2020 Bekçi Alımı İkamet Şartı – BekçiAlımı

2020 Bekçi Alımı İkamet Şartı

ÖNEMLİ NOT: 2020 bekçi alımında  İstanbul il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak ŞARTI aranmaktadır.

2020 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı Polis Akademisi tarafından duyuruldu. Bu sene yapılacak olan bekçi alımında kontenjan 400 kişi olarak açıklandı. Adaylarda erkek olma ve en az lise ve dengi okul olma şartı aranacak. Kadın bekçi alımı 2020’de yapılmayacak. İlkokul mezunu bekçi alımı da 2020 yılında olmayacak. Bekçilik ilanında ikamet şartı yazmasa da sadece İstabul iline alım yapılacağı belirtildiği için ikamet şartı da aranacaktır. Yani İstanbul dışındaki adaylar bekçi alımına başvuramazlar. İkametinizin İstanbul’da olması gerekir. 2020 yılı 1. dönem çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adaylarda ikamet şartı olarak aranacak nitelik şöyledir:

İstanbul il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak.

Sık Sorulan Sorular

  • Başka ilde yaşayıp resmi ikamet adresi Istanbul olanlar, ilan terimi itibariyle bir yılı doldurdularsa bekçi alımına başvuruda bulunabilirler.
  • 20 yıl İstanbul’da yaşayıp bir ay önce ikametini başka ile alanlar başvuruda bulunamazlar. Yani son bir yıldır aralıksız İstanbul ve ilçelerinde ikamet ediyor olmanız lazım.
  • İstanbul ilçeleri arasında yer değiştirmeler ilde ikamet sürenizi etkilemezler.
  • İstanbul içinde birden fazla yer değişikliği yapmanız süreyi etkilemez.
  • 25 sene İstanbul’da yaşayıp 3 aydır başka ile geçtiyseniz başvuru yapamazsınız.
  • 25 senedir İstanbul’da  ikamet edip, 3 ay önce iki haftalığına başka bir ile geçip sonra İsanbul’a döndüğünüzde o aradaki iki haftalık değişikliğin mazeretini kanıtlamanız gerekir. Kanıtlayamazsanız bir gün bile olsa başvuru yapamaz, yapsanız da elenirsiniz.
  • Askerlik, öğrenim, sağlık, tedavi vb. kanıtlanabilir makul nedenlerle ayrılıp geri döndüyseniz ikamet sürenize etkisi olmaz.

2020 bekçi alımındaki ikamet şartına bakılacak tarih, yakında yayınlanacak alım ve başvuru kılavuzunda netleşecektir.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir Soru

  1. Benim ikametgah adresim İstanbul’daydı 5 senedir aynı semtte ben üniversite okuduğum ilde boş konuta aldım sağlık ocağı için 3 aydır Niğde’de şimdi geri İstanbul’a alicam ikametgah sorunu teşkil eder mi nasıl yol izlemem gereki yardımcı olursanız sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir