2019 Yılı Polis Maaşları – BekçiAlımı

2019 Yılı Polis Maaşları

Polislik kesin iş garantisi, devlet güvencesi, kolluk görevi olma gibi avantajlar nedeniyle tercih ediliyor. Bu nedenle polislik mesleği son yıllarda oldukça revaçta. On binler polis olmak için birçok zorlu sınava giriyor ve bu şanlı mesleğe adım atmak için yarışıyor. 2019’da ise 35000 Polis ve Komiser Yardımcısı  alınacak.  Bu da polislik mesleği hakkında birçok merak edilenin ve yeni polis adaylarının olacağını gösteriyor. Polis maaşları 657 sayılı devlet memurları kanununa göre belirleniyor. Sizler için bu yazımızda derece ve kademelerine göre polis maaşlarını bir araya getirdik. Bu maaşlara çocuk paraları ve BES kesintileri dahil değildir. Bunları da kendinize göre hesaplayarak maaşları bulabilirsiniz. 2019 yılında polislerin alacağı maaşlar aşağıdaki gibidir.

2019 yılında polis maaşları aşağıdakine yakın değerler olacaktır:

  • 9/1 lisans önlisans mezunu yeni polisin 2019 yılı ocak ayı net maaşı: 4772 TL

Yukarıdaki maaş ham maaştır. Yeni göreve başlayan bir polisin alacağı tutarlardır. Kademe ve dereceye göre fark oluşur. Aynı zamanda aşağıdaki durumlarda ek tutar da net maaşlara yansıtılır:

  • Eşi çalışmayan polisin maaşına yapılan aylık ek ödeme:  248 TL
  • Eşi çalışan polisin maaşına ek ödeme yapılmaz.

Polislik görevi yapan kişinin çocukları varsa maaşına ek ödeme aylık olarak yapılır. Çocuk yardımları aşağıdaki gibidir:

  • 72 aydan küçük çocuk için; 58 TL
  • 72 aydan büyük çocuk için: 29 TL

Bu miktarlardan yola çıkarsak, 2019 yılında yeni göreve başlayan evli ve 2 tane 6 yaşından küçük çocuğu olan polisin aylık net maaşı 5140 TL civarı olacaktır. Kişi eğer BES sistemine dahil olursa 80 TL civarı aylık kesinti olur. Bu da maaşından aylık düşer. Tüm bu miktarlar kişiye görev yılına ve görev yaptığı yere göre ufak değişikliklere uğrayabilir. Yukarıdaki tutar Ankara’da görev yapan polis için geçerlidir. Hakkari gibi zorlu yerlerde görev yapan polisler 858 tl civarı operasyon tazminatı da almaktadır.

Konu hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir