Börekçi Açmak Para Kazandırır mı? – BekçiAlımı

Börekçi Açmak Para Kazandırır mı?

Gıda sektörü hiçbir zaman bitmeyecek, insanların yemek yeme ihtiyaçları sürekli devam edecek. Gıda ile alakalı bir işletme, firma ya da şirket açtıysanız en kârlı iş olacaktır. Müşteri bulmanız pek zor olmayacak çünkü insanların bitmeyecek ihtiyacıdır gıda ve yiyecek yemek ve su içmek. İşe bir börekçi dükkânı açarak başlayabilirsiniz.

Börekçinizin İsmi

Her şeyden önce işletmeniz için bir mekân bulmadan önce işletmeniz için yaratıcı bir isim düşünün. Bu isim işletmenizin, börekçinizin ismi olacak. Bu işletme illa ki börekçi olacak diye bir kaide yok. Fakat işletmenizin gıda işletmesi olduğunu düşünerek anlatıyoruz. Börekçiler genellikle daha çok ilgi çeker çünkü her yer dönerci, etçi, tavukçu dolu. Yani börekçiler çok az. İnsanlara börek servis edip güzel paralar kazanabilir, evinizi geçindirebilirsiniz. Bulunduğunuz ilde ve ilçede “Börek Evi” diye bir işletme adı yoksa bu işletme adını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Börekçiniz İçin Mekân

İsim bulduktan sonra işletmeniz için bir mekân, bir bina bulun. İşletmeniz için alacağınız binayı kesinlikle satın almayın. Eğer batarsanız paralarınız boşa gider. Bu yüzden de binayı satın almayın, sadece kiralayın. İnternette kendi şehrinizde ve ilçenizde işletmenize bir bina bulabilirsiniz. Emin olun kiralamak sizin için daha uygun olacaktır.

Börekçinize Logo Ve Ekstra Tasarımlar

İşletmenize bina buldunuz. Artık bundan sonra kendinize bir grafik tasarımcısı bulun ve bu grafik tasarımcısından bir tasarım çıkarmasını isteyin. Bulduğunuz grafik tasarımcısı sizden 1000 TL gibi yüksek miktarlı paralar isterse kabul etmeyin. Çünkü grafik tasarımcılığı çok ama çok zor bir iş değildir.

Sadece internetten bulduğu çatal, bıçak, kaşık gibi tasarımları kendi tasarımlarına yerleştiriyor. Fiyatlar 10-100TL aralığında olmalıdır. Fiyatta anlaştıktan sonra ondan tasarımlarını göstermesini isteyin.

Eğer tasarımlar iç açıcı değilse ya da güzel değilse beğenmediğinizi belirtip, logonuzu tasarlamasını istemeyin. Daha sonra başka bir grafik tasarımcısı bulup onlardan tasarlamasını isteyin. Kendi işletmenizin adını da söylemeyi unutmayın. İşletmenin adına göre tasarlayacaklar. Birde sadece logo tasarlatmayın. Yemek listesini de tasarlatın. Börekten başka tost, gözleme, döner, porsiyon döner, yengen ve benzeri şeyler de yemek listesine ekleyebilirsiniz. Logonuzu işletmenizin tabelasına da uyarlayın.

Börekçinizin Yöneticileri Ve Çalışanları

Börekçinizi tek kişi olarak açarsanız yönetmeniz biraz zor olur. En az 3 en fazla 6 kişi olmanız iyi olur. Aslında çalışan almanıza da gerek yok. Kendi aileniz ile ya da arkadaşlarınız ile çalışabilir ve işletmenizi, börekçinizi yönetebilir ve işletebilirsiniz. Kirayı ortak ödersiniz. İşletmenin gelirlerini de bölüşebilirsiniz. Birisi bulaşık yıkar, birisi çay demler, birisi börekleri yapar, birisi ortalığı süpürür ve toz alır, birisi de servis yapar. Bir kişi tek iş yapacak diye bir şey yok. Eğer işçi sayısı azsa birisi iki iş yapabilir.

Börekçinize Yemek Malzemeleri

Son olarak binayı kiraladınız, tasarımları yaptırdınız, çalışanları ayarladınız, fakat tek bir şey kaldı. Börekçinize yemek malzemeleri almanız gerekmekte. Börekçinize yufka, su, içecek ve benzeri börek malzemelerini satın alın. Daha sonra börek yapmayı bilen birini tezgâha koyun ve börek pişirmeye, insanlara servis yapmaya başlayın. Çok iyi paralar kazanacaksınız.

 

Yazar: Sevgi KILIÇ

Mardin'de 1994 yılında doğdum. Üniversite hariç eğitimimi orada tamamladım. Üniversiteyi Aksaray Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okudum. 2018 yılında evlendim ve 2019 yılında Alya adında dünyalar tatlısı kızım dünyaya gözlerini açtı. Artık hayata başka bir pencereden bakıyorum, hayatım çok değişti, daha mutlu, daha huzurlu bir insan oldum. Artık kızım için yaşıyor, onun için nefes alıyorum, yazdığım yazılarla mutlu oluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir