Yaşlılara Kira Yardımı – BekçiAlımı

Yaşlılara Kira Yardımı

Ülkemizde binlerce aile ve kişi ekonomik problemlerle mücadele ediyor, özellikle de covid-19 salgını ile başlayan yarım ücret ödeme durumu zora sokuyor. Hatta bazı kişiler yasaklanmasına rağmen işten çıkartılarak gelirlerini kaybettiler, bazıları ise maaşlarında kesintilerle karşılaştılar. Bu durum temel ihtiyaçları bile karşılayamayacak duruma getirdi bazı kişileri. Sabit bir geliri olmayan birçok vatandaşımız gıda, erzak, temel hijyen gereçleri, faturalar ve kira konusunda zorluklar çekti. Belediyeler, bakanlıklar, kaymakamlıklar, çeşitli vakıflar ve sivil toplum kuruluşları ve şahıslar bu süreçte insanlara destek olmaya çalıştılar. Bu süreçte birçok kişi yoksullara ve yaşlılara kira yardımı başlatarak yaraları sarmak için elinden geleni yaptı.

Yaşlılara Kira Yardımı, Nerelerden Alınır?

Yoksullara ve yaşlılara kira yardımı yapan birçok kurum bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile kira yardımı başvurusu yapılabilir ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kira yardımı almak için müracaat edilebilir. Yerel bazda belediyeler ihtiyaç sahiplerine kira yardımı vermektedirler. STK’lar, özel vakıflar ve dernekler, gönüllü kuruluşlar ve şahıslar da yoksullar ve yaşlılar için kira yardımı yapmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da başvuru yaparak kira yardımı alınabilmektedir. Kısacası ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak kira yardımı yapan ve onların üzerindeki mali yükü hafifletmek isteyen birçok kurum, kuruluş ve vakıf hatta şahıslar aynı anda birçok kişiye yardım sağlamaktadır. Böylece hem salgın sürecinde hem de sonrasında insanlar ekonomik açıdan daha rahat olabilir.

Yaşlılara Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

Yoksullara ve yaşlılara kira yardımı birçok kişi, kurum, kuruluş, vakıf, sivil toplum örgütü tarafından yapılıyor. Tabi ki hangisine başvurduğunuz başvuru şartlarında ve üsullerde önemli bir fark yaratabilir. Bu nedenle öncelikle kime başvuru yapıyorsanız ona göre bir araştırma yapınız. Şu sıralar covid-19 salgını dünyada birçok şeyi belirlediği gibi bu başvuruları da etkiliyor. Normal şartlarda bazı başvurular kişilerden direk olarak elden alınsa da bu dönemde neredeyse herkes online başvuru alma yönünde hareket ediyor. Siz de vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının kendi sitelerinden vakıflara ve STK’lara başvuru yapabilirsiniz. Devlet kurum ve kuruluşları için ise dijital dönemde birçok işi yaptığımız yoldan yani e-devlet üzerinden başvurunuzu iletebilirsiniz. Başvuru gibi sonuçları da e-devlet üzerinden takip etmelisiniz ve gereken işlemleri halletmelisiniz. İstenilen belgeler ister dijital ister elde başvuru olsun yine e-devletten alınabilir.
[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir