2019 MSÜ Taban Puanları Ne Zaman Belli Olacak? – BekçiAlımı

2019 MSÜ Taban Puanları Ne Zaman Belli Olacak?

2019 Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Askeri kariyer düşünen gençler puanlarını ÖSYM başkanlığı sitesinden öğrenebiliyorlar. Harp okulları ve Meslek Yüksekokulu düşünen adayların bize ilettiği soruların başında 2019 yılı MSÜ taban puanlarının ne olduğu, kadın ve erkek adaylarda kaç puan gerektiği ve açıklamanın ne zaman yapılacağı konuları geliyor. Bu makalemizde bu konuyu açıklayacağız.

2019 MSÜ taban puanları 2019 TYT – YKS- AYS sonrası MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecektir. Şu an taban puanları belli değil. Bu nedenle en erken 2019 Haziran ayının ikinci yarısında bu konuda bir duyuru yapılacaktır. MSÜ Puan ve Okul Türleri makalemizden hangi puan ile nereyi tercih edebileceğinizi görebilirsiniz.

MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2’nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

4 Soru Cevaplandı

  1. merhaba benim bi sorunum var ama bu konu ile ilgili değil benim babam hapis yattı ama ne yüz kızartıcı suç nede terör örgütü ile ilgili benim için harp okulları veya astsubay okulları için sorun olurmu

  2. Admin harp okulu ile astsubay meslek tercihim vardı Yks sayisalda 300k alti siralamam oldugu icin asil yedek listesine giremedim direk elendim sorum şu astsubay meslekden demi elenmis oldum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir