Çarşı ve mahalle bekçileri 2016 ile birlikte sokaklarımıza geri döndü. Yeni bir şablon ve görev tanımlaması ile çalışan bekçiler, EGM bünyesinde görev yapıyorlar.
Kimlik sorma, GBT sorgulama, silah taşıma, olaylara müdahale etme gibi hemen hemen polis ile aynı yetki ve sorumlulukla görev yapan bekçiler, toplumumuzun zihninde yer etmiş olan “bekçi” intibası ve polislerden farklı bir forma giymenin getirdiği dezavantajları yaşıyorlar.
Halkımızın bekçi ifadesini ilk duyduğunda düşüncesi, bir noktayı ya da yapıyı bekleyen pasif görevliyi işaret ediyor. İnsanlar, bekçilerle karşılaştıklarında onların yetki ve görevlerini tam bilmedikleri için şaşırabiliyor, kimlik sorma ya da GBT işlemine karşı gelebiliyorlar. Bu da bekçilerle vatandaş arasında uyumsuz bir iletişime neden oluyor.
[democracy id=”2″]
Bekçilik başvurusu ne zman
Kış aylarında olabilir.
Mrhb Ankara’daki ikamet etmekteyim bekcılıge adayım ama yas kriterini uymuyorum ve bu yuzden yaşın esnetilmesını istiyorum bekçilik alım yaşı 35 olsun
Merhaba anket sonuçları bitiminde sonuçlar nereye gönderilecektir.
Herhangi bir resmiyeti yok, kamuoyu fikri ölçmek için yapıyoruz.
Jandarma personeliyim ben şuan başvurup kazanırsam fes edip girebiliyormuyum
Şu an aktif başvuru yok.
Orta okul diploması yeterlimi
Şu an aktif alım yok.
Sözleşmeli askeri personelim bekçiliği kazanırsam sözleşmem bitmeden geçebiliyormym bekcilige
Bu hususu kurumunuz ile konuşmalısınız. Bekçilik açısından sorun olmaz ama sözleşmeyi bozabilir misiniz bilemiyorum.
Merhabalar. Bende bekçi olmak istiyorum açık lise okuyorum. Yaşım 25 lise şartının kalkmasını istiyorum. Zaten sınavla alım olduğu için sınavdan geçemeyeni almayacaklar. Bu yüzden lise şartı kaldırılsın lütfen. Çoğu insan bu şarttan dolayı hayal ettiği mesleği yapamıyorlar. İNŞAALLAH yetkililer düzeltme yaparlar. İyi günler
Merhaba 10 Bin bekçi alımında eğitim öğretim düzeyi ilköğretim olacak mıdır.Sizden bu konuda bilgi alacaktım.
Şu an belli bir husus yok.
Bir sonraki alımlar ne zaman.
Orta okul mezunları girebilecekmi
10 bin alımı kış aylarında olabilir.