Piyade Eğitimi Nasıldır? – BekçiAlımı

Piyade Eğitimi Nasıldır?

Piyade Eğitimi Nasıldır?

Eğitim her alanda olduğu gibi askerliğin de olmazsa olmaz bir parçasıdır. İster denizci olarak gidin, ister havacı, ister piyade; orada belli başlı bir eğitimden geçmeden tam olarak asker olamazsın. Bilmeyenler için ilk eğitimi de biz verelim böylece. Piyade karadan giden yayan askerlerin oluşturduğu sınıftır.

Askere kayıt yaptırdıktan sonra büyük ihtimalle piyade olursunuz. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en fazla sayıda askere sahip olduğu alan karadır. Piyade eğitimi nasıldır sorusunu sormak da bu nedenle önemlidir. Askere gitmek üzere olan ya da merak eden arkadaşlar için piyade eğitiminin nasıl olduğuna kısaca değinelim.

 

Piyade Eğitimi Nasıl Olur?

1- Teorik Eğitim: Teorik eğitim de kendi içinde ikiye ayrılır. Bunlardan ilki askerliğe dair teorik bilgilerin eğitimidir. Asker nedir, kime denir; askerin görevleri ve sorumlulukları nelerdir soruları en başta gelir. Eğitimin en başında ise size öğretilecek olan en temel şey rütbeler olacaktır. Böylece bir komutanı görünce onun hangi rütbede olduğunu yıldızlarından anlayabilirsiniz.

Teorik eğitimin ikinci kısmını ise sosyal bilgiler alır. Piyade eğitiminde sağlık, cinsellik gibi her sosyal bireyin bilmesi gereken şeyler öğretilir. Hatta Cumhuriyet kurulalı beri okuma – yazma bilmeyen askerlere okuma – yazmanın öğretildiği bir yerdir askerlik.

Piyade eğitimine katılan askerler adeta bir öğrenci gibi sıralara oturur ve öğretmenini yani komutanını dinler. Onlara bazı konu anlatımlı kitapçıklar dağıtılır. Kimi durumlarda bu bilgilerin öğrenilmesi sağlanır ve sözlü şeklinde sınavlar bile yapılır.

Teorik eğitim piyade askerlerinin ilk safhasını oluşturur. Bundan sonra ise 2. kısım gelir.

2- Pratik Eğitim: Askerlik en nihayetinde bir kafa işi değil bir beden işidir. Vatanı savunmak masa başında olduğu kadar cephede de hasıl olur. Bu nedenle piyade eğitiminde savaşa hazırlık söz konusudur. Halkımız tarafından ”Yat, Kalk, Sürün” şeklinde özetlenen hareketler öğretilir.

Bununla birlikte tüfekli tüfeksiz hareketler olarak ikiye ayrılan kısımlarda bir piyade askerinin güçlü, dinamik ve fit olması sağlanır.

Kimi zaman denizcilikte farazi, karacılıkta tatbikat olarak adlandırılan savaş provası da eğitime dahildir. Tüfek talimi, nişan alma pozisyonları, nöbetçileri denetleme gibi şeyler de piyade eğitimine tabidir.

Bir asker sporcu olmak zorundadır ve piyade eğitiminde spor eğitimi de mevcuttur. Piyade eğitiminde amaç, askeri olası bir savaşın koşullarına hazırlamak ve ona savunmanın / hücumun tüm ayrıntılarını öğretmektir. Uzun dönem iseniz 12 ay boyunca, kısa dönem askerseniz 6 ay boyunca eğitime tabi tutulursunuz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir