2018 PMYO Sınavları – BekçiAlımı

2018 PMYO Sınavları

2018 yılında Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ön başvuru süreci devam ediyor.  2018 yılı için 2.250 erkek, 250 bayan olmak üzere toplam 2.500 PMYO öğrencisi alınacak. Bu süreçte yaklaşık 30-40 bin öğrencinin ön başvuru yapıp PMYO sınavlarına girmesi bekleniyor. Bu konuda bize gelen bazı sorulara bu makalede cevaplar vermeye çalışacağız.

2018 PMYO sınavları ne zaman olacak?

İnternetten ön başvurular 13-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında tamamlanacak. Bundan sonraki süreçte, ön başvuru şartlarını sağlayan adaylar polis okullarına PMYO sınavları için çağrılacaklar. 2018 PMYO sınavlarının yapılacağı okullar ve zaman 1-15 Eylül tarihleri arasında açıklanacaktır.

PMYO sınavları nasıl olacak?

Yazılı sınav olmayacak.  Yazılı sınav uygulaması geçtiğimiz yıllarda kaldırıldı.

PMYO sınavları nelerdir?

Aşağıdaki adımlar uygulanacak.

  1. Bireysel başvuruya gidilecek. PMYO başvuru evrakları teslim edilecek.
  2. PMYO Ön sağlık taraması yapılacak.
  3. 2018 PMYO fiziki yeterlilik parkuru uygulanacak.
  4. PMYO sözlü mülakata yapılacak.

PMYO sözlü mülakat aşaması ayrı bir gün yapılabilir. Bu süreç iki farklı günde planlanabilir. Konu hakkında merak ettiğiniz hususları sorabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir