2020 Bekçilik Ön Başvuru Yerleri ve Tarihleri Açıklandı – BekçiAlımı

2020 Bekçilik Ön Başvuru Yerleri ve Tarihleri Açıklandı

2020 yılı 1. dönem İstanbul iline özel 400 erkek mahalle bekçisi alımı için ön başvuru yapan adaylara duyuru yayınlandı. Ön başvuruda bulunan ve ön başvurusu kabul edilen adayların ön başvuru evraklarını teslime decekleri ve ön sağlık taramasına girecekleri zaman-okul açıklandı. Hangi okulda ne zaman bulunacağınıza bakmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:

TIKLAYIN

Bireysel başvuruya giden adaylara ön sağlık taraması ve bireysel başvuru evrak teslimi aşamaları uygulanacaktır. Peki ön sağlıkta genelde adaylarda nelere bakılır?

  • Boy şartını sağlayıp sağlamadığına
  • Boy-kilo vücut endeksini sağlayıp sağlamadığına
  • Renk körü olup olmadığına
  • Diş şartlarını sağlayıp sağlamadığına
  • Çene ileri-geriliği
  • Göz şartlarını sağlayıp sağlamadığına
  • Renk körlüğü
  • Dövme kontrolü
  • Faça-jilet izi kontrolü
  • Tırnak yeme vb psikolojik rahatsızlıklar
  • Kekemelik
  • Vücudunda görünür yerde yara, iz, ben vb. eşkal belirleyici unsur olup olmadığına
  • Vücut bütünlüğüne

bakılır. Bu şartları sitemizde arama yaparak bulabilir, kendi durumunuzu belirleyebilirsiniz. Aday bu aşamalarda şartlara uygunsa bekçilik alımı için uygulanacak diğer sınav aşamalarına geçebilir. Konu hakkında merak ettiklerinizi yorum ve soru bölümünden uzmanlarımıza sorabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

27 Soru Cevaplandı

  1. Herkes için hayirlisi olsun inşallah istanbul arnavutköy de ikamet sınav yeri Bilecik pomem varmı başka arkadaş buraya çıkan bol şanslar hetkese

  2. 2020 sağlık bilgilendirme formunu bulamadım geçmiş senelerde olanları buldum bi sikinti olur mu yada 2020 sağlık bilgilendirme formunu nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

  3. Giriş belgesi açıklandı, 23 senedir ayni yerde oturuyorum İstanbul/Küçükçekmece evrak teslim yerim Bursa/Yildirim 9 kasim Sabah 8 ne feribot gidiyor, ne otobus, ne ido yetişemiyorum nasıl itiraz edebilirim acil yardım lazımm 🥺

  4. Merhaba Ben istanbul esenler de ikamet etmekteyim sınav yerim bursa pomem bir hata olmalı bence böyle saçmalık olabilir mi sizce ?

  5. Admin 29 eylül 2019 yapılan degısıklıkte yazlık uniforma gıyıldıgınde vucudun kapalı yerınde kalan dövme iz vs.kabul edılır oldu dıme yanlıs hatrlamıyomasam kolumda bır dovme var tısortte bıle gozukmuyor sıkıntı cıkmaz sanırım

  6. Benim sınav tarihi yeri yildirim/bursa
    11 Kasım

  7. ben 4.5 yıl önce psikiyatriye gitmişim, genel sağlıkta geçme şansım olabilir ama ön sağlıkta hiç bakmadan eleyebilirler yazdım diye. yazsam mı yazmasam mı ?

  8. Merhabalar, Sağlık bilgi formu elle mi doldurulucak yoksa bilgisayar üzerinde doldurulup öyle mi çıktısı alınıcak?

  9. Böyle saçmalık mı olur İstanbul için yapılacaklar alımlar için bursa ya gitmek. Bunun mantığı nedir bu ülke de hiç mi düzgün birşey olamayacak para yok virüs var 300 TL yolda harcanacak. Başta söyleseler yatirmazdim parayi.

  10. Merhaba son bir yıl içinde belirtir ikametgah belgesi tam olarak hangisi olarak utku kardeşim e devletten ikametgah adresi yazınca sadece ev adresim çıkıyor o mu yoksa bir tane daha çıkıyor cilt no felan yazıyor İstanbula geldiğim tarih yazıyor

  11. bahçelievler de oturuyorum bana da arnavutköy pomem çıkmış..
    saat tam 8 de orda olmamız mı gerekiyor 5 10 dk geç kalsam sıkıntı çıkarırlar mı?
    sadece ön başvuru ve kontrol olacak sanırım sınav spor testi vs diğer aşamalarda da beni arnavutköy pomem emi çağırırlar bir fikrin var mı?
    benim saçlar ve sakallar uzun yaklaşık 2.5 yıldır uzatıyorum sakalları keseceğim ama saçları sadece güzel görünecek şekilde toplasam ona ses çıkarırlarmı ön başvuruda?

    • 5-10 dk geç kalmanız sorun olmaz. Evrak teslim edip ön sağlık kontrolüne gireceksiniz. Başka okula çağırabilirler. Saçları toplayı gidebilirsiniz.

  12. Merhaba,
    burnumda eğrilik vardı 1.5 yıl önce burun eğriliğinden ameliyat oldum,
    8 yaşlarındayken sağ alt bacağımı çatlattıydım ve alçıya aldındıydı,
    birde yakın zamanda doktora görünmedim ama gözümde 1 yada 2 civarında ileriyi görme bozukluğu var şuanda gözlük kullanmıyorum bu sağlık sorunlarını sağlık bilgi formuna eklemeli miyim bunlardan dolayı direkt elenme olasılığım var mı?

  13. Kolumda dikiş izi var yüzümde de ben var bekçi olmama engel olur mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir