Bekçi Olmak İçin Yazılı ve Sözlü Sınav Var mı? – BekçiAlımı
Bekçi Olmak
Bekçi Olmak

Bekçi Olmak İçin Yazılı ve Sözlü Sınav Var mı?

Bekçi olmak : Her meslek girişinde olduğu gibi bekçilik mesleğini yapmak isteyen adaylarında öncelikli olarak yazılı ve sözlü sınava girmeleri gerekir. yazılı sınav önce yapılır ve bu sınavdan başarılı olanlar sözlü yani halk arasında bilinen mülakata alınır. Mülâkat sonrasında ise fiziki yeterlilik sınavı yapılarak adayların tam olarak bekçi olmaya hazır olup olmadıkları tespit edilmiş olur.

Bekçi adaylarına her sınavdan önce puan verilir ve bu puanların toplamı bekçi olabilmeye etki edecektir.

Bekçilik Yazılı Sınavında Hangi Konulardan Soru Soruluyor?

Bekçi olmak için yazılı sınava giren bir adaya genel kültür konularından ve Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik alanlarından sorular sorulur. Bekçi adayının sınava girmeden önce mutlaka bu derslere ağırlık vermesi gerekir.

Bekçilik Sözlü Sınavında Hangi Sorular Soruluyor?

Bekçilik sınavında merak edilen hususlardan birisi de mülakatta nelerin sorulduğu yönündedir. Bu konu hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte sözlü sınavlarında genellikle adayın özgüveni, ifade yeteneği, beden dili gibi önemli becerileri göz önünde bulundurur. Adaya toplamda 5 soru sorulur ve sorulan soruların yanıtlarına göre puanlama yapılır.

Bekçi Olmak

Bekçilerin Bekçi Olabilir Diye Sağlık Raporu Alması Şart mı?

Bekçi olmak için fiziksel yeterlilikte oldukça önemlidir. Bunun içinde bekçilik sınavına başvuracak olan adayların sağlık raporu ile bekçi olabileceklerini belgelemeleri gerekir. Yani bekçilerin bekçi olabilir şeklinde sağlık raporu almaları şarttır. Bu rapor olmadan yazılı ve sözlü sınava girebilmeleri söz konusu olmayacaktır.

Bekçilik Boy Kilo Şartı Nedir?

Bekçilik mesleğinde polis ve askerlikte olduğu gibi boy sınırlaması da vardır. Buna göre bekçi olmak isteyen bir adayın en az 1,67 boyunda olması gerekir. Bu boydan daha kısa olanların bekçi olması söz konusu değildir. Vücut kitle endeksi ise 17’nin altında ve 27’nin üzerinde olmaması gerekir.

[wp-faq-schema]

Yazar: İhsan Arslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir