2020 TYT Bitti PMYO İçin Geri Sayım – BekçiAlımı

2020 TYT Bitti PMYO İçin Geri Sayım

2020 yılı Temel Yeterlilik Sınavı yani TYT 27 Haziran 2020 tarihinde 81 ilde yapıldı. Adaylar TYT puanı almak için ter döktüler ve sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. TYT sonucu üniversiteye yerleşme kadar Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Yüksekokulları için de önemli. PMYO okumak isteyen adaylar TYT sınavından PMYO taban puanını almak zorundadırlar. PMYO 2020 taban TYT puanı henüz PA tarafından açıklanmadı.

2020 TYT sonuçlarının belli olması ile birlikte 2020 pmyo taban puanı çok yakın sürede açıklanacaktır. Polis Akademisi, TYT sonuçları açıklandıktan sonra PMYO için 2020 TYT taban puanını yakında açıklayacak ve bu puanının üstünde olan tüm adaylar polis olmak için PMYO başvurusunda bulunabilecekler. PMYO TYT taban puanının 240 ile 260 arası bir puan bareminde olması beklenmektedir. TYT sonuçlarının açıklanması ve Polis Akademisi duyurusunun bir ay içinde yapılmasını bekliyoruz.

PMYO Beden Kitle Endeksi Hesaplama (Boy-Kilo Oranı Şartı)

Duyuru sonrası PMYO başvurusu yapabilecek puanı alan adaylar, boy-kilo-yaş-sağlık gibi şartları tutması halinde PMYO başvuru ücreti olan 130 ya da 150TL bedeli Halkbank ATM sinden yatırıp e-devlet bilgileri ile PA sistemine başvuru yapacaklar. Tüm bu süreci takipe imek ve bilgilenmek için sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir