2020 Bekçi Alımında Askerlik Şartı – BekçiAlımı

2020 Bekçi Alımında Askerlik Şartı

ÖNEMLİ NOT: 2020 bekçi alımında askerlik ödevini bitirmiş olma şartı aranacaktır.

2020 yılında EGM bünyesine kadrolu çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı Polis Akademisi tarafından duyuruldu. 2020’de yapılacak olan bekçi alımında kontenjan 400 kişi olarak belirlendi. Alımın resmi ismi de 2020 1. dönem bekçi alımı olacak açıklandı. Adaylarda erkek olma ve en az lise ve dengi okul olma şartı aranacak. Kadın bekçi alımı 2020’de yapılmayacak. İlkokul mezunu bekçi alımı da 2020 yılında olmayacak. Henüz bekçi alımı ile ilgili kılavuz yayınlanmadığından yaş, ikamet ve askerlik gibi şartlar net değil. Sadece İstanbul iline alım olacağından ve bekçilerin mesleki yapıları gereği ikamet şartının aynen devam edeceğini daha önce AÇIKLAMIŞTIK. Bu makalemizde askerlik şartı durumuna ve ihtimallerine değineceğiz.

2019 ve daha önce yapılan bekçi alım süreçlerinde adaylarda Askerlik ödevini bitirmiş olmak şartı aranmıştı. Yani bekçi olmak isteyenler askerde olsalar bile askerlik ödevini bitirmemişlerse eleniyorlardı. Bu hususta geçtiğimiz Kasım 2019’da yeni bir düzenleme yapıldı. Askerlik ile ilişiğinin bulunmadığını ibraz edebilenler bekçi alımına başvurabileceklerdir. Bu konuda takdir bakanlıktadır. Askerlik şartı isteyebilir de istemeyebilir de. Başvuru kılavuzu yayınlanınca net durum ortaya çıkacaktır.

Askerlik ile İlişiğinin Bulunmamak

Bekçi adayları sitemize sıklıkla askerlik ile ilişiğinin bulunmamak ne demektir diye soruyorlar. Askerlikle ilişiği bulunmamak aşağıdaki durumlardır:

  • Askerlik çağına gelmemiş olmak
  • Askerliğini yapmış olmak
  • Askerliğe elverişli değildir; çürük kararı almış olmak
  • Öğrenci olmak
  • Tecilli olmak
  • Askerlikten muaf olmak
  • Askerlik kaçağı ya da bakaya olmamak
  • Askeri mahkemelik olmamak
  • Askerde olmamak
  • Askeri görevde olmamak
  • Asker olmamak

Yukarıdaki durumları sağlarsanız askerlikle ilişkiniz yok demektir.

Askerlik ile İlişiğinin Bulunmadığına Dair Belge Almak

Askerlik durumunuzu, askerlik ile ilişiğiniz olmadığını ve bu açıklamayı içeren yazılı resmi evrakı iki yol ile alabilirsiniz:

1)Askerlik Şubesi: Askerlik şubenize giderek askerlik ile olan ilişiğinizi ifade eden resmi evrakı temin edebilirsiniz.

2)e-Devlet: e-devlet üzerinden askerlik durumunuzu sorgulayan belgeyi alabilirsiniz. Öncelikle e-devlete giriş yapın. Askerlik Durum Belgesi Sorgulama diyerek arama yapıp MSB adresine gidin:

Buradan askerlik durum bilgilerinizi içeren barkodlu belge oluşturabilirsiniz. Bu belge resmi evrak olarak Polis Akademisi ve tüm kurumlar tarafından kabul edilecektir. Onay kutucuğunu tıklayarak devam edin. Sorgulamaya esas bilgileriniz gelecektir. Doğru ise yeni belge oluştur butonuna basın:

Yeni belge oluştur dedikten sonra resmi barkodlu belgeniz ve askerlik durumunuz ekrana gelecektir. Bu belgeyi dosyayı indir diyerek indirip çıktı alarak ilgili kurumlara verebilir, askerlikle ilişiğiniz olmadığını resmi evrakla makama sunabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

9 Soru Cevaplandı

  1. Ya Allah aşkına 3 Ekim’de Bedelli askerliğe gidiyorum 30 Ekim’de döneceğim. Muhtemelen sınav ben döndükten sonra olacak ama başvuru yapamıyorum. Belki de elimde terhis belgemde olacak. En azından sınav tarihine kadar askerliği bitiriyor olmak gibi bir şey eklenmeli yıllardır bu başvuruyu bekliyorum. Celp tarihini ben seçsem daha erken gidecektim zaten…

    • Ben senin yerinde olsam başvururum. Eğer evrak teslimine kadar ki bu muhtemelen EKim sonu kasım başı olur terhis olursan sorun yaşamazsın.

  2. Ben askerlikten muaf’ım hiçbir şekilde basvuru yapamam mı şimdi başka bi yolu yokmudur

  3. Ben üniversite 2 sınıf okuyorum askerlik yapmadım bekcilik sınavına girebilir miyim

  4. Askerligi tecıl ettım olabılırmıyım bekçi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir