2019 İtibariyle Kimler Bedelli Askerlik Yapabilecek – BekçiAlımı

2019 İtibariyle Kimler Bedelli Askerlik Yapabilecek

2019 yılı yeni askerlik sistemi netleşmiş durumda. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sistemi ile ilgili merak edilen tüm unsurları kamuoyu ile paylaştı. Yeni askerlik sistemimizin getirdiği en önemli avantaj, dileyen herkesin bedelli askerlik yapmasına imkan sağlanması oldu. Peki 2019 ile birlikte kimler bedelli askerlik yapabilecek?

2019  Bedelli Askerlik Sistemi

Öncelikle lise, myo, ön lisans ve lisans farketmeksizin herkes temel askerlik yapacak. Liseliler 1 ay, daha üst mezunlar ise 2 ay temel askerlik yapacaklar. Bu süreçte harçlık alacaklar. Zor durumda olan aileleri asgari ücret bağalanacak. Daha sonra adaylar iki yol sunulacak:

  1. Maaş ile askerlik yapma
  2. Terhis

Maaş ile askerlik yapanlar askerde kaldıkları sürede maaş alacaklar. terhis olmak isteyenler bedelli askerlik kapsamında para ödeyip terhis olacaklar.

Artık bazı kişilere ve yaş şartına bakılmaksızın herkes temel askerliği yaptıktan sonra bedelini ödeyerek bedelli askerlik yapabilecek.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

4 Soru Cevaplandı

  1. Varikasol uzman çavuşluğa engel olurmu
    Amaliyat sonrası bir sorun çıkarmı.
    Teşekkkürler.

  2. Merhaba admin . Ben askeligimi bedelli yapacam parayı yatırdım ama Eylül ayında gidecem. Bu sorun olur mu askerlik şartı için . Ayrıca bu konuyla ilgili kafama takılan bir başka bişey daha var aydinltirsaniz sevinirim. Madem askerlik şartı isteniyor 18 yasindakiler nasıl başvurabiliyor. Tşk ederim.

    • Askerliği yapmadığın için sorun olabilir. Aynıda nda biren çok şart istenebilir, normal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir