Turşucu Dükkânı Açmak – BekçiAlımı

Turşucu Dükkânı Açmak

Turşu deyince aklımıza Adile Naşit’ le Münir Özkul’ un meşhur tartışması gelir. Turşu limonla mı yapılır yoksa sirkeyle mi? Filmin sonunda da anlaşılacağı gibi tartışmanın bir sonucu yoktur. Çünkü her ikisiyle turşu lezzetli olabiliyor. Günümüzde marketten alışveriş daha kolay geldiği için turşu dükkânı görmek pek mümkün olmuyor.

En son Fatih semtinde turşucu dükkânı gördüğümü hatırlıyorum. Şunu söylemek gerekir ki el yapımı turşular bir dükkânın önünden geçerken bile midenizi hissettiriyor. Dükkânın önünden geçtiğinizde burnunuza gelen o turşu kokusu sizi dükkâna doğru yöneltiyor ve almak istiyorsunuz. Özellikle kış aylarında ve Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan turşunun yapımı kolay olduğu gibi satışı da oldukça kolaydır.

Turşu Dükkânı Nasıl Açılır?

Turşu dükkânı ister kiralanarak, isterseniz birikiminizle de açabileceğiniz bir yer olabiliyor. En basit haliyle küçük bir yeriniz varsa turşucu dükkânı için bulunmaz bir fırsat olabilir. Günümüzde çok fazla turşu dükkânı olmadığı için turşu dükkânınız çok fazla tercih edilir olacaktır.

Özellikle turşu dükkânı için ilk olarak büyük bir dükkâna ihtiyaç yoktur. Küçük bir yer ve içinde rafları koyabileceğiniz küçük ve şirin bir dükkânla da oldukça kârlı bir iş hayatına başlayabilirsiniz. İş büyüdükten sonra isterseniz dükkânınızı da büyütüp masa sandalye gibi ikramlık bir dükkân hâline de getirebilirsiniz.

Turşu Dükkânı Kazandırır mı?

Turşu dükkânı özellikle turşuyu kendiniz yapacaksanız uzun yıllar ekmeğini yiyebilirsiniz. Azıcık aşım ağrısız başım diyebileceğiniz işlerdendir. Ama kârı azıcık denmeyecek kadar fazla olması sizin azminizledir. Bir kere her şeyin turşusu oluyor. “Sadece insanın turşusu olmaz” der büyükler.

Mesela bir kavunun turşunu bile yapabilirsiniz. Ancak ham meyvenin turşusu oluyor. Burada da kavunun hamından turşu yapılabiliyor. Yani son derece çeşitli bir iş olduğundan, tercih edilen bir dükkân olacaksınızdır.

Hiç ölmeyecek iş sektörlerinden olan turşuculuk oldukça kârlı ve bereketli bir iştir. Mevsiminde alacağınız sebze ve meyvelerle çok lezzetli turşular yaparak, dükkânınızın adından söz ettirebilirsiniz. Dükkânınızın da hijyenine ve diğer görünümüne önem vermeniz yararınıza olacaktır.

Yazar: Sevgi KILIÇ

Mardin'de 1994 yılında doğdum. Üniversite hariç eğitimimi orada tamamladım. Üniversiteyi Aksaray Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okudum. 2018 yılında evlendim ve 2019 yılında Alya adında dünyalar tatlısı kızım dünyaya gözlerini açtı. Artık hayata başka bir pencereden bakıyorum, hayatım çok değişti, daha mutlu, daha huzurlu bir insan oldum. Artık kızım için yaşıyor, onun için nefes alıyorum, yazdığım yazılarla mutlu oluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir