Ciğerci Dükkânı Açmak Para Kazandırır Mı? – BekçiAlımı

Ciğerci Dükkânı Açmak Para Kazandırır Mı?

Yiyecek ve içecek sektörü, insan hayatı devam ettikçe var olacak olan bir sektör olduğundan bu sektöre yapılacak her türlü yatırım kazandıran yatırımlar arasında olacaktır. Ciğer, ülkemizde en sevilen ve sırf güzel ciğer yiyebilmek açısından bulunduğu konumdan çok daha uzak yerlere giden insanlar bulunmaktadır. Hızla hazırlanması, kısa sürede servis edilen bir yiyecek olması ve fazla talebin bulunması sebebiyle bu sektörde iş yapmak isteyen insan sayısı da giderek artmaktadır. Peki, ciğerci dükkânı açmanın avantajları, dezavantajları, maliyet ve kâr oranları nelerdir?

Ciğerci Dükkânı Açmak Kârlı Mı?

Fazla talebinin bulunması, kendi işinin sahibi olma isteği ve hazırlanma kısmının rahatlığı sebebiyle ciğerci dükkânı açmak mantıklı bir iş olacaktır. Fakat her iş gibi bu işin de belirli kuralları vardır. Ciğerci Dükkânları, günümüzde her yerde kolaylıkla bulunabileceğinden yeni bir iş olarak ciğerci dükkânı açmayı seçen kişileri öbür yerlerden ayıran, insanları orayı tercih etmeye iten sebepler olmalıdır.

Bunlar olduğu takdirde işletmeci kâr edecek aynı zamanda bu özellikler ona reklam olarak geri dönecek işletmenin adı adeta bir marka olacaktır. Peki, nedir bu faktörler? Konum, lezzet, mekânın tasarımı, bir işletmeyi büyüten, kârını arttıran en önemli faktörlerdir.

İşlek bir yerde olmayan, lezzeti müşteriyi memnun etmeyen, tasarımı dekorasyonu insanı cezbetmeyen, öbür yerlerden ayırmayan bir ciğerci dükkânı çok fazla bir başarı elde edemeyecektir. Fakat bu faktörlere dikkat eden sermayesini doğru harcayan kişiler açtıkları dükkânı kısa bir süre içinde büyütecek ve çok kârlı bir yatırım yapmış olacaklardır.

Ciğerci Dükkânı Açmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Ciğerci dükkânı açarken dikkat edilecek en önemli şeylerden biri açıldığı bölgede başka ciğerci olmamasına dikkat etmek olacaktır. Açılan işletme ne kadar başarılı olursa olsun, yeni açıldığından istenilen başarıyı elde etmesi uzun sürecektir.

Bundan dolayı bulunulan bölgede farklı ciğerci dükkânlarının olması yeni açılan işletmeye dezavantaj sağlayacak ve maliyetini yüksek tutmasına sebep olacaktır. Bu yüzden işletmeci, dükkânı açmadan önce mutlaka iyice araştırmalı ve ona göre hedeflerini koymalıdır. Genellikle genel masraflar, dekorasyon, ciğer pişirilen alan, mekâna alınacak masa sandalye, işletmenin kirası, düşünüldüğünde 25.000 TL yeterli gibi görünecektir. Fakat unutulmamalıdır ki bu sayılan faktörler ki özellikle kira değişkenlik göstermektedir. İşlek bir konumda bulunan bir mekân ile ara sokakta olan bir mekânın hiçbir zaman aynı kira bedeli olmayacaktır. Ya da büyük ve şık bir tasarımı olan bir dükkân ile küçük ve klasik tasarımlı bir dükkânın maliyeti birbirinden farklı olacaktır. Bunların yani sıra mekânın açılışı için yapılan resmi işlemler de belirli bir maliyet tutacaktır. Bundan dolayı tüm bu faktörler göze alınmalı ve girişimci, bir ciğerci dükkânı açmak için 50.000 TL gibi bir sermayeyi gözden çıkarılmalıdır.

Yazar: Sevgi KILIÇ

Mardin'de 1994 yılında doğdum. Üniversite hariç eğitimimi orada tamamladım. Üniversiteyi Aksaray Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okudum. 2018 yılında evlendim ve 2019 yılında Alya adında dünyalar tatlısı kızım dünyaya gözlerini açtı. Artık hayata başka bir pencereden bakıyorum, hayatım çok değişti, daha mutlu, daha huzurlu bir insan oldum. Artık kızım için yaşıyor, onun için nefes alıyorum, yazdığım yazılarla mutlu oluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir