2020 YKS İle PMYO Polis Alımı – BekçiAlımı

2020 YKS İle PMYO Polis Alımı

2020 yılı PMYO Polis alımı için YKS  sınavı bekleniyor. Polis Meslek Yüksekokulu olarak bilinen PMYO’ler lise sonrası polis olmak isteyen adayların başvurdukları okullardır. PMYO giriş yaparak polis olmak için başvuruda o yıl yapılan YKS’den alınan puan şartı aranmaktadır. YKS içerisinde yer alan Temel Yeterlilik Puanı (TYT) ile ön başvurular kabul edilmektedir. Bu makalemizde 2020 PMYO başvurusu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulacaksınız.

2020 PMYO başvurusu ne zaman?

2020 yılı virüs salgını dolayısı ile başvurular gecikti. Öncelikle YKS içerisinde yer alan TYT sonuçları açıklandı. Bundan sonra ortalama bir ay içinde de Polis Akademisi tarafından 2020 PMYO başvuruları açılacaktır. Yani süreç 2020 yazından önce olmayacaktır.

Taban Puan

2020 PMYO için TYT taban puanı henüz belirlenmedi. fakat önceden de olduğu gibi 250 civarından bir taban puan bekliyoruz. Bu 240 a kadar düşürülmesi için adayların genel başarı durumuna bakılacaktır.

Kontenjan

Mevcut okul durumu baz alındığında 2500 ile 3 bin arası bir sayı verilecektir. Bunun 250 ile 500 kadarı kadın, geri kalan kısmı erkek olacaktır.

Yaş Şartı

2020 PMYO için yaş şartı şöyledir: 01 Ocak 1995 –01 Ekim 2002 tarihleri arasında doğmuş olanlar başvuracak, üstü ve altında olanlar başvuramayacaktır.

Başvuru

2020 PMYO başvuruları TYT sonucu açıklandıktan sonra başlayacak. Polis Akademisi duyuru yayınlayacak, adaylar ATM’ler üzerinden başvuru ücretini yatıracak, daha sonra ön sağlık taraması-evrak teslimi, fiziki parkur sınavı ve sözlü mülakat aşamasını sırayla geçerek PMYO okuluna girmeye çalışacaklardır.

Başvuru Ücreti

2020 pmyo başvurusu için adaylardan 150TL civarı ücret alınacaktır. Ücretler ATM üzerinden Halkbankası hesabına yatırılacaktır.

Okul Bitince

PMYO okulunu başarı ile bitirince bitirme sınavına girersiniz. Ondan da başarılı olduğunuzda atanmama gibi bir durum yoktur. Yani PMYO kazanan herkes polis memuru olur. Kariyer yapmak için meslek için PAEM başvurusu yaparak komiser yardımcılığına geçiş yapabilirsiniz. Konu hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
YKS Ders Notları PDF

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

6 Soru Cevaplandı

  1. ben 19,10.2002 tarihinde doğdum,bu sene yks sınavına gireceğim fakat yaş şartı 01,ekim yazıyor ben şimdi kayıt yaptıramayacak mıyım

  2. Anadolu Lise çıkışlıyım tyt den 245 aldım pmyo okuluna giremez miyim

  3. Tyt puanım 237 diyelim taban puan 240 oldu PMYO ya girme şansım yok mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir