2020 Bekçi Maaşları – BekçiAlımı

2020 Bekçi Maaşları

Mahalle Bekçiliği kendi memleketinde yapma avantajı, kesin iş garantisi, devlet güvencesi, kolluk görevi olma gibi avantajlar nedeniyle tercih ediliyor. Bu nedenle çarşı ve mahalle bekçiliği son yıllarda oldukça revaçta. On binler bekçi olmak için bir çok zorlu sınava giriyor ve bu şanlı mesleğe adım atmak için yarışıyor.Nasıl Bekçi Olunur? konulu yazımızda bu huşuları detaylıca anlattık.

Bekçi maaşları 657 sayılı devlet memurları kanununa göre belirleniyor. Sizler için bu yazımızda derece ve kademelerine göre bekçi maaşlarını bir araya getirdik. Bu maaşlara çocuk paraları ve BES kesintileri dahil değildir. Bunları da kendinize göre hesaplayarak maaşları bulabilirsiniz. 2020 yılında bekçilerin alacağı maaşlar aşağıdaki gibidir.

2020 yılında  bekçi maaşları aşağıdakine yakın değerler olacaktır:

  • 9/1 Lise mezunu yeni bekçinin 2020 yılı Temmuz ayı maaşı: 4,669.88 ₺
  • 9/1 lisans önlisans mezunu yeni bekçilinin 2020 yılı Haziran ayı net maaşı: 4,661.88 ₺

Yukarıdaki maaşlar ham maaşlardır. Yeni göreve başlayan bir bekçinin alacağı tutarlardır. Kademe ve dereceye göre fark oluşur. Aynı zamanda aşağıdaki durumlarda ek tutar da net maaşlara yansıtılır:

  • Eşi çalışmayan bekçinin maaşına yapılan aylık ek ödeme: 351.09 ₺
  • Eşi çalışan bekçinin maaşına ek ödeme yapılmaz.

Bekçi görevi yapan kişinin çocukları varsa maaşına ek ödeme aylık olarak yapılır. Çocuk yardımları aşağıdaki gibidir:

  • 72 aydan küçük çocuk için; 77 TL
  • 72 aydan büyük çocuk için: 40 TL

Bu miktarlardan yola çıkarsak, 2020 yılında yeni göreve başlayan evli ve 2 tane 6 yaşından küçük çocuğu olan bekçinin aylık net maaşı 5,259.45 ₺ civarı olacaktır. Kişi eğer BES sistemine dahil olursa 100 TL civarı aylık kesinti olur. Bu da maaşından aylık düşer. tüm bu miktarlar kişiye görev yılına ve görev yaptığı yere göre ufak değişikliklere uğrayabilir. Yukarıdaki tutar Ankara’da görev yapan bekçi için geçerlidir. Hakkari gibi zorlu yerlerde görev yapan bekçiler 320 TL civarı daha fazla ödeme alırlar. Konu hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir