Çarşı ve mahalle bekçiliği için 2019 yılı 1. dönem yazılı sınavı Temmuz ayında yapıldı. 100 sorudan oluşan yazılı sınava yüz binlerce kişi girdi. Adaylar, 100 sorudan en az 50 ve üstü yapmak için uğraştılar. Kitapçıklar bugün açıklandı. Böylece MEB tarafından yapılan resmi duyuru ile adaylar doğru ve yanlış sayılarını öğrenmiş oldular.
Bilindiği üzere bekçilik yazılı sınavlarından 100 soru yer alıyor. Yanlışlar doğruları götürmüyor; yani yanlış sayısının önemi bulunmuyor. Kaç doğrunuz varsa o kadar yüksek puan alıyorsunuz. Her doğru 1 puan değerinde. Yani 80 doğrunuz varsa bekçilik yazılı sınav puanınız 80 demektir. Yazılı puanınız, başarı puanınızın %25’ini oluşturacak. %25 bekçilik fiziki yeterlilik parkuru, %50 de bekçilik sözlü mülakatı puanı ile birlikte bekçilik başarı puanınız belli olacak.
Bekçilik başarı sıralaması nasıl olacak?
Herkes, kendi ilinde yarışacak. Kendi ilinizdeki en başarılı adaydan başlanmak üzere sıralanacaksınız, ilinizin kontenjanına göre asil ve yedek kazanan olarak listeleneceksiniz. Türkiye’nin en büyük ve güncen bekçi sitesi olarak, yazılı sınavdan alınan puan durumunu belirlemek için anket oluşturduk. Yazılı sınavdan yüksek alan daha avantajlı durumda. Bu anketimizde bunun için; doğru şekilde anketimize katılımınızı bekliyoruz:
[democracy id=”3″]
71
Bu sinavdan 90 ustu alanlar. Bi sekilde okusunlar etsinler kpssye girsinler. Bosa harcaniyorlar cunku.
Sınav sonuçları açıklandımı?
65 aldık oda 16,25 e tekabül ediyor
Merhaba spor ile sözlü aynı gün mü olur ve tahmini nezaman olur geçenki alımlarda nasıl oldu bilgi verirmisiniz
Aynı gün olur Eylül ayı içinde olur.
neye göre biliyon kardeşim eylülde olacagını 2 si aynı gun olacagını
A kitapçığı 25. Soru hatalı gibi. Safranbolu evleri doğal güzellik ne alaka?
64 aldım istanbul olur mu acaba
Sözlü mülakata bakar.
Arkadaşlar ben üniversite mezunuyum bu tarz sınavlarda iyiyimdir. 86 puan almışım gibi görünüyor. Ancak şunu söyleyeyim ben çok ama çok zorlandım bu sınavda, düşük puan alanlar sorunu kendilerinde aramasınlar sorular epey zordu.
Hangi ilden başvuru yaptın kardeşim.
İzmir’deyim kardeşim oradan girdim.