2018 Kadın Polislik Alımları ve Başvuruları ne Zaman? – BekçiAlımı

2018 Kadın Polislik Alımları ve Başvuruları ne Zaman?

Kadın adaylar polislik konusunda erkek adaylar kadar yoğun talep gösteriyorlar. 2018 yılı için kadın adayların başvurabileceği polislik alımları olacak. Bayan adaylar, şartları sağlamaları durumunda 2018 yılı polislik alımlarına erkek adaylarla birlikte başvurabileceklerdir. Bu makalemizde kadın adayların başvurabilecekleri polis alım ilanlarını sizlerle paylaşacağız.

22. Dönem POMEM Alımı

Bu alıma kadın adaylar da başvurdu. Lisans ve önlisans mezunu kadın adaylar KPSS puan şartı ve diğer koşulları sağladıysalar 22. dönem kadın alımına başvurma haklarını kullandılar. Bu alım dönemi sonlandığı için yeni polis adayı kadınlar bu alıma başvuramazlar.

2018 PMYO Kadın Polis Alımı

2018 PMYO TYT sınavı sonrası yaz aylarında yapılacak. Kadın adaylar, TYT baraj puanını almaları, boy-kilo, göz ve diğer sağlık şartlarını taşımaları halinde 2018 PMYO başvurusunda bulunabilirler. PMYO lise son, lise ve önlisans mezunlarından alım yapıyor. Bu alımda muhtemelen 200-250 kadın polis adayı alınacaktır. Konu hakkında aşağıdaki makaleleri mutlaka okuyunuz:

2018 POMEM Kadın Polis Alımı

2018 yılında tekrar POMEM alımı olacağını başka makalemizde belirtmiştik. POMEM başvurularına kadın adaylar da girebiliyorlar. 23. dönem şeklinde planlanan yeni POMEM alımı PÖH ya da normal polis memuru şeklinde olacak. Her iki durumda da kadın adaylara binlerce kontenjan ayrılacaktır. POMEM lere lisans ve önlisans mezunu bayanlar başvurabilir. Diğer polis alımlarında olduğu gibi yaş, boy, kilo ve sağlık şartlarını sağlamanız gerekiyor. Aşağıdaki makaleleri mutlaka okuyunuz:

2018 Yılı PAEM Kadın Komiser Yardımcısı Alımı

Her yıl olduğu gibi 2018 de de PAEM komiser yardımcısı alımı yapılacak. Lisans mezunu adaylar KPSS puanları ile 2018 PAEM başvurusu yapabilecekler. Kadın adaylar PAEM için yoğun ilgi gösterdikleri için KPSS P3 kadın baraj puanı 75 civarı olmaktadır. Bayan adaylar bu ve üstü baraj puanı ile PAEM sınavlarına katılabilirler.  Diğer polis alımlarında olduğu gibi yaş, boy, kilo ve sağlık şartlarını sağlamanız gerekiyor.

Konu hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden sorabilir, e-posta ile cevabınızı hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir