2019 Bekçilik Yazılısında Soru İptalleri Oluyor. Puanlama Nasıl Olacak? – BekçiAlımı

2019 Bekçilik Yazılısında Soru İptalleri Oluyor. Puanlama Nasıl Olacak?

2019 yılı çarşı ve mahalle bekçisi istihdamı için yapılan sınavların ilki olan yazılı sınav, üzerinden günler geçmesine rağmen tartışılmaya devam ediliyor. Soruların beklenen düzeyin üzerinde olması, aday sayısının yüz binleri geçmesi, sorularda bazı çelişkili ve hatalı durumlar iddialarının fazlalığı gibi konular nedeniyle yazılı sınav hususu daha çok tartışılacak gibi duruyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı duyuru ile yazılı sınavda yer alan sorulardan birinin iptal edildiğini duyurdu. 2019 1. dönem bekçilik yazılı sınavı A kitapçığındaki 25. soru (B kitapçığı 32. soru) iptal edilmiş durumda. İşte o soru:

Aşağıdaki örneklerden hangisinin ülkemizdeki doğal güzelliklere ait olduğu söylenemez?

A) Nemrut Harabeleri
B) Manyas Kuş Cenneti
C) Peri Bacaları
D) Safranbolu Evleri
E) Pamukkale Travertenleri

Sorunun iptal nedeni Safranbolu evlerinin herhangi bir doğal güzellik olmamasına rağmen doğru cevap kabul edilmemesi ve Nemrut Harabeleri cevabının çelişkili durumu..

Bekçi adayları diğer sorularla ilgili itiraz ve tartışmalarını devam ettiriyorlar. Tüm bu itiraz ve tartışmalar 18 Temmuz 2019 gününe kadar devam edecek ve bütün itirazlar o zaman kadar kabul edilecektir. Sınav sonuçlarının da 07 Ağustos 2019 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Yazılı Sonuçları Daha Erken Açıklanabilir mi?

Evet geçen yıl erken açıklanma olmuştu. Yazılı sınav sonuçları resmi duyuruda belirtilen tarihten erken açıklanmıştı. Bu sene de açıklama olabilir.

Başarı sıralamaları açıklanacak mı?

Hayır, yazılı sonucu 50 ve üzeri puan alırsanız başarılı olduğunu bilgisi verilecek ve puanınız açıklanacak. 49,9 ve altı puan alan adaylar elenmiş olacaklar. Tüm adaylar dilerse yazılı sonuçlarına itiraz edebilirler. Aşağıda geçen yılın yazılı sonuç ekranı örneğini görebilirsiniz:

Soru iptali var. Puanlama nasıl olacak?

Bu konuda iki uygulama var: Cevap anahtarının yanlış duyurulması ve sorunun hatalı-yanlış olması. Burada soruda bir problem olduğu için sorunun iptali durumu var. Şimdilik bir soru iptal edilmiş durumda. Başka sorular da iptal edilebilir. Bu konu yarın netleşmiş olacak.  Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Yazılı başarı puanı  Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100 formulü ile bulunacaktır. Şu an 99 soru kaldığına göre her doğru cevap 1,0101 puan değerine sahiptir. Doğru sayınızı 1,0101 ile çarparak puanınızı bulabilirsiniz. Aşağıda sizin için araç tasarladık; yazılı puanınızı ve bu puan sonucu durumunuzu görebilirsiniz. Yeni iptal olursa aracımız güncellenecektir:

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

46 Soru Cevaplandı

  1. Bekci adayi😁

    Admin sorular iptal olursa dogru isaretledkklerimizde gidecek magdur olucaz bu nasil olucak haksizlik oluyo. Neler yapabilir acil bilgi verirsen sevinirim.

  2. Bekci adayi😁

    Admin bence sinav yeniden yapilmali cunku cogu kisi haksiz yere elenmis olacak

    • bu nasıl saçma savunma? a şıkkı yanlış olduğu için iptal ediliyor zaten. yani doğru yapanlar aslında yanlış yapmış. yanlış yapanlarda doğru yapmış. yani dediğiniz gibi doğru yapanların cevapları çöpe gitmiyor. tam tersi doğru yapıp cevabı yanlış sayılanların hakkı olarak soru iptal ediliyor. soru iptali her sınavda olur öss bile dahil. nereden ne çıkartırım diye bakcağımıza bence sınava biraz çalışsaydık bunları yazıyor olmazdık arkadaşlar.

    • the-last-bekçi-bender

      nerenle okuyorsun haberi?doğru yapanlar yanlış, yanlış yapanlar doğru yapmamış. yanlış yapanlar yanlış, doğru yapanlarınki çelişkili. Arkadaş daha okuduğunu anlayamayan adamlar bekçi olur da ben olamazsan lanet olsun bu yazılıya da sözlüye de.

    • YOK YANLIŞ YAPMADIK SORUDA İKİ CEVAP VAR HARABELER SAFRANBOLU EVLERİ ŞİMDİ KOMPLE DEĞERLENDİRME DIŞI KALIRSA SONU HERKES İÇİN KÖTÜ OLUR YANİ İKİSİNİDE İŞARETLEYENLER DOĞRU YAPTIGI İÇİN 1 PUAN KAYBEDER BENCE A VE D DOĞRU CEVAPLARI İŞARETLEYENLERİ PUAN VERMESİ LAZIM BÖYLEDE OLACAK BENCE YOKSA HAKSIZLIK OLUR SEN ÇALIŞTINDA BİZ ÇALIŞMADIKMI KONU BU DEĞİL SEN BÜYÜK İHTİMAL GEÇMİSİN MİLLETİN DOĞRUDA YAPSA YANLIŞSA YAPSA ELENMESİNİN PEŞİNDESİN 2 TANE CEVAP OLDUGU İÇİN HAKSIZLIK OLMUYOR BURDA

  3. Bekci adayi😁

    Verilen emege yazik iptal olursa herkezin dogru cevaplari cope gidecek

  4. Bekci adayi😁

    Gecen sene nekadar surede yayinlandi sonuclar.

  5. Admin iptal olan soru 1 puan olarak doğru hesaplanır diye biliyorum yıllarca

  6. hocam olay sözlüde bitiyor yazılıdan 100 bile alsan sözlüde 60 aldığın zaman eleniyorsun sözlü %50 etkiliyor sıralamayı yazılıyı geçen herkesin kazanma şansı eşit bana göre herşey sözlü mülakatta bitiyor orada alacağı puan ile yazılıdan 50 alan da kazanabilir 90 alan biri elenebilir de.

  7. admin iptal edilen soru dogru olarak kabul edilmiyormu diger sınavlarda dogru olarak kabul ediliyor onların hatasını neden biz cekelim ben a yaptm soru gitti nasıl olcak

  8. İstanbul’da bekçi alımı sayısını geçen sene 200’den 1200’e çıkarmışlardı bu senede 1000 kişi alınacak bundada böyle bu denli yüksek bir artış olma ihtimali ne durumdadır admin bilgin var mı??

  9. Admin şuanda doğru mu anlıyoruz.Yukarıda okuduğumuz soru iptal oldu.Bu sebeple herkese o sorunun puanı verilecek ???

  10. Sanırsam 4 coğrafi bölgeyede sınırı olan il sorusunda da celişki olduğu için iptal edilebilirmiş ? Doğru olabilirmi ??

  11. Admin duyduğuma göre 4 coğrafi belgeye sınırı olan sorununda iptal olduğunu duydum..
    Bir arkadaşımız bakanlığa itiraz etmiş ve olumlu yazısıyla geri dönülmüş..
    Senin yorumun nedir ?

  12. 130 lira verdik coğrafi bölge değiştirenlerimi söyleyeyim istanbuldan batmana sınava giden arkadaşım var 130 lira verdik kalem sılgı vermemesine mi yanayım sınavların gecen seneye höre daha hard yapmalarına mı yanayım hadi yaptınız kendinize göre bişiler onu bari doğru yapın arkadaşlar allah hayırlısını nasıp eder ınsallah 🙂

  13. Kesin kazanıp kazanmayacagimiz ne zaman belli olur

  14. Sivas ilide karadenizden tokat doğu anadoludan erzincan akdeniz bölgesinden maras iliyle siniri vardir bilecik ilide karadenizden bolu iç anadoludan eskişehir ege den kütahya iliyle siniri vardir. Ikiside aynı bu soruda iptal olmali

  15. Bekci adayi😁

    Admin sinav sonuclari hakkinda tahmini bir gun varmi

  16. Bekci adayi😁

    Admin gecen sene 6 gun sonrasi aciklanmis sinav peki bu sene bu haftada belli olurmu sonuclar eylul ayi egitim olacagi bilgisi veriliyor

  17. Barajida indirmeleri lazim degil mi mantık olarak ?

  18. Parkur ve mülakat aynı günmü oluyor admin

  19. Admin parkur ve mülakat tahmini nezaman yapılır

  20. Iptal edilen soru haksizlik.bucuklu puan gelmesi sacma.zaten baraj 50.yani 49 dogrusu olana 49,5 olacak ne fayda ve binlerce kisinin elenmesi demek

  21. Kardeşim Ankaradan tahmini kaç başvuru olmuştur. duyuntu aldın mı hiç.

  22. Ya bu soruya neden cevap verilmiyor sistem 50 puan altı alanları açıklayacak mı bu soruyu cevaplamak zor mu …

  23. Bekci adayi😁

    Gelmedi bir turlu agustos ayi arkadaslar.

  24. Bekci adayi😁

    Admin bu hafta sonuclar aciklanabilirmi.

  25. Merhaba ben bekcilik icin istanbulda basvuru yaptım ama ankaraya taşınmak gerek bekcilik icin bin sıkıntı olur mu ikametgah değişimi

  26. Yazılı Sınavla ilgili istatistik bilgisine ulaşabilirmiyiz.Elenen aday , kalan aday sayılarına nerden ulaşabiliriz. Saygıdeğer adminimiz anket oluşturabilirse sevinirim

  27. merhaba. ben 2019 bekçilik yazılı sınavına girdim.1 soru iptal oldu dediler. sonuçlara baktığımda puanım49,4949 görünüyor. bu sonuçlar iptal olan soru dahilinde mi? yoksa daha puan eklenecekmi;?

  28. Admin torpil olmasa kimse girmesin boşuna uğraşıyor demektir bunuda söyle millete

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir