4. Olur mu peki lise mezunu bayan alımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir