2020 Yaz Tatilinde Okul Var Mı? Analiz – BekçiAlımı

2020 Yaz Tatilinde Okul Var Mı? Analiz

2020 yılı koronavirüs salgını ile tüm dünyada zorlu bir süreç olarak geçmeye devam ediyor. Türkiye’de bu süreçte mücadelesini evdekal sloganı ile sürdürmeye devam ediyor. On milyonlar, zorunlu haller dışında evde kalarak sağlık ve diğer yetkili makamların mücadelelerine destek olmaya devam ediyor. Bu mücadele için Türkiye’de yapılan en büyük atılımlardan biri de tüm eğitim kademelerinde eğitim-öğretim çalışmalarına ara verilmesi oldu. 16 Mart 2020 tarihinden beri okullara ara verilmiş durumda ve şu an okulların ne zaman açılacağı henüz açıklanmış değil.

Okullara Ara Verildi

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK ve MEB kaynakları yaptığı duyuru ile okulların eğitim-öğretime Mayıs 2020 tarihine kadar ara verdiklerini duyurdu.

Şu anki durumda okulların eğitim-öğretime ne zaman açılacağı henüz belli değil. Sokağa çıkma yasağı ise 20 yaş altı şeklinde uygulanmaya devam ediyor. Bu da eğitim-öğretim çağındaki öğrencilerin hemen hemen hepsini kapsamaktadır. Salgın ile mücadelede net bir yol haritası olmaması, tüm dünyanın zaman içinde ve gözlemleyerek süreci devam ettirmesi kesin bir takvimin ortaya çıkmasındaki en büyük engeldir.

2020 Yaz Aylarında Okullar ve Eğitim-Öğretim

Geçtiğimiz gün yapılan değişiklikle öğretmenlerin yaz aylarındaki tatil sürecinde de görev alması önündeki yasal durum düzeltildi. Bu gelişme yazın okullar açılacak mı telafi eğitimi yapılacak mı söylentilerine neden oldu. Bakan Ziya SELÇUK, konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

Açıklamadan da anlaşılacağı şekilde yaz tatilinin ortadan kaldırılması söz konusu değil. Fakat süresi değiştirilebilir. Virüs ile mücadele süreci başarı ile devam ederse okullar Mayıs ayında açılabilir ve Temmuz ayını kapsayan bir telafi eğitimi ile 2020 okulların yaz tatili Ağustos ayı ile sınırlı kalabilir. Sadece Ağustos 2020 ayını kapsayacak yaz tatili seçeneğinin hayata geçi geçmeyeceği ise 2020 Ramazan Bayramı sonrası genel ülke durumuna bağlı. Almanya-ABD gibi ülkeler Mayıs ayı ile birlikte kademeli şekilde normal hayata ve eğitim-öğretim sürecine okulları açarak başlayacaklar. Bu uygulamalar da ülkemiz için örnek olacaktır.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir