2019 Polis Akademisi PAEM Komiser Yardımcısı Alımı – BekçiAlımı

2019 Polis Akademisi PAEM Komiser Yardımcısı Alımı

Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM), Polis Akademisi (PA) bünyesinde eğitim veren yüksek öğrenim kurumudur. PAEM, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün komiser yardımcısı ihtiyacını karşılayan bir kurumda. PAEM, meslek içi ve meslek dışı olmak üzere iki yönlü öğrenci almaktadır. 2019 yılı içinde meslek dışı komiser yardımcısı öğrencisi adayı alınıp alınmayacağı, lisans mezunlarının direk amir olarak EGM bünyesinde görev başı yapıp yapamayacakları konusu bize sıklıkla soruluyor. Bu makalemizde bu husus açıklama çalışacağız.

2019 yılında PAEM için meslek dışı en az lisans mezunu komiser yardımcısı alınıp alınmayacağı henüz belli değil. Polis Akademisi 2019 yılı PAEM çalışma takviminde mevcut 4. dönem öğrencilerinin mezuniyeti için 2019 Aralık ayına gün vermiş durumda. Normal süreçte, PAEM alımları KPSS sonrası Eylül ayı gibi yapılırken, bu sürecin 2019 sonuna sarkıtılması bize artık meslek dışı PAEM öğrencisi alınmayacağı hissiyatını oluşturmaktadır.

Zaten yapılan planlamalarda meslek dışından 2020’ye kadar komiser yardımcısı alımı çerçevesi yapıldığı için bu olasılık yüksek ihtimal durmaktadır. Eğer 2019 KPSS sonrası PAEM alım ilanı gelirse bile bu süreç 2020 yılına sarkacaktır. 2020 öncesi PAEM için meslek dışı lisans mezunu komiser yardımcısı alınma ihtimali ufukta gözükmemektedir.

Konu hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

9 Soru Cevaplandı

  1. Merhaba bir makalede paem alımı beklemediğinizi diğerinde ise olacağını söylemişsiniz hangisini dikkate almalıyız

  2. Merhaba admin. Ben 4 senelik kadrolu öğretmenim. Önümüzdeki dönem paem alımı olursa başvuru yapacağım. Sınavda öğretmen olmam sıkıntı yaratır mı ?

  3. Paem takvimi güncellendi. Mezuniyet 11 Aralık gözükmekte. Milleti yanlış bilgilendirmeyin. Son bir kez Paem alımı olacaktır. Yönetmelik değiştirmek hiç zor değil ayrıca.

  4. Merhabalar. Öğretmenim fakat atanamadım. Komiser yardımcılığı için sınava girmek istiyorum fakat bu sınava dair hiçbir bilgim yok. Ne yapmalıyım, ne kadar süre eğitim var, kazanmak için şartlar neler vs. Şimdiden teşekkürler

  5. Merhabalar
    Lisans mezunuyum komiser yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum kpss sınavına gireceğim sonra ki aşamalar nasıl kazanmak için şartlar nedir bilgilendirme yapar mısınız ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir