2019 PMYO Giriş ve Başvuru Puanı – BekçiAlımı

2019 PMYO Giriş ve Başvuru Puanı

2019 yılı Polis Meslek Yüksekokulu(PMYO) alımları Temel Yeterlilik Testi sonrası yapılacak. TYT puanı olmadan PMYO başvurusu yapamazsınız. Üstelik 2019 yılında PMYO alımı olacağı da kesinleşti! TYT sınavdan yeterli puanı alan adaylar, Polis Akademisi tarafından duyurusu çıkacak olan 2019 PMYO polis alımına başvuru hakkı kazanacaklar. Polis adaylarından bize gelen soruların en büyük çoğunluğu 2019 PMYO giriş puanı kaç olacağı oluşturuyor. Bu makalemizde pmyo giriş puanı hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (250,000)ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,000) ham taban puan almış olmak, (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

PMYO giriş puanı iki türlü oluyor. Biri normal adaylar biri şehit yakınları. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak yeterlidir. Normal adaylar için yıl yıl pmyo giriş puanı aşağıdaki gibidir:

  • 2014: 250
  • 2015: 270
  • 2016: 270
  • 2017: 260
  • 2018: 260

Görüldüğü üzere her sene aynı çerçeve içinde pmyo giriş puanı oluşmaktadır. Yani 2019 yılında da 260 civarı bir başvuru taban puanı olacaktır. PMYO giriş puanı olarak ham sınav puanı baz alınır. 2019 PMYO baraj puanı da ham TYT puanı olarak açıklanacaktır.

Soru: 2019 PMYO başvuru sayısı kaç olur?

25 bin ile 35 bin arası lise son ve lise mezunu aday başvuru yapmaktadır.

Soru: PMYO baraj puanını alamasam da başvuramaz mıyım? Çok istiyorum.

Hayır başvuramazsınız.

Soru: TYT puanı için alan-bölüm farkı var mı?

Hayır herhangi bir alandan-bölümden baraj puanını almanız yeterlidir.

Soru: 2019 PMYO başvuruları ne zaman olacak?

2019 yaz aylarında olmasını bekliyoruz.

Soru: PMYO için TYT puanı çok önemli mi? 270 ile 350  arasında fark var mı?

Evet var. PMYO başarı puanı hesaplanırken başarı puanının %25’i alınıyor. Ne kadar yüksek puan alırsanız şansınız o kadar artar.

Soru: 2019 PMYO Başvuruları ne zaman olacak?

TYT sınavı sonuçları açıklandıktan sonra 1 ay içinde olacak. Bu süreçte, adayların sitemizi takip etmelerini  tavsiye ederiz. Konu hakkında bilgilendirici makaleleri sizlerle paylaşacağız.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir