Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği Değişiklik Yapıldı
sağlık yönetmeliği değişti

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği Değişiklik Yapıldı

Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Bu değişikli Çarşı ve Mahalle Bekçiliği adaylarını da etkiledi. Bu durumda bazı sağlık konuları esnetildi. Bu şekilde bir değişikliğin böyle kritik bir zaman diliminde yapılmasının nedeni nedir bilmiyorum. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımları devam ederken böyle bir değişiklik yapıldı.

Henüz devam eden alımlar varken böyle bir değişiklik bazı adayların işine yaradı fakat bazı adaylar dövme gibi sebepler yüzünden ilk etapta elendi veya dövmesi olduğu için hiç sözlü sınava bile katılmadı. Bu şekilde olan adaylar için sanırım pişmanlık gösterecekleri bir durum oldu. Dövme gibi unsurların esnetildiği söyleniyor fakat ben yönetmelik içerisinde bu konuyla alakalı bir bilgiye ulaşamadım. Bilgisi olan arkadaşlarımız yorum atarak bilgi verebilirlerse seviniriz.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri ve adaylarını ilgilendiren yönetmelik içerisindeki bölüm aşağıdaki gibidir.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin sağlık durumlarının değerlendirilmesi

MADDE 24 – (1) Çarşı ve mahalle bekçisi adayları; Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelin okullara girişlerinde olduğu gibi A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadır ve bu adayların giriş raporlarında A dilimi sağlık şartlarına uygunluk aranır.

(2) Çarşı ve mahalle bekçilerinin Devlet memuru olarak atamaları yapıldıktan sonra, sağlık yönünden çalışma koşullarının belirlenmesinde, malullüklerinde ve sağlıkla ilgili diğer durumlarında bu Yönetmeliğin polis memurları için belirlediği hükümler uygulanır.

(3) Sağlık kurulu raporuna göre;

a) A, B ve C dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler, çarşı ve mahalle bekçisi olarak çalışmaya devam ederler.

b) D dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışamazlar. Bu durumda olanların sağlık kurulu raporları ve sağlık dosyaları, sağlık komisyonunun görüşü ile birlikte, maluliyet veya hizmet sınıfı değişikliği yönünden gerekli işlemler yapılmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilir.

c) E dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler hiçbir hizmet sınıfında çalışamazlar. Bu durumda olanların sağlık kurulu raporları ve sağlık dosyaları, sağlık komisyonunun görüşü ile birlikte maluliyet yönünden gerekli işlemler yapılmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilir.

Yönetmelikten diğer bir bölüm ise tam teşekküllü hastanelerde yapılacak işlemler ve danışman hastaneler hakkında bilgiler içeriyor.

Tam teşekküllü hastanelerde yapılacak işlemler

MADDE 18 – (1) Öğrenci adayları, öğrenciler, atamaları yapılacak memur adayları ve Emniyet Teşkilatında çalışan bütün hizmet sınıflarına ait personel, giriş raporu ve EK-3’e göre son durum ve dilim belirtir sağlık kurulu raporu almak üzere tam teşekküllü hastanelere, öğrenim gördükleri okul veya atandıkları birimlerin düzenleyeceği resmi yazı ile müracaat ederler.

(2) Aday öğrencilerden ve istihdam edileceklerden istenen giriş raporları EK-1’de tanımlanmıştır. Bu rapordaki bütün bölümler tam teşekküllü hastaneler tarafından açıklayıcı şekilde doldurulur, boş bırakılamaz.

(3) Tam teşekküllü hastaneler tarafından düzenlenen, EK-3’e göre son durum ve dilim belirtir sağlık kurulu raporlarında;

a) Kişinin kimlik bilgileri, raporun tarih ve sayısı, muayene bulgu ve sonuçları, yapılan laboratuvar tetkiklerinin sonuçları, radyolojik inceleme ve görüntüleme yöntemlerinin sonuçları, organ ve sistem fonksiyonlarının tespitinde kullanılan fonksiyon tespit yöntemlerinin sonuçları açıkça belirtilir.

b) Şayet bir hastalık varsa; EK-3’teki hastalık branşlarının sınıflandırılmasına göre hangi sağlık diliminde olduğu belirtilir. EK-3’teki hastalık branşlarının sınıflandırılmasında karşılığı bulunan durumlar için uygun olan dilim yazılır, birebir karşılığı olmayan durumlar için bu Yönetmeliğin 21 inci maddesi hükümleri uygulanır.

c) Laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları, muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis, dilim ve karar arasında çelişki olamaz. Hastalığın tanısı, seyri, muhtemel akıbeti, yapılan ve tavsiye edilen tedavisi, her ihtisas dalına ait bulguları, kişiyi sevk eden kurum tarafından talep edilen bilgiler doğrultusunda kişinin sağlık durumunu tanımlayan açıklamaları, sağlık kurulu raporu üzerine detaylıca yazılır.

ç) Resmi yazı ile istenen sağlık kurulu raporlarının sonuçları, talepte bulunan birime tam teşekküllü hastane tarafından gönderilir.

Danışman hastane

MADDE 19 – (1) Tam teşekküllü hastaneler (özel hastaneler ile özel veya vakıf üniversitelerine bağlı hastaneler hariç) danışman hastane olarak kabul edilir. Ancak kişinin daha önce rapor almış olduğu hastane danışman hastane olarak belirlenemez.

(2) Sağlık komisyonu, gerektiğinde kişileri danışman hastaneye sevk ederek sağlık durumlarının yeniden veya daha detaylı incelenmesini sağlayabilir. Danışman hastaneler incelemelerini bu Yönetmelik hükümlerine göre yapar.

Tam teşekküllü hastanelerde neler yapılacak hangi branşlarda işlemler yapılacak, yönetmelik içerisinde geçen ve ek olarak yönetmelik sonunda belirtilen bilgiye göre Emniyet Teşkilatına alınacak öğrencilerin girecekleri muayeneler

hastaneyapılacak

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini Detaylı Olarak İncelemek isterseniz aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)
Yorumlara Abone Ol
Bildir
guest
519 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Nihat
Nihat

Çene altında ben var onu aldırıp tam iyileşmeden yara varken sağlığa girsem bir sorun olur mu

Esas oğlan
Esas oğlan

Nihat kardeşim çene altındaki bene takılma birşey olmaz ondan 5 metreden eşgal teşkil etmiyorsa sorun yapmıyorlar bu polislikte bile böyle ki senin ki çene altı hic sıkıntı yapma

İsminiz
İsminiz

sağlıklı hipatit b taşıyıcısı bekçiliğe alınmaz mı

Kurt
Kurt
Cevaplandı:   Utku DEMİR

Kolestrol 240 çıktı elenme sebebimidir?ciğerlere bakıldı yağlanma yok

Bilal
Bilal

Arkadaşlar merhaba

Ben bugün itibariyle sağlık raporunu tamamladım. Bütün branşlarda sağlam yazıyor ancak dermatoloji (cilt hastalıkları) bölümünde doktor saç deresinde 5*0.5 boyutlarında yarı izi vardır yazmış. Bu durum bekçiliğe engel olur mu? Doktora da bunu sordum, herhangi bir sorun olmaz dedi ama kafama takıldı. Sizin bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili? Bu arada iz, başımın arka tarafında üst tarafta

Timur
Timur

Slm 5 mm böbrek taşı çıktı ankara elermi 2018 yönetmeliğine göre yardım lütfen

Semih
Semih
Cevaplandı:   Timur

Benimde 3 mm çıktı napıcaz bilemiyorum

Onur
Onur

Sağ kulak R 23 Sol kulak L 15 İşitme bilateral normal ancak sol kulakta A4-6KHZ ile sağ kulakta 2-4-6KHZ lerde düşüş tespit edildi tek sorunum bu gerisi sağlam heyet raporunda

İsminizbekçi
İsminizbekçi

kendi kendine düşen böbrek taşını sorun etmeyeceklerini duydum varmı doğruluğu direkt eliyorlarmı kaç olursa olaun

İsminizbekçi
İsminizbekçi
Cevaplandı:   Utku DEMİR

direkt eliyorlarmı peki böbrekleri normal sağlam sadece küçük taş yani kendiliğinden düşecek boyutta

habil
habil
Cevaplandı:   İsminizbekçi

admin aynı durum bende de var ama yönetmelikte 5mm yazmıyor. bunu neye dayanarak söylediniz salı günü kurulum var elinizde yazı var mı ?

Ertugrul erdogmus
Ertugrul erdogmus

Daha önceden askerde iken depresyon ilacı kullandım bu durum sorun teşkil eder mi son 2 sene içerisinde

1 2
Bildirimler kapat

Cihazınızda internet yok...