2018 PMYO Kadın Başvuruları – BekçiAlımı

2018 PMYO Kadın Başvuruları

2019 yılı ile birlikte polis olmak isteyen kadın adayların tercih ettiği eğitim kurumlarının başında Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) geliyor. PMYO okuyarak polis olmak isteyen kadın adaylar, gerekli şartları taşımaları koşuluyla toplamda iki yıllık eğitim görerek polislik mesleğine adım atabiliyorlar. PMYO okumak isteyen kadın adaylarda aranılan en temel şartların başında ise lise son öğrencisi olmak, lise mezunu olmak ya da önlisans mezunu olmak aranmaktadır. Lise son okumayan ya da lise mezunu olmayan bayan adaylar PMYO başvurusu yapamazlar. Mezuniyet şartını taşıyan kadın adaylarda ise aranılan belli başlı şartlar aşağıdaki gibidir.

PMYO Kadın Polis Adayı Şartları

  • Lise son öğrencisi olmak, lise mezunu olmak ya da önlisans mezunu olmak.
  • Temel yeterlilik testi (TYT) sınavından PMYO baraj puanı ve üstünü almak
  • En az 162 cm (ve üstünde) boya sahip olmak.
  • EGM Sağlık şartları yönetmeliğine göre polisliğe uygun olmak
  • Polislik boy-kilo oranı sınırları içinde olmak(Hesaplamak için TIKLAYIN)
  • 2019 için 1 Ekim 2001 ve öncesi doğumlu olmak(Hesaplamak için TIKLAYIN)
  • 2019 PMYO için 1 OCAK 1994 ve sonrası doğumlu olmak
  • Yüzünde ve görülür yerlerinde yara, dövme, faça vb izler olmamak
  • T.C. vatandaşı olmak

Yukarıda saydığımız temel şartları taşıyan kadın adaylar PMYO öğrencilik başvurusunu yapabilirler. Bunun için TYT’den tahmini 250 ve üstü puan almaları gerekir. Bu puanı alan kadın adaylar, 2019 yaz aylarında Polis Akademisi(PA) tarafından duyulacak olan başvuru formu ile internet üzerinden başvuru yapacaklar. Başvurular sonucunda kadın polis adayları, polis okullarına davet edilecek ve evrak teslimi, ön sağlık taraması, fiziki yeterlilik parkuru ve sözlü mülakata tabi tutulurlar. Tüm bu süreçlerden başarı ile ayrılan kadınlar PMYO okulunu 2 sene okuyarak polis memuru olmaya hak kazanırlar.

2019 yılı için PMYO öğrenci kontenjanı 2500 olarak belirlendi. Bu kontenjanın 250’si kadın adaylar için ayrılacaktır. 250 kişinin içine girmek için kadın adayların TYT, fiziki parkur ve özellikle PMYO sözlü mülakatından yüksek puan almaları hayati öneme sahip. Bu sınavlar sonucu oluşacak olan başarı puanına göre en iyi dereceye sahip olan ilk 250 kadın aday PMYO okumaya hak kazanacaklardır.

Kadın adaylar için 2019 yılı için iki PMYO okulunda eğitim ortamı hazırlanmış durumda. Bu okullar Samsun ve İstanbul’da bulunmaktadır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun bu iki okuldan birine yerleştirilirsiniz ve yatılı olarak eğitim eğitim görürsünüz. Üstelik tüm PMYO polis eğitimi masraflarınız devlet tarafından karşılanır ve aylık 400tl civarı karşılıksız PMYO bursu alırsınız.

PMYO kadın öğrenci adaylığı konusunda merak ettiğiniz tüm hususları bize sorabilirsiniz.

 

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

4 Soru Cevaplandı

  1. Benim bu yil inşallah lise bitiyor. Pmyo istiyorum evliyim çocuğum da var. Sol goz kapağımda ameliyat izi var ama belli belirsiz. Sezeryan doğum sıkıntı yaratır mı? Ayrıca sol kolumda bilek kisminsa dovme var sildirsem ama cok az iz kalsa mesela elenir miyim yine de? Cok istiyorum buyuk hayalim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir