2019 PMYO Başvuru Evrakları – BekçiAlımı

2019 PMYO Başvuru Evrakları

2019 yılı yaz aylarında yapılacak olan PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu) polis adayı öğrenci alımı lise son ve lise mezunları tarafından merakla takip ediliyor. 2 yıl okuyarak polis yetiştiren bu okullara her sene 30 bin civarı genç giriş için başvuruyor. 2019 yılı için başvurusu alınacak PMYO okulları için hangi evrakların istendiğini bu yazımızda sizlere anlatacağız. TYT sınavına girip PMYO baraj puanını geçen adaylar internet üzerindenden e-devlet bilgileri ile başvuru yapacaklar. Başvurusu uygun olan adaylar, ön sağlık taraması, PMYO fiziki yeterlilik parkuru ve sözlü mülakatlar için belli gün ve belli bir zamanda polis okullarına çağrılacaklar.

Polis okulları genelde adayların ikamet ettikleri il sınırındaki POMEM ya da PMYO kurumları oluyor. İşte bu süreçte ön başvuru yapılacak. PMYO adayları önbaşvuru için istenilen evrakları tam ve eksiksiz olarak teslime etmekle yükümlüler. Teslim etmeyen ya da eksik-hatalı teslim edenler PMYO başvuru hakkını kaybederler.

Ön başvuru yapmadan sağlık taraması ve pmyo sınavları aşamasına geçemezsiniz. Peki 2019 yılı PMYO başvuru evrakları nelerdir. İşte tam listesi:

  • Nüfus cüzdanı
  • PMYO Başvuru dilekçesi(BURADA)
  • Pmyo sağlık bilgilendirme formu (BURADA)
  • Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı
  • Nüfus Cüzdanı (Başvuru yapan adaylar başvuru esnasında nüfus cüzdanlarının aslını ibraz etmek zorundadır)
  • Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.)
  • Aday Sağlık Bilgi Formu, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgi formu www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.)
  • Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrakı www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.)
  • Diploma veya bitirme belgesinin aslı veya arkalı önlü olmak üzere Kurumca onaylı örneği,
  • Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
  • Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğin bulunulmadığına dair yazılı beyanı, (Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısıyla askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı belirtecektir.)
  • Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi)
  • Emniyet teşkilatı şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından, Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,
  • Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
  • Sınav Giriş Belgesi, (www.pa.edu.tr adresinde yayınlanacaktır)

UYARI: Aranılan nitelikleri taşıyan ve istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları alınır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.
UYARI: Erkek adayların başvuru ve sınava sakal tıraşlı olarak gelmeleri gerekmektedir.

Konu hakkında merak ettiğiniz her şeyi yorum bölümünde uzmanlarımıza sorabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

11 Soru Cevaplandı

  1. Bu evraklar ilk basvurudami getiriliyor başvuru onaylanıp mülakata gelirkenmi

  2. 2019 başvuru tarihi

  3. ön başvurudan sonra başvuruya giderken sakal kesmek mecburimi

  4. UYARI: Erkek adayların başvuru ve sınava sakal tıraşlı olarak gelmeleri gerekmektedir.böyle yazmıssınız ama

  5. Evraklar renkli mı olacak yoksa fotokopi olur mu

  6. Spor yani fiziki parkuruna evrak tesliminden sonra mı çağırıyorlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir