Polislik (POMEM, PAEM, PMYO) Göğüs Hastalıkları Şartları – BekçiAlımı

Polislik (POMEM, PAEM, PMYO) Göğüs Hastalıkları Şartları

Polis ve komiser yardımcısı adayı öğrenci seçiminde, bilindiği üzere EGM sağlık şartları yönetmeliği hükümleri adaylarda aranmaktadır. Ürolojik koşullar bu yönetmelikte belirtilmiştir. İlgili yönetmeliğe göre öğrenci seçimi yapılmakta, rapor alınmaktadır. Bu yönetmeliğin POMEM, PAEM, PMYO ve PÖH öğrenci adayı polis alımı için başvuran adayların sağlık durumlarının değerlendirilmesi kısmında, polis ve komiser yardımcısı öğrenci alımı için hangi hususlara dikkat edileceği detaylı olarak açıklanmaktadır. Polis adayları, Polis okullarına girebilmek için EGM sağlık şartları yönetmeliğinin A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadır. Adaylardan bu şartları sağlamaları ve uygun olmaları beklenmektedir. Bu makalemizde, bekçi alımlarında aranılan göğüs kısmı, göğüs hastalıkları ve göğüs bölgesine bağlı sistemler konusunda aranılan şartları açıklamaya çalışacağız.

Önemli not: Aşağıda yazılı şartlar polis adayı ve komiser yardımcısı adayı öğrencilerin hepsinde aranmaktadır. POMEM(Polis Meslek Eğitim Merkezi), PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) ve PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) polis adayları da aşağıdaki şartları sağlamalıdırlar.

Polis adaylarında, polis adayı öğrencilerde aranan A dilimi şartlarına aykırı bir sağlık sorunu tespit edilmesi halinde veya öğrenciliğe engel sağlık sorunları gizlenirse, yine ilgili sorun öğrencilikte veya devlet memurluğunda sonradan tespit edilirse, adayın hakkında işlem yapılır ve öğrencilik-memuriyet ile ilişiği kesilir. Bu nedenle polis adayları sağlık şartlarına uyduklarına dikkat etmelidirler.

Polis-Komiser Yardımcısı adaylarında aranılan göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi ve bölgesi şartları

Göğüs bölgesi ve bu bölümde bulunan sistemlere ait ait kronik hastalığı, sürekli diyet veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan (konjenital) veya sonradan (cerrahi-travmatik) organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar (aşağıdaki istisnai maddeler hariç) öğrenciliğe kabul edilmezler.

İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan ve eşkal belirleyici olmayan minimal pektus ekskavatus, pektus karinatus ve göğüs kafesinde diğer minimal şekil bozukluğu olanlar sağlam kabul edilir.

Akciğer içindeki veya göğüs kafesi içindeki iyi veya kötü huylu tümöral oluşumlar, hemanjiomlar, hidatik kistler, yabancı cisimler, apseler ve diğer yer kaplayan lezyonlar ve bütün bu nedenlerle yapılmış cerrahi girişimler öğrenciliğe engeldir. Göğüs kafesinin açıldığı tüm operasyonlar ve astım bekçiliğe engeldir.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

8 Soru Cevaplandı

  1. selamın aleyküm boy 1.83 klo 60 bende junduracı göğsü var yani göğüs cöküklüğü sağlık sorunumuma hicbir etkisi yok polisliğe engelmi sorumu cevaplarsanız cok sevinirim

  2. merhaba ben doğduğumda burnumdan nefes alamıyordum doktorlar akciğerime bi oksijen tüpü bağladılar izi kaldı 5- 6 cm engel olurmu

  3. Admin pnörmotoraks tedavisi olsak engelmi

    • Komplikasyonsuz olarak iyileşmiş, anatomik veya fonksiyonel bozukluk yapmamış geçirilmiş pnömotoraks sağlam kabul edilir.

  4. Gögüste meme eksikliği engel midir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir