2019 Mahalle Bekçiliği Başvuru Kılavuzu – BekçiAlımı

2019 Mahalle Bekçiliği Başvuru Kılavuzu

Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen on binlerin gözü Polis Akademisi tarafından yayınlanacak olan 2019 yılı bekçilik başvurusu duyurusunda. 2019 yılında yapılacak olan mahalle bekçiliği alım ilanı Mart ayının ilk haftasında Polis Akademisi sitesi üzerinden duyurulacak. Bu konuda en ince detaylarına varana dek tüm konular sitemizden sizlerle palaşılmaya devam edilecek. Alım ilanı henüz gelmediği için nasıl isimlendirileceği de net değil. 2. dönem bekçi alımı da olabilir 2019 yılı 1. dönem bekçi alımı da yapılabilir. Bu husus ve diğer detaylar bekçi alım başvuru, sınav ve değerlendirme kılavuzunun yayınlanması ile netleşecektir. 2019 yılında yapılacak olan bekçi alımı için aşağıdaki hususlar şu an netleşmiş durumdadır;

  1. İlan ve kılavuzun yayınlanması: Mart ayının ilk haftası
  2. Kontenjan: 8 bin
  3. Başvuru yeri: Polis Akademisi internet sitesi
  4. Sınavları ve süreci işletecek kurum: Yazılı sınav MEB – Sözlü, fiziki parkur ve ön başvuru işleri Polis Akademisi
  5. Başvuru ücreti alınacaktır.

2019 Mart ayı içinde başvuru kılavuzunun yayınlanması ile aşağıdaki hususlar netleşecektir ve kılavuzda bu konular detaylı olarak açıklanacaktır:

  • Alım ismi
  • 2019 bekçilik alımı yapılacak iller ve illere ayrılacak kontenjan
  • Adaylarda aranılacak nitelikler
    • Yaş
    • Mezuniyet
    • İkamet
  • Başvuru ve sınav tarihleri
  • Başvuruda istenilen belgeler
  • Başvuru ücreti miktarı
  • Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru-Evrak Teslim ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Tarihleri
  • Sınav esasları
  • Ön sağlık kontrolü bilgisi
  • Yazılı sınav bilgisi
  • Fiziki parkur sınavı bilgisi
  • Sözlü sınav bilgisi
  • Sınav sonuçlarının açıklanma işlemleri
  • Sınavı kazananlar ve atanma işlemleri

Yukarıda madde madde verdiğimiz bilgilerin netleşmesi ve kimlerin başvurup başvuramayacağı konuları için bekçi adaylarının 2019 Mart ayını beklemeleri gerekmektedir. Sitemiz üzerinden en güncel bekçi alım haber ve makalelerine ulaşabileceğinizi unutmayın.

Bekçi adaylarına 2019 yılı için tavsiyeniz nedir?

Öncelikle kendinize inanın. Zaten beni almaz diyerek yola çıkarsanız evet sizi almazlar. 10 kişiden biri ancak kazanabiliyor hatta İstanbul Ankara gibi yerlerde oran daha da düşük olabiliyor. İlan Mart ayında gelecek olsa bile bu sene yazılı, fiziki parkur ve sözlü sınav aşamaları hızlı yapılacak. Polis Akademisi pat duyuruya çıkıyor 3 gün sonra başka bir ile çağırıyor adayları. Sonra sitemize gelip ağlama duvarı gibi ben daha çalışamadıydım, hazır değildim, çok kilom var böyle olur mu diye bahane bulanlar yakınıyor. Bahane aramayın. Aşağıda yapabileceğiniz hususları yazıyorum, anlayana gayet güzel tavsiyelerdir:

  1. Gündemi takip edin. Başvuruyu kaçırıp aa son gün müydü diye deniz anası gibi ortalıkta gezmeyin. Bu gözler mülakat günün kaçırıp tekrar beni mülakata alın nolur diyenleri gördü. Sistem makina gibi işler, o sana değil sen ona uyacaksın. Sitemiz bekçilik konusunda yayın yapan en büyük, güncel ve aktif oluşumdur. Her gün mutlaka ziyaret edin, bilmediğiniz konuları sitede arayın, aklınıza takılanları sorun, yorum bölümüne ilginizi çekiyorsa abone olun, android kullanıyorsanız siteye girdiğinizde çıkan uyarı ile uygulamayı cihazınıza kurun, imkanınız varsa sınav uygulamamızı alın, bildirim sistemimize abone olun. Haber sitelerinin atmasyon ve kopya içeriklerine aldanmayın. FB grubumuz için TIKLAYIN.
  2. Şimdiden rejime başlayın. Fazla kilonuz varsa verin. Kardiyo egzersizleri ile form tutun. Bekçilik parkuru geçen sene ile aynı olacaktır. İlinizde kurs varsa değerlendirebilir ya da kendiniz çalışabilirsiniz. Parkur detayları için TIKLAYIN. Geçen dönem adaylarının ortalama puanı 65. Buradan hesaplayın. 100 alan nerede, 60-70 alan nerede..
  3. Sağlık sorununuz varsa çözün. Böbrek taşından çok elenen oluyor. Gözünüz bozuksa lazer gerekiyorsa düşünün, sonra zaman kalmayabilir. Kan tahlili verin, sorun olan değerler için şimdiden önlem alın.
  4. Bekçilik yazılı sınavı ortaokul-lise standartında oluyor. İmkanlar ölçüsünde çalışın, geçen dönem bekçi adayları yazılı puan ortalaması 75 civarı. Her puan önemli. Ne kadar çalışırsanız o kadar hazır olursunuz.
  5. Sözlü mülakat için çıkmış sorulara, pomem-paem-pmyo sorularına bakabilirsiniz.
  6. Bekçilik yazılı ve sözlü sınavlarına hazırlanmak için imkanınız varsa uygulamamızı değerlendirebilirsiniz. Uygulamamız aracılığı ile bine yakın insana bekçiliği kazandırdık.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

195 Soru Cevaplandı

  1. İlk başvuru ücretimi yatıracağız yoksa pomem üzerinden mi başvuracağız ilk ?

    • Merhabalar,
      Ilk once belirtilen banka ve atm’lerden belirtilen hesaba başvuru ücretini kendi T.C. numaranız ile yatırmanız gerekmekte. Başvuru ücretini tc numaraları ile yatırmayan adaylar, tc numaraları ile başvuru yapamaz sistemden uyarı alırlar.
      1. Dereceden şehit ve gazi yakını olanlar basvuru sırasında karşılarına çıkacak ekrandan durumlarını isaretlediklerinde başvuru ücreti yatırmadan diger basvuru aşamalarına gecerler.

  2. Şehit ve gazi yakini cocuklarina öncelik taniliniyormu ?

    • Şehit ve gazilerimizin 1. dereceden yakınlarına her kurumda olduğu gibi bekçilikte de öncelik ve çeşitli ayrıcalık yapılmaktadır. Bu kişiler başvuru ücreti odemeden başvuru yapabilirler. Sağlık koşulları ve eğitim koşulları tutması halinde ve de durumlarını kanıtlayan belgeyi ibraz etmeleri halinde kontenjan konusunda da sıralamada öncelik tanınmaktadır.

    • Ben Gazi çocuğuyum sinavda mülakatta öncelik taniliniyormu ?

    • Merhaba,
      Tanınmaktadır.

    • Merhaba admin
      Şimdi bazı kurumlarda sehit ve gazi 1.dereceden yakinlari ve cocuklarina yazili spor ve sozlu mulakata girmeden atamasini yapiorlar bekci alimindada boyle birsey var mi ?? TAM BILGI ALMAK ISTIYORUM NERDEN BILGI ALABILIRIM GECEN BEKCI ALIMINI KACIRDIM BUNU KACIRMAK ISTEMIYORUM YARDIMCI OLURMUSUN

    • Merhabalar,
      Öncelikle özel ve ayrıcalıklı durumunuzu için tebrik ederim. Rabbimiz bize de şehit ya da şehit yakını olabilmeyi nasip eglesin. Allah sehidimizin mekanını S.A.V. Efendimize yakın eylesin.
      Sorunuzun cevabına gelince,
      1. Dereceden şehit ve gazi yakınlarına “meslege engel sağlık koşulları taşımıyor” olmaları halinde kontenjan konusunda yardımcı olurlar. Bu kişiler sınav yahut başvuru ücreti yatırmaz ancak sınavlara girerler. Girmis oldukları sınavda sıralamada bu kisilere öncelik sağlanır.
      En net bilgi alacağınız yer Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’dır.
      Rabbim üniforma giymeyi nasip etsin.
      İyi günler.

  3. Ben askerlikten gilbert sendromundan (sarılık) çürük aldım bu bekçi olmama engel mi ne yapmam gerekiyor

    • Merhabalar,
      Konu ile ilgili gerekli bilgileri internet sitemizce yayınlanmış olan aşağıdaki bağlantıdan edinebilirsiniz.
      https://www.google.com/amp/s/www.bekcialimi.com/hepatit-polislige-engel-mi/amp/

    • Tamam ama bu pek açıklayıcı değildi yanı çürük aldım gilbert sendromundan başka sorunum yok başvuru yapabilir miyim? Yanı bekçi olabilir miyim?

    • Merhabalar,
      Askeriye silahla görev yapmaya engel teskil eden sağlık sorunları sebebiyle çürük verir. Çürük kelimesi biraz kaba ama tabir bu ozur dileyerek söylüyorum af ola. Aynı sekilde emniyette silahla gorev yapmaya engel olan sağlık sorunlarını kabul etmemektedir. Rahatsızlığınız silahla gorev yapmaya engel görülmüş olacağından çürük aldığınız icin emniyette de aynı sekilde sorun olacaktır.
      Altını çizerek söylemek istiyorum ki bizler doktor veyahut tıbbi bilgi sahini profesyoneller degiliz. Bu sebeple sırf bizim yorumlarımız ile heveslenmeyin ya da hevesinizi kırmayın. Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nı arayıp bilgi alabilirsiniz.
      Ben sizin yerinizde olsam, kesin elenecegimi bilsem yine basvurur yine giderdim. Sonradan en azından denedim olmadı derdim soru isaretim olmazdı.
      Gönlünüzce bir cevap almanızı diliyorum. İnşallah niyetlendiginiz üniformayı giymek nasip olur.

    • Çok teşekkür ederim gerçekten Allah herkesin gönlüne göre versin şansımı deniyecegim

  4. Şimdiden yapmamiz mi gerekiyor bahsettiniz başvuru ücretini?

    • Hayır. Polis Akademisi resmi sitesinde kılavuz açıklanıp, başvurular başlayınca ödemeniz gerekiyor. Aynı zamanda dekontu çok iyi korumalı ve saklamalısınız, evrak teslimi esnasında teslim edilecek evraklardan biri de bu dekonttur.

  5. Orta okul mezunları alınıcakmı acaba

    • Merhabalar,
      Geçmiş alımlarda olduğu gibi bu alımlarda da nüfusun az oldugu, eğitim seviyesinin ortalama altında kaldığı illerde ortaokul mezunu diğer illerde lise mezunu öğrenci alımı olacaktır.

  6. Gözlük kullanıyorum. Miyop+Astigmat var. Bekçilik için uygun bulunmuyor mu gözlük kullananlar?

    • Merhabalar,
      Her göz 2 olmak kaydıyla toplamda 4 dereceyi geçmeyen bozukluklar ve her 1 göz 1 olmak kaydıyla toplam 2 derece olan hipermetrop bozukluklar kabul edilmektedir. Bu şartları taşımanız halinde gözlük kullanmanızın bir mahsuru yoktur.

  7. Sağ kolumda sinir ezilmesi yüzünden askerlikten muaf olmuştum. Bekçilik için şansım nedir ?

    • Merhabalar,
      Silahla görev yapmaya engel teşkil eden her türlü sağlık sorunu engeldir.
      Şansınızı denemenizde fayda var.

  8. Merhaba admin ortaokul mezunları başvuru yapabilecekmi.

    • Merhabalar,
      Nüfusun az ve eğitim seviyesinin ortalama altında kaldığı Doğu ve Güney Doğu illerinde ortaokul mezunu diğer illerde lise mezunu öğrenci alınacaktır.

  9. Eski aldığımız uygulama Google Play’de yok onuda guncelliyormusunuz

  10. 18 yasındayım lise mezunu yum askerlik yapmak şart mı?

  11. En önemli şey askerlikle ilgili bilgi verilmemiş.

    • Merhabalar,
      Başvuru şartlarının ilk üç maddesinden biri “Askerlik ödevini yerine getirmis olmak”tır.

  12. Merhaba bu sorum olcak 1 martta internet üzerinden başvuru yapcaz ön başvuru nezamn olur boy kiloya ön basvurudami bakılıyor

    • Merhabalar,
      İnternet üzerinden yapılacak başvuru ön başvurudur ve Mart ayında olacağı bilinse de başvuruların Mart ayının kaçında olacağı belli degildir.
      Internet uzerinden yapılacak on başvuru sonrası, basvurusu kabul edilen adaylar asıl başvuru ve evrak teslimi için okullara davet edilecektir. Boy kilo vb ön sağlık kontrolleri bu asamada yapılmaktadır.

    • Teşekkürler

  13. Merhabalar doğu ve güneydoğu illerinde ortaokul şartı diyarbakırda kapsar mı teşekkürler

    • Merhabalar,
      Alım süreci başladığında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’de aynı zamanda resmi sitesinden duyuru yapacaktır.
      Hangi illerde hangi adayların alınacağı mülki idare amiri tavsiyesi ile bakanlık tarafından belirlenir.
      Dolayısı ile iller tarafından açıklanmadan size cevap vermemiz mümkün değildir.

    • Anladım çok teşekkür ederim

  14. Askerliğinin bitmesine 100 gün kala , psikiyatri bölümünden askerliğe elverişli değildir raporu alan biri kesinlikle katılamazmı ?

    • Merhaba,
      Konu sebebiyle askerlikten men edilen kişinin bu durumu silahla görev yapmaya engel olacağından ve konunun evrak teslimi sırasında terhis belgesinin istenmesi esnasında gündeme gelecek olup, aynı zamanda adayların son 1 yıllık sağlık geçmişleri taranacagından maalesef basvurusunun kabulü mümkün görünmüyor.

  15. Merhaba ben edirne ilçesinde otururken 11 ay önce edirne merkeze taşındım bu bana başvuruda ikamet engeli teşkil eder mi bilgi verirseniz sevinirim

    • Merhabalar,
      Başvuru yapacağınız ilde en az 1 yılı doldurmanız lazım. 11 ay olmuş, başvurular martta açıklanacak. Evrak teslimine kadar 12 ay dolar.

    • Ancak 11 ay önce de edirne ilçesindeydim yani il sınırı dışına çıkmadım sadece aynı ilin ilçesinden merkezine taşındım yine de sorun olur mu tek sorum bu başka bir engelim yok

    • Emniyet sadece nüfus müdürlüğünden alacağı bilgilere itibar edecektir. Ilden çıkış yapmamış olsanız bile ikametinin orada görülmesi sebebiyle Emniyet nüfus müdürlüğünün bilgilerine itibar edecek ve eger basvuru tarihinize kadar ikametinizi geri almazsanız planlamanızı memleketinize yapacaktır. Ikametinizi başvuru tarihinden önce geri almanız halinde basvurunuza engel olmamaktadır.
      Bu secimlerde de burada oy verin. Bir oydan adayınız kaybetmeyebilir, ama siz geleceginizi kaybedeceksiniz. Bunu düşünün. Iyi gunler.

  16. Hocam ben 5 mart – 22 mart arasinda askerim. Bu sureci kacirir miyim? Basvuru yapip gitsem yada nasil olur?

    • Merhabalar,
      Mart ayında online olarak ön başvuru açılacaktır. Bu ön başvuruyu yaptığınız takdirde muhtemelen asıl başvuru ve evrak teslimi Nisan ayında olur. Bu durumda da askerlik hizmetiniz bitmiş olacağından sorun yasamazsınız.

  17. On başvuru yaptik diyelim kabul edilmedi sonra başvurular bitmeden tekrar başvuru yapılabilinir mi?

    • Merhabalar,
      Online basvuruların “bitmesinin” ardından yapılan basvurular değerlendirilir ve başvurusu kabul edilen adaylar asıl başvuru için çağırılırlar. Bu sebeple başvuru suresi icerisinde adaylar bir kez basvurabilip, başvurularının kabul edilmemesi halinde basvuru suresi dolmuş olacağından tekrar basvuru yapamazlar.

  18. Sayın Admin merhaba. 87 doğumluyum. 31 yaşındayım. Ben sizin değerlendirmenizi merak ediyorum. Sizce yaş sınırının esnetilme ihtimali % verecek olursak bu sayı ne olur? Yani ihtimal nedir benim gibiler için?

    • Merhabalar,
      31 yasından gun almamak şartı bu haliyle esnetilmis yaş şartıdır. 30 dan 31 e esnetildi. Daha fazla esnetilme durumuna ihtimal veremiyoruz ne yazık ki.

    • 31 yaş dünyada genç yaş aralığı olarak kabul edilmektedir. Türkiye de maalesef 31 isek sen ayrıl diyorlar. Bu çok yanlış. Bana göre sınır 35 olmalı. Dileyenin başvurma hakkını sanki yaşlı, işe yaramaz muamelesi görerek elinden alınması haksızlık. 23 yaşındaki bir birey 33 yaşındaki bir bireyden daha mı iyi yapacak bu işi? Bastonla gezmiyoruz bizde Allahaşkına ya. Şişmanlığından vs. elesin ama yaş olayı hiç adil değil. Başvurmak Hakkımız.

    • Yapmış olduğunuz ve görüşünüzü belirttiğiniz bu yoruma biz yorum getiremiyor, sesinizi duyurabilmeniz hasebiyle onaylayarak yayınlıyoruz. Takdir siz değerli üyelerimizindir.

  19. Merhaba
    5 Mart’ta askere gidiyorum ve 22 Mart’ta askerliğim bitiyor.sizce 5 marta kadar ilan gelir mi?

    • Merhabalar,
      Mart ayı içerisinde hangi gun olduğunu bilemiyoruz. Ancak ön başvuru için ailenizden birinin belirtilen banka ve bankamatikten sizin tc numaranız ile başvuru ucretini yatırması ve internet üzerinden ön başvuru formunu doldurması yeterli olacaktır. Zaten asıl başvuru ve evrak teslimi muhtemelen nisan ayına tekabül edecektir. O zamana kadar da siz terhis olmuş oluyorsunuz.

    • Aynen öyle düşünüyorum bende tüm süreci anlattığıniz gibi yapacağım eğer ki Mart 5 e kadar gelmezse ilan
      Teşekkürler

  20. Şuan zayıflamaya çalışıyorum ve kilodan ziyade kalıplı vücudum kilom yok gibi görünüyorum. Bir iki kilo ile beden indeksi cok oynuyor ya veremezsem bir iki kilo ilede eleniliyor mu? Mesala 27,5 yada 8 gibi

    • Merhabalar,
      Boy ile kilo endeksi orantınızın fazla olması durumunda kilolu olmasanız bile elenirsiniz.
      Örnek vermek gerekirse, spor yapmış kasları olan kilosu olmayan bir adayın kilosunun fazla geldigi icin elendigini gördüm. Bana göre kaslı, atletik ve tam uniforma giyecek adamdı ama kilosu fazla geldigi icin elendi.

  21. sayın admin
    Bu boyu kiloyu hangi aşamada kimler tarafından ölçülüyor.

    • Merhaba,
      Ön başvurusu kabul edilip, asıl başvuru ve evrak teslimi için çağırıldıgında, boy kilo ölçümü de yapılmaktadır.

  22. Sağ gözüm 0.75 bozuk sıkıntı olur
    mu?

    • Merhabalar,
      Sorun olmaz. Her bir gözün 2 derece hakkı toplamda 4 derece sınırı var.

  23. Hocam Başvuru Şartları Tam Olarak Başvuru İle Beraber mi Aciklanir. Acaba Orta okul Mezunu Alacaklarmi

    • Başvuru şartları genelde aynıdır değişmez. Aşağıdaki linke tıklayarak yazımızın son bölümündeki şartlara göz atınız.
      Doğu ve Guney Doğu illeri gibi nüfusu az ve egitim seviyesinin ortalama altında kaldığı yerlerde ortaokul mezunu diger illerde lise mezunu öğrenci alınmaktadır.

      http://www.bekcialimi.com/mahalle-bekcisi-adaylarinda-aranilan-sartlar/amp/

    • Admin bey yukarıdaki açıklamayı sizmi yaptınız bilmiyorum ama (öncelikle kendinize inanınla başlayan) gerçekten çok samimi ve dürüst buldum bu konuşmayı duygularımı paylaşmak istedim yanlızca:)

  24. Kpss şartı arıyor mu ? Varsa kaç puan aralığı ?? Önlisans lisan kaç kişi alım yapıyor ? Atananlar devlet memuru olarak görev yapıyor

    • Merhabalar,
      Kpss şartı yoktur. Kazananlar emniyet hizmetleri sınıfında devlet memuru olarak görev yapar ve genel kolluk görevlisi olurlar. En az lise mezunu olmak alt sınırdır, daha yüksek mezuniyeti olanlara ayrıcalık tanınmaz. Önlisans ve lisans mezunu olanlar kademeli olarak daha yuksek maas alırlar.

  25. Bekçilik için ikamet etmek gerekiyorsa hangi iller arasında yer alıyor ? Süresi nedir?

  26. Ben askerlikten gilbert sendromundan çürük aldım bu engel mi başvuru yapabilirsin demişlerdi

  27. İyi günler admin ilk başvuruyu yaparken kendi bilgilerimizi kendimiz mi dolduruyoruz yoksa yine yönlendirilerek doktor kontrollü vs mi? Asıl başvuruda yönetmelik kontrolünde yapılacak diye biliyorumda

  28. Bulutcan uğurlu

    Sayın admin meslek kisesinden mezun olmam için 1 yıl staj görmem gerekli ancak milli eğitim bakanlığına bağlı ustalık belgem var ve araştırma yaptığımda 3308 kanunun 2 maddesine göre ustalık belgem olduğu için kamuya ve özel sektöre lise mezunuymuş gibi denklik hakkına sahibim ve bu durumda bekçiliğe başburmama engel bir durum varmı eğer alım şartı lise mezunu isterlerse bence yok gibi ama genede teyt etmek istedim hayırlı günler

    • Dediğiniz gibiyse bir sorun yaşamazsınız.

    • Bulutcan uğurlu

      İlgili kurumlarla irtibata geçtiğimde 3308 maddesinin 2 şartına göre böyle dediler araştırım evet böyle bişey varmış genede teşekkür ederim saolun

  29. Başvurular nezaman olacak ve nerde

    • Merhabalar,
      Başvurular Mart ayı içerisinde Polis Akademisi resmi internet sitesinde ilana çıkacak olup, ön başvurular yine internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Hangi illerde alım olacağı ve kontenjan sayısı ilan yayınlanınca belli olacaktır.

    • MÜSLÜM TUNCAR

      1 eylül 1988 olurmu bekçi

    • Merhabalar,
      1 Eylül 2018 itibari ile 31 yaşından gün almaya başladığınız ve 31 yaşından gün almamış olmak koşulunu sağlayamadığınız için başvuru yapamazsınız.

    • MÜSLÜM TUNCAR

      eylül de girmem gerekiyor xu ama

  30. Yaş sınırı nedir

    • Merhabalar,
      Başvuru yapılacak tarihte “31 yaşından gün almamış olmak” gerekmektedir.

  31. Bedelli celp dönemi bekliyenler başvuru yapabilicek mi. Örnek ben haziran bedelli celp dönemim başvuru yapsam sonuç alabilirmiyim

    • Merhabalar,
      Askerlik hizmetini tamamlamamış olanlar başvuru yapamazlar. Ön başvuru esnasında sistem otomatikman hata bildirimi verir.

  32. Polis N… Sayfasina sordum birde baska sayfanin adminine sordum cevaplari evet girebilir olduda birde size sormak istedim… Kuzenim bekciligi Asil olarak kazandi fakat eğitime 3 gün kala ailevi nedenden dolayı eğitime gidemedi.. ve istifa etmek zorunda kaldı.. ve Mart ayında yapilacak Bekcilik sınavlarına girebilirmi… Diğer sayfadaki arkadaşlar Evet girebilir… Egitimde iken atilmadik sürece ve sağlık sorunlarindan dolayı atilmadik sürece tekrar girebilir dediler. Mart ayındaki alımlara başvurup girebilirmi kuzenim saygılar. 🙂

    • Merhabalar,
      Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her öğrenci alımında ortak şartı; “daha önce emniyete bağlı yahut silahlı kuvvetlere bağlı okullardan ilişiği kesilmemiş olmak yani uzaklastırılmamış olmak”tır. Belirtilen bu esas dahilinde konuyla alakalı farklı bir şart koşulu görülmediği için bizim de yorumumuz yeniden deneyebilecegi yönünde.
      Ancak her ihtimale karşı emin olmak için Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na danışabilirsiniz.

  33. Faca izleri sorun olurmu tskler 1

    • Merhabalar,
      Vücudun neresinde olursa olsun kendine zarar vermek için bilerek yapıldığı belli olan sıralı faca izleri, daha samimi olmak gerekirse düştüm oldu, tarlada çalışırken oldu, tele takıldı oldu gibi bahaneler uretemeyeceginiz her turlu iz elenme sebebidir. Vucudun eskal belirleyen yerlerinde olan bilerek ve isteyerek yapılmamış izlerde ise 5 metre kuralı uygulanır ve 5 metre mesafeden çıplak gözle fark edilmeyecek durumdaki izler kabul edilirken, 5 metreden hala çıplak gözle fark edilen izler elenme sebebidir.
      Anlamanız icin tekrar söylemek gerekirse faca izi olduğu bariz olan izler “vucudun neresinde olursa olsun” eleme sebebi olurken, diğer benzeri izler sadece vucudun eskal belirleyen yerlerinde olması kosuluyla ve 5 metreden hala fark edilebiliyor olması koşuluyla eleme sebebi olur.

  34. Sayın admin ön başvuruda hangi soruşturmalar yapılıyor ki yoksa sadece girilen bilgileri sistemin doğrulaması mi bu ön başvuru

    • Merhabalar,
      Ön başvuru Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yapılmakta olup, adaylar başvuruyu tc no ve e-devlet sifrelerini sisteme girerek yaparlar. Sistem e-devlet uzerinden bilgileri otomatik doldurur ve adayın kendisinin doldurması gereken yerleri işaretler. Aday isaretli yerleri doldurduktan sonra en alttaki “kaydet” butonuna tıklar ve basvuru formu kontrol etmesi için ekranda tekrar onune çıkar. Aday doldurdugu bilgileri kontrol ettikten sonra tekrar “onayla” yahut “kaydet” tusuna basar ve ekranda “bilgileriniz başarıyla kaydedildi” bildirimini yaptıktan sonra başvurusunu tamamlamış olur.
      Adaylar basvuru suresi doluncaya kadar yine e-devlet sifreleri ile giriş yaparak bilgilerinde degisiklik yapabilirler.
      On başvuru sonrası adaylar sadece asıl başvuruların polis akademisi tarafından ilan edilmesini bekler.
      Ön başvuru suresi dolunca, ön başvurusu kabul edilen adaylar ikametlerine göre asıl başvuru ve evrak teslimi yapmak uzere okullara planlanırlar. Bu planlama Polis Akademisi sitesinde ilan edildiginde adaylar yine e-devlet sisteminden giris yaparlar ve karşılarına sınav giris belgesi çıkar. Adaylar bunu yazdırıp çıktısını alırlar. Bu belgede adayın bilgileri, asıl başvuru ve evrak teslimi yapacağı okulun adı ve adresi ile birlikte gerekli olan evrakların listesini de görür.
      Adaylar aldıkları belgede yazan tarihe kadar yine aynı belgede yazan evrakları toplarlar ve yine aynı belgede yazan tarih ve saatte belirtilen okulda hazır bulunurlar.
      Buraya kadar ki süreç diger adımlarda da geçerlidir. Asıl başvuru ve evrak teslimini gecen adaylar polis akademisi sitesi tarafından diger adımın yayınlanmasını beklerler ve yayınlanınca aynı sekilde siteye girerek sınav giris belgesi alırlar. Sözlü mülakat,Yazılı sınav, fiziki parkur sınavı adımları sırayla belirtildiği sekilde işler.

    • Çok teşekkür ederiz bilginiz icin

  35. Ön başvuru öncesi ilan gelince once ücret yatıracak miyiz yoksa sonraki aşamada mi ?

    • İlan yayınlanınca ilk önce Halk Bankası subesi veya bankamatiklerine kendi T.C. numaranız ile “… Dönem Çarşı ve Mahalle Bekcisi Alımı” hesabına başvuru ücreti yatırıp alacağınız dekontu gozunuz gibi koruyacaksınız. Bu dekont asıl başvuru ve evrak teslimi günü sizden talep edilecektir. Başvuru ucretini yatırdıktan sonra Polis Akademisi’nin internet sitesinden ön başvuru yapacaksınız..
      Yani önce başvuru ucreti yatacak sonra basvuru olacak. Basvuru ucretini yatırmayanlar basvuru yapamazlar, sistem hata vererek basvuruya izin vermez.
      1. Dereceden Sehit ve Gazi yakını olan kişiler basvuru ucreti yatırmadan başvuru yapabilirler.

  36. Kolumda 10-15 santim ameliyat izi var elenirmiyim 5 cm bileğimde dövme var dövme sıkıntı oluyormu

    • Merhabalar,
      Kolunuzdaki ameliyat izi 5 metre mesafeden gorulecek şekilde ve eskal belirleyici unsur kabul edilecek şekildeyse eleme sebebidir.
      Yazlık üniforma giyildiginde vücudun görünen kısmında kalan dövmeler elenme sebebidir.

  37. Admin bi sorum olacaktı. Ben askerliği Hakkari Şemdinli aktütün karakolu üs bölgesinde yaptım, terhisime son 3 ay kala sınır ötesi operasyonlarda TMH (terörle mücadele harekatı) olarak görev yaptım, bu sürecin veya yerin benim adıma her hangi bir artısı olur mu?

    • Merhabalar,
      Komisyon tarafından insiyatif belirleyici bir unsur olabilir ancak diger hususlarda ayrıcalık saglanmaz.

  38. merhaba arkadaşlar bu yaş sınırını devletimizin insiyatifine bağlı olduğunu biliyoruz biaz daha ricalarımızda bulunalım yaş sınırı 35 olsun lütfen işsiz güçsü kaldık biraz insiyatif uygulansa keşke güel haberleri bekliyoruz inşallah

    • Serhat ÇIRAK

      35 yaş yolun yarısı emekli olmak için zaten 30 yıl çalışmamız gerekecek. Devlet büyüklerinden ricamız, yaş sınırı 35 olsun, bizlerde kısmetimizin peşinden koşalım inşallah. Saygılarımla

  39. İnşallah şu ikâmetgah şartı kalkar.Benim gibi bu ikâmetgah yüzünden basvuramayan aday çoktur.Bana göre bu ikâmetgah şartı çok gereksiz.

  40. Slm admin bu güvenlik soruşturması kazananlar açıklanınca mı yoksa önceden yapılıyor mu

    • Merhaba,
      En son atamanız yapılmadan önce yapılır. Her adayın adli kayıtları en baştan kontrol edilir. Ancak kapsamlı olarak sorusturma ve bilgilerin doğruluğunun kontrolu en son atamalardan önce olur.

  41. HÜLYA KAVRUK

    BAYAN ALIMI VARMI VARSA BAYANLARDA BOY ŞARTI NEDİR

  42. HÜLYA KAVRUK

    1.59 boyundayım 44 kiloyum 27 yaşındayım bekçi olma şansım varmı lütfen yardımcı olurmusunuz.

  43. Güney doğu da kaç bekçi alınıyor bi de hangi diploma lazım düzey doğuda

  44. Askerlik şartı kalkar mı sizce ? Bedelli askerlik yapanlar veya yapacaklar başvurabilir mi ?

    • Merhabalar,
      Bu konuda herhangi bir gelisme olmamakla beraber, bu saatten sonra bir değişikliğe pek ihtimal vermiyoruz.

  45. Admin suanda para yatiriliyo mu

  46. Başvuru varmi şuanda varsa nerden yapacaz

  47. Başvuru nezaman

  48. psikoloji ilaç kullanımı iki yılı geçmesi elenmeye sebep olur mu ?

    • Normalde 1 senelik kayda bakılır. Ancak ilgili doktorun sakınca duyabilecegi meslege engel gördüğü ilaç,tanı, tedavi varsa daha önceki seneler de sorun yaratabilmektedir. Bu konular doktor insiyatifindedirm

  49. Cok Az bir işitme kaybi var sorun olurmu ve askerligimin bitmesinede 37 gun var basvurabilirmiyim

    • Her bir kulak 20dB ye kadar kabul edilir. Terhisinizin yetisme ihtimali yüksek. Başvuru yapın.

  50. Orta okul mezunuyum başvuru yapabilir miyim?

  51. Lise ve Üniversite mezunları hariç, Ortaokul ve İlkokul mezunları başvuru yapabiliyor mu?

  52. omurgada playin vArsa. fakat fiziki olarak sağlıklı bi yapıya sahipse.
    askerlige elverisli degilse.
    savaşta ve seferde askere çağrılamaz ibaresi varsa %16 raporluysa başvuru yapabilir mi ?

  53. 1.78 boy
    93 kiloyum admin elenirmiyim

  54. Boy 1.70 civarlarında kilo 93 bekçi olabilirmiyim acep

  55. Şuan açilan bekçilik alimina bayanlarda basvurabilirmi boy 162 53 kilo

  56. Bekçi alımı askerlik şartı istiyor mu 2021 e kadr teccıllıym başvurabilirmıyım

  57. Kendi ilimde 22 senelik ikametim vardı fakat askerden sonra başka bir yere ikametimi aldirmistim ve 10 ay önce tekrar kendi ilime aldırdım bu ve 10 aylık ikametim görünüyor bu konuda bir sıkıntı olur mu admin

  58. Bu istenilen belgeleri nereden çıkartacağız acaba bilginiz var mı? Sağlık bilgi formu, sonav giriş dilekçesi ve birde engel hali bulunmama

  59. Sol el bileğimde platin var sorun olur mu izi de duruyor.

  60. basvuru ıcın oncelık bankaya parayı yatırmak mı gerekıo yatırdıktan sonra e devletten on basvuruyu nasıl yaparız bılgı versenız ıyı olur

  61. Kellik bekçi olmaya engel mi

  62. Admin hastanede kardiyoloji bölümü doktorun yazdığı ilaçlar sıkıntı olurmu aslında ben eğlence olarak gidiyordum huy edindim ama ilaç hiç içmedim şimdide enabizda bakılıyor Muş sıkıntı olurmu kalbimde hiçbir şey yok

  63. Şuan askerdeyim fakan 3 ayim var bitmesine basvuru yapabilirmiyim

  64. Ortaokul mezun uyum başvuru yapabilirmiyim

  65. Başvuruda istenen belgelerde ki f maddesi nedir ?

  66. Ankara Etimesgut bölgesinde oturmaktayim şimdi Ankara’nın koylerine alim yapılacak en son okuduğumda enaz 1 yıl ikamet ettiği yazıyordu il olarak şimdi ilçede enaz 1yil yazıyor ben aciklanan ilçelerde oturmadim girebiliyormuyum admin nasıl olacak hiç anlamadım

  67. Berkay Erdoğan

    Bu 2019 mart ayında hard yatırılan bekçilik alımları istanbulda sadece çatalcada mı olacak

  68. Sizce tahmini eğitimi ne zaman alırlar

  69. Vitiligo engelmidir?

  70. Daha once pöhde 1 hafta egitime giden ve bi hafta sonra kendi rizasiyla birakan ve askerligi psikolojik nedenle curuk raporu almis biri basvuru yapabilir mi

  71. Admin Aort Kapak Yetmezliği Var Askerlikten Muaf Oldum Bekçiliği Engel Mi

  72. Beş yıldır ikamet ettiğim yerden 3 ay önce değişiklik yaptım başvurma şansım varmı

  73. Istanbul şişlide oturuyorum 2.Döneme para yatırdım nolur

  74. 01.05.1988 başvuru yapamiyormuyum yani😢

  75. Yanlışlıkla 2. Alıma para yaitrdim 1. ‘ye alabilme şansım var mı

  76. boyum 1.66 elenirmiyim sizce

  77. Sınav ücretini yatırdım şimde ne yapmalıyım?

  78. Mevcut ikametim ve (2016-Agustos)-(2018-Aralık) hariç dönemlerde ikametim Sivas-Merkez daha önce Uzman Çavuş olduğum için belirttigim dönemler hariç görev yerim olan (Şırnak-Tayin),(Hakkari-K.İrak Oper.) ve (Hatay-Zeytindalı Hark.) illerinde ikamet ettim. sizce bir engel teşkil edermi.

  79. başvuru kılavuzunu bilgisayarım bozulduğu için bakamıyorum toplanacak belgelere. nasıl bulabilirim kılavuzu polis akademisi sayfası hata veriyor

  80. Admin sinav asamalari once saglik kontrolu sonra yazili sinav en son fiziki ve sozlu sinavlar seklinde m olacak

    • Önce evrak teslimi ve ön sağlık taraması. Sonra yazılı, sonra parkur ve sözlü.

  81. Sağlık muayenesine gidecem hangi evraklar lazım yardımcı olurmusun

  82. S.aleykum merhaba ben enes 201 1.dönem bekçi adayıyım mülakat sonuçları nerdeyse 1 ay oldu açıklanmadı ve de mulakat sonucundan sonraki surecde ne oluyor teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir