SGK Kaydı Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır? – BekçiAlımı

SGK Kaydı Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

SGK kaydını sorgulama sistemleri sayesinde sigorta sahipleri ve sigorta çalışanlarının tüm bilgileri ve prim günleri kısa sürede öğrenilebilmektedir. İnternet üzerinden kolayca ulaşılabilen bu SGK kaydı sayesinde, tüm veriler ve sigorta bilgileri bulunmaktadır. SGK kaydı sorgulama sistemleri sayesinde kişinin işe giriş tarihi, emeklilik hesaplaması gibi birçok farklı hizmetten de faydalanmak mümkündür. SGK ve SSK ile ilgili kayıt sorgulama sistemleri birçok farklı yöntemle yapılabilmektedir. Özellikle internet üzerinden yapılan sorgulamalar sayesinde hem vakitten hem de maddi açıdan tasarruf sağlanmış olur.

SGK Kaydı Sorgulama Nereden Yapılır?

SGK kaydı sorgula sistemleri için internet üzerinden e- devlet sistemlerine giriş yapılabilir. Bu sistemler sayesinde kişinin işe giriş tarihi ve işte çıkarılma tarihlerini öğrenmesi de mümkündür. Bu bilgilerin öğrenilmesi sayesinde emeklilik günü ya da prim günleri de belirlenebilir. Bunun yanı sıra bu belgeler resmi belge olarak kabul edilmektedir. Hizmet dökümü kısmında görülen tarihlerin tamamı gerçek kabul edilmektedir. Bu tarihler esas alınır. SGK kaydı sorgulama için en sık kullanılan yöntemlerin başında E- SGM giriş gelmektedir. E- SGM sistemine giriş yaparken kişilerin kimlik belgelerinin girilmesi önemlidir. Bu noktada kişi çıkan ekrana TC kimlik numarası ile beraber doğum tarihini, doğum yerini, cilt numarasını ve nüfusa kayıtlı oldukları il bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri yaptıktan sonra E- SGM sistemi ile SGK kaydı sorgulanabilmektedir.

SGK Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK kaydı sorgulama hizmetlerinden faydalanmak için internet üzerinden e-devlet’e giriş yapmanız yeterli olacaktır. Bu noktada SGK ve SSK hizmet dökümü sayfası üzerinden prim sorgulamanız mümkündür. SGK ve SSK prim sorgulama işlemleri için bir diğer yöntem ise E –SGM olmaktadır. E-SGM üzerinden şifresiz ve kimlik bilgileri ile, e- devlet üzerinden TC numarası ve e-devlet şifresi ile SGK kaygı sorgulamak mümkündür. Daha sonra hizmet bilgisi sekmesinde yer alan 4A seçeneğine tıklayarak SGK Kaydı kolaylıkla sorgulanabilir. Bu sayede prim günleri ve emeklilik hakkında da bilgi sahibi olunabilir. Eğer SGK kaydı sorgulama işlemi yapacaksınız bu noktada e- devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz. Bu sisteme giriş yapabilmek için e – devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. E –devlet şifresini PTT şubelerinden 2 TL karşılığında almanız mümkündür.

SGK Kaydı Sorgulama E-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

SGK kaydı sorgulama e-devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabilir. E- devlet üzerinden giriş yapacağınız alanda SGK 4 A ya da SSK hizmet dökümü sekmelerinden sigorta giriş tarihinden itibaren çalışmaların kronolojik olarak sıralamasını ve ödenen prim sayılarını görmeniz mümkündür. Bu dökümanlar sayesinde sigortaya giriş tarihi ve ödenen tüm primlerin toplam oranı hakkında bilgi sahibi olmak oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra emeklilik günleri hakkında da bilgi edinilebilir.

SGK Kaydı Sorgulama Nedir?

SGK kaydı sorgu hizmetlerinden yararlanmak; hem çalışma sisteminizde ödenen primlerin gösterilmesi hem de emeklilik bilgilerine ulaşmak için oldukça önem teşkil eder. E- devlet ve E-SGM üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen SGK kaydı sorgusu sayesinde kısa sürede sigorta ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK ile ilgili tüm bilgi ve dokümanlara ulaşabilirsiniz. İşe giriş tarihinin yanı sıra SGK ve SSK sicil numaralarını öğrenmeniz de mümkündür. Bunun yanı sıra çalıştığınız iş yerinde ne zaman işe girdiğiniz, ilk sigorta tarihiniz ve ne zaman işten çıkarıldığınız gibi detaylara da ulaşmanız mümkündür. Bu hizmetler sayesinde SGK ve SSK hizmet dökümünü kolaylıkla sorgulayabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir