2019 Bekçilik Fiziki Parkur Sınavı Başladı-YAŞANANLAR – BekçiAlımı

2019 Bekçilik Fiziki Parkur Sınavı Başladı-YAŞANANLAR

Yüz binlerce bekçi adayının merakla beklediği fiziki parkur sınavı aşaması dün başladı. 30 dan fazla polis okulunda binlerce aday bekçi olabilmek için fiziki parkur sınavına bugün giriyor. Sınavlar ay sonuna kadar devam edecek. 60 ve üzeri puan alan adaylar bekçilik sözlü mülakatına girmeye hak kazanacak ve bu kişiler duyuru ile açıklanacak. Parkur notunuz başarı puanınızın %25 ini oluşturacaktır.

2019 Bekçilik Sözlü Mülakat

Bekçilik sözlü sınavının ne zaman olacağı belli değil. Muhtemelen Eylül ayının ikinci yarısında yapılacaktır. Kazanan ile kazanamayanı sözlü mülakat belirleyecektir. Çünkü katsayısı %50. Sözlü mülakata çalışmak için mutlaka mobil uygulamamızı İNCELEYİN.

Fiziki Parkur Sınavında Yaşananlar

  1. Eskişehir POMEM zemin güzel kaymıyor. Ayakkabı ile yaptım.
  2. Kastamonu pomem 40 sn bitirdim. Yardımcı olabileceğim bişey varsa sorun söyleyeyim. Ben spor ayakkabıyla yaptım pek sıkıntı çekmedim, ama sınava günlük hayatta giydigin ayakkabıyla giriceksen hiç girme kardeşim, çıplak ayak giy daha iiyi, sağlam spor ayakkabın varsa onunlada gidebilirsin, kondisyon çok iyi, yardımcı oluyorlar. parkura daha önce girmeyen zor geçer, mutlaka 1 kere yapın diyim, zemin çok kayıyor, orda zaten ısınmak içim zamanın olucak, ben ilk deneyimimde 39 yaptım dahada denemedim, bugun de 40 yaptım.  kalan cok kişi vardı kardesim, cok basit yerde hata yapanlar oldu, cogu kişi kaldı, 5 saliseyle kalan oldu, parkuru yarıda bırakan oldu, 60 saniyede yapan bile oldu, baş harfine göre sılama alıyorlar ilk önce a dan baslıyor, benim h harfiyfi, h ye kadar 100 alan yoktu, ben 40 saniyeyle 100 aldım, benden sonra alan oldumu bilmiyorum. MÜLAKAT YOK.
  3. 37 sn Ankara Hakkimizda hayirlisi
  4. Arkadaşlar ben Karabük Pomem de dün girdim. Öncelikle kondisyonu olan ve az çabuk olan herkes geçebilir bu yönden sıkıntıya düşmeyin. Ben parkura 1 kere bile daha önce girmedim fırsatım olmadı açıklandıgında. Eğer benim gibi parkura hiç girmemiş kişiler varsa kesinlikle 1 2 gün önceden deneme yapmasın çünkü ben parkur sonrası inanılmaz et kesiği oldum enerjinizi o güne saklayın bu hiç girmeyenler için. Gözünüzde büyütmeyin kondisyonum yetmedi slalomdan sonra ölücem sandım ona rağmen ben parkuru geçtim
  5. SAMSUN POMEM Tam puan yoktu ben ilk 5. Kişiyim 95 puan vardı sanıtım.
  6. Afyon pomem için sorusu olan varsa cevaplayabilirim bugün sbh 1. Komisyon 8 de girdik 44 sn ile tamamladım
  7. Gaziantepte 43 ile geçtim varsa sorusu olan cevaplarım başarılar… ayakkabisiz yaptım ki gelen herkes ayakkabisiz yaptı
  8. Arkadaslar bugun bursa pomemde fıziki yeterlilik sınavına girdim çok sukur 40 saniyede bitirdim size bir kaç tavsiyem olucak birincisi ayakkabınız kesinlikle kauçuk olsun ben kauçuk tabanli ayakkani kullandım ve çok mrmnun kaldım ikincisi parkura 1 gun kala dinlenin gitmeyin oraya gittiğinizde sıranın size gelmesine varsa açma germe yapın çok faydası var herkeze başarılar dilerim
  9. Adana’da girecek olanlar zemin harika ayakkabım hjc kaymadı ağırlığı dubaya gelmeden bir kaç cm kala fırlat devam et takladan sonra zorlaşıyor dikkatli olun fotoselede atın kendinizi parmaklarınız geçse durduruyor saniyeyi ben 48.95 yaptım
    Son olarak en az 1 buçuk saat önceden gidin çok beklemezsiniz.
  10. Sarıyer 2. Komisyon giriş belgesi ve sağlık dilekçesini istemediler çöpe attı herkes sadece kimlik istediler Parkur alanında söylediler. Diğer yerlerde nasıl oldu bilmiyorum.
  11. Valla 1.komisyonda çıktım 40 dk önce kalan sayısı çok az zemin süper hoca aşırı yardımcı oluyor çoğu cezaları yazdirmadi sınırda olanlara çıplak ayak serbest tuvalet var denemenize isinmaniza izin veriyorlar sorusu olan sorabilir 44 saniyede yaptım sicramada sonunda dengem kayboldu ama kaptırdım ordan kurtardım tek dert ediceginiz yer ağırlık tasima ve son alt üst e dikkat edin sakala karismiyorlar esortmanla gidin orda uğraşmayın zaten stres yapıyorsunuz birde isim sırasına göre alıyorlar 8 de girdim ortam süper.
  12. Niğde pomem 48.02 de bitirdim. Kum torbasını alırken 1 duba devirmişim. 49.02 kaldım. Canımız sağ olsun.
  13. Bugün sabah 8’de Arnavutköy’de sınava girdim. Normal parkurda yaptığınız saniyenin üstüne 3-4 saniye koyun derim. Gittiğimiz parkurlara göre huniler daha geride. Ben 43 saniyede yaptım ama finish çizgisine gelmek üzereyken son anda altından geçtiğim engeli düşürdüm. 2 saniye ceza aldım. 45 saniye olmuş oldu. Zemin iyiydi. Ben kaymadım. Bir arkadaş 38 saniyede yaptı. Onun haricinde 42-47 arası değişiyor. Kalan da çok oldu.
  14. Manisa merkezden Bileciğe gidecek olan varsa arabamda 3 kişilik yer var. Ayın 27sinde yola cıkacam. 28inde 13.00te mülakatım var. Gelmek isteten iletişime geçsin.
  15. Arkadaşlar Bursa POMEM de 45 Saniye de cezasız bitirdim. Hiç parkura katilmadim sıfır antreman. Benim durumum da olanlara önerim heyecanı yenerek başlayın ve 30 kiloyu dengeli kaldırın birden yüklendim nevrim döndü 😂 heyecan en önemlisi daha koşmaya başlamadan kalp yerinden fırlayacaktı🤣 ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

111 Soru Cevaplandı

  1. Merhabalar acaba parkura giderken sakal tıraşı olmamıza gerek var mı problem çıkartırlar mı herhangi bir duyum alan oldu mu ?

  2. İş yerinde sınav tarihi olduğu gün izin vermiyorlar bende özel hastaneden sınav tarihi olduğu gün rapor alcam özel hastaneden herhangi bir sorun olurmu admin lütfen cevap verirmisin

  3. Yazıları okudum da Sözlü mülakat olmıcak herhalde bilgi verir misiniz

  4. sakallı gelsek sıkıntı olur mu? bazıları yazmış gelen vardı falan diye ama net olarak bilirsek daha iyi olur.

    • Sorun olmaz

    • Eğer sakallı gidersen senin resmini alıp kayıt ederler ve mülakata gittiğinde bu adam sakallıydı diyip mülakata dahi almazlar gittiğin gibi geri dönersin emeğin boşa gider, o adamların işleri güçleri yok senin sakalının olup olmadığını takip edecekler mülakatta, nede olsa işleri bu.
      Ayrıca parkura takım elbiseyle gitmen lazım, özellikle kravatı ihmal etme. Çünkü mülakata giderken seni fyt de gözlemliyorlar acaba takımlamı ve sakalsız mı geldi diye

    • Birader iyi sıkıyorsun ha

    • admin bu adamın yorumunu nasıl onaylıyorsun??????

    • @Tuğrul tmm.

  5. Ankara gölbaşında gıren arkadaşlar agirlıklar atılıyormu bırakılıyormu

    • bırakılıyor, aynı aldığın gibi bırakacaksın bir sonraki adam alacak şekilde olacak nizami şekilde olacak, aralarında 15 cm boşluk olacak yoksa 20 saniye ceza puanı ekliyorlar. tutulacak sapları 90 derece sağa ve sola bakacak, adam karşıdan gelirken rahat alabilecek şekilde ayarlaman gerekiyor. çok dikkat et ona aman diyiyim

    • 20 saniyemi okadarda nizamı olacagını sanmıyorum 20 sanıye deılde 2 sanıyedr o

    • yahu şaka diyorum, böyle basit şeyler sorulunca sinir oluyorum, akıl var mantık var, hiç mi açıklamarı okumuyorsunuz, ağırlıkları tabikide dubayı geçerken fırlatıp atıyorsun ileri doğru.

    • kardesim adam alay etmis senle .d dosrusu su agirlikleri aldigin yere yani dubanin hizasina gelsigin an at girsin ama tabi atmak derken duvara firlat degil yavasca at elinden girsin yok algin gibi birak kibar ol tarzi seyler yok zaten 40 48 saniye arasi hersey bide 10 saniye agirliklarin simetsirisini mi hesaplayacaksin .d bol sans simdiden

    • kardeşim tövbe tövbe.. yk öyle bişey atıp sola doğru koşacaksın orda görevli personel var ağırlıkları yerine tekrar koyuyor. doğru bilgi verelim lütfen!

    • Samsun Pmyo da sınava girdim
      Nizami bir biçimde bırakmamız gerektiği falan söylenmedi
      İnanmayın
      Ben etabı tamamladıktan sonra attım gelişi güzel
      Ceza alan da hiç olmadı bu etapda

  6. Admin benim 29 ağustos, öncesinde deneme yapmak için bu sitedeki parkur reklamı yapılan yer hala geçerli mi, yoksa daha iyi bir yer önerebilir misiniz?

  7. Teyit amaçlı soruyorum admin belki daha önce cevaplamış olabilirsin kusura bakma şimdiden… Sadece spor kiyafetimle gitsem olur değil mi o gün sözlü mülakat olmayacak

  8. Sarıyer 1. Komisyona giren var mı

  9. Anlamadığım konu şu, parkur sınavına bende girdim ve 40 saniye ile geçtim.
    Millet öyle bir yazmış ki çocuk oyuncağı gibi, hanginiz nefes nefese kalmıyor parkuru tamamladıktan sonra? Spor hayatımı yazsam buraya sığmaz, ben parkur eğitimi dahi aldım, ancak parkur sınavı zor, basit değil, insanları umutlandırmayın lütfen. Eleman sporla ilgim hiç yok, hayatımda parkura çıkmadım 40 saniyede bitirdim çok basit diyor, halbuki akabinde parkur kursu alıyor ve ağlıyordu abi geçermiyiz bu sınavdan çok korkuyorum vs diye. Madem böyle gelin şu süreyi 40 saniyeye indirelimde hiç kasmayalım, nede olsa çok basit, rakipler kalır en azından biz geçiyoruz nasıl olsa. 48 saniye oldu diye isyan çıktmıştı neredeyse…şimdide oooo basit hiç sıkıntı yok diyorsunuz.
    Parkur sınavına girecek arkadaşlar için söylüyorum, siz basit diyenlere inanıp gevşek gevşek hazırlanmadan gitmeyin, tabi son 2-3 gündede hazırlanılmaz o da ayrı mesele… parkura çıkınca demek istediğimi anlarsınız.
    Zorlanacaksınız bu bir gerçek, kendinizi zora hazırlayarak gidin, videolara aldanmayın, o videodaki hatunlar adamlar 1-2 aydır çalışan insanlar.
    Eğer bu aşamayı herkes geçecek olsaydı (yorumlardaki gibi basit olsaydı) ve öyle görüldüğü gibi basit olsaydı adamlar böyle bir eleme aşaması koymazlardı zaten değil mi? Bunuda unutmayın. 1000 kişiden 500-600 kişi parkurda eleniyor, oranda bu şekilde. Artık basitmi değilmi siz hesap edin.

  10. mülakat ne zaman olur?

  11. Fiziki parkura nasıl bir kıyafet ile gitmemiz gerekiyor ?

  12. 44 saniye ile hatasız tertemiz geçtim 1 kere bile parkura gitmedim çalışmaya oradaki parkur ile bunun arasında uçurum var aradaki mesafeler çok daha uzun ve zemin her türlü kayıyor çıplak ayakla sakatlanan oldu kesinlikle tavsiye etmiyorum bunu sporcu falan olmakla ilgisi yok bende yıllarca futbol oynadım nefesim tükendi son aşamada çok şükür ki geçtim kesinlikle çıplak ayak tavsiye etmiyorum sağlığınızdan olmayın velhasıl kelam parkur çok zor göründüğü gibi değil kesinlikle.

  13. Kırşehirde spor mülakatına girdim video kaydı yapılıyor bana bir tane lastiğe basmadın dedi bastığıma eminim bunun itirazını nasıl yapıcaz

  14. Kırıkkalede gordim. 46 ile geçtim. 70 puan aldım. Yerler iyiydi. Ortam güzel

  15. s.a cümleten eskişehir pomemde girdim arkadaşlar basite almayın heyecanda yapmayın sakin olun ben cok heycanlıydım sıra bana gelince sadece parkura odaklanın ve agırlık kaldırma yerinde kendinizi en cok orada zorlayın derim orda ne kadar hızlı yaparsanız saniye açısından ileriki etaplarda zaman kazanırsınız cükü slolom koşuda bitik oluyorsunuz oradan zıpla egil etabında ise takılıp düşme ihtimaliniz yüksek o yüzdn sona gelince panik yapmayın yan şekilde zıplayım egilin geçin derim başarılar herkese…….. 44 sn

  16. Arkadaşlar ben Karabük polis okuldunda girdim 24 Ağustos’ta . Zemin çok kötü değil azıcık kayma oluyor ama ağırlıkları almaya giderken alan biraz dar onun için dikkat edin dubaları düşürmemek için . 75 kişi olarak alıyorlar içeri ilk önce sınıflara koyuyorlar ardından üstümüzü değiştirip salona geçiyorsunuz . Sıraya göreye başlıyorsunuz Benim gruptan geçen sayısı çok azdı ilk 10 kişi elendi yani 75 kişiden belki 15 veya 20 kişi anca geçmiştir 40 saniye yapan olmadı rekor 41 di . Ben 43 yaptım ama taklam yanlış olduğu için elendim ama taklanın yanlış olduğuna inanmıyorum gayet nizamiydi . Hatta Beden hocası cezasız 43 dedi . Kimliğimi alıp çıkıcaktım ki komisyon kameralardan görüntülere baktı ve diskalifiye dedi . Gerçekten çok ilginç bir olaydı benim için keşke 50 yapıp kalsaydım böyle kalınca insanın zoruna gidiyor . Hayırlısı demekten başka birşey yok . Geçen arkadaşlara Mülakatta başarılar diliyorum

  17. Sevgili Admin kardeşim sözlü mülakat ne zaman olur? Ayrıca sözlü mülakat sonuçları ile aynı anda eğitime gitmeye hak kazanan asil adaylar mı duyuruluyor? Nasıl oluyor bu süreç tam net bilgi verebilir misin? Yani kısacası eğitime gitmeye hak kazananların açıklanması hangi ayda olur? Daha önce böyle bir soru cevapladıysan kusura bakma görmedim. Şimdiden teşekkürler.

  18. Admin 48 saniyeden sonraki salise baz alınıyormu

  19. Bekçilik Fiziki Parkur Sınavı Ne Zaman Bitiyor ?

  20. Mavi kapri var bununla girsem sorun olur mu?

  21. Merhaba, parkurdan 46 saniye ile geçtim ancak ceza puanları vardı ve eklenince 49 ile kaldık. Bu konuda itiraz hakkı oluyormu bu parkur sınavı için, insan haliyle heyecanlanıyor, heyecanlanmamak elde değil açıkcası. aynı sınava itiraz etme gibi bunuda tekrar deneme imkanımız var mı?

    • Parkura itiraz edilemiyor. Sonraki döneme başvurabilirsiniz.

    • itirazı salonda yapıyorsun kameraya alınıyor zaten ordayken izlemeyi talep edebilirdin ben malatyada girdim ceza alıp itiraz eden vardı görüntüyü izlettiler

  22. Merhabalar kardeşim istanbul’da bekçilik sınavına girdi ve zemin çok kayganmış ve geçemediniz denildi bunun dilekçesini nereye bildirmem gerekli teşekkürler.

  23. Banada Karabük çıktı İstanbul’dan Karabük e mi gidicem birde orda yok nizami değil bilmem ne ego tatminiyle ugrasicam kalicam kalsin baba o parada basimin gözümün sadakasi olsun insanlari cok zorluyolar.

  24. merhaba, ben dün elazığ pomemde girdim spor mülakatına, zemin iyidi ayakkabıyla yaptım hiç kaymadı yalnız ayakkabınız yeni ve kauçuklu olması gerekiyor günlük kullandığınız spor ayakkabılar kayıyor ki kayan da oldu, admin bi sorum olacak ben çok hızlı başladım ağırlıkları alacağım zaman sol ağırlığın tutulacak yeri eğilmişti ya da elim çarptı eğildi hatırlamıyorum, orada 3-4 saniye kaybım oldu ama çok şükür 47 saniyede bitirdim ve bitiş çizgisinde yaklaşık 1 dk yerden kalkamadım hoca bağırdı acele et çık dedi ben de kimliğimi aldım çıktım cezadan falan bahsetmediler ve elenenlere kağıt imzalatıyorlardı ama ben herhangi bişey imzalamadım aklıma takıldı acaba ceza yedim mi eğer elenseydim o kağıdı imzalatmak zorunda değiller miydi?

    • Her okulda farklı süreç olabiliyor

    • yani elendim mi elenmedim mi? benden önce elenenlerin hepsine imza attırdılar ama bana kimse imza at demedi, hatta çok yorulduğum için sahayı çok yavaş bi şekilde kimliğimi de masadan, komisyonun gözünün önünden alarak yavaş bi şekilde çıktım, benden bigün önce giren arkadaşıma durumu anlattım ve onlarla birlikte parkura giren bi adam 50 sn yapmış imza atmadan kimliğini alıp çıkmış, ordaki görevli polis adamın arkasından gidip dışarıda durdurup içeri almış kağıdı imzalatmış ama bende öyle bişey olmadı kimse imza at demedi peşimden de gelmedi, o yüzden kafam karıştı bi sıkıntı oldu mu diye eğer öyle bi durum varsa ne yapabilirim nasıl öğrenebilirim bi açklık getirirseniz sevinirim

    • Yani sonuçları bekleyeceksiniz şu an yapacak bişey yok

    • geçmişsin işte evhama gerek yok h olsun

  25. parkur sonuçları nasıl açıklanacak?saniye ve puanı ile birlikte mi?yoksa direk mülakat yer ve saati mi açıklanacak?

    • Puanı yetenlere puanı açıklanır. Mülakat yeri ve zamanı da birlikte açıklanabilir.

  26. Selamın aleyküm arkadaşlar bende 25.08.2019 tarihinde saat 13:00 da 1. komisyonda ANKARA YENİMAHALLE ÇAMLICA YERLEŞKESİNDE parkura girdim. çalışmalarımda 44 saniyede yapıyordum. çıplak ayak hiç yapmamıştım. orda yaptım. 42 saniye ile hatasız geçtim. tavsiyem çıplak ayak yapamam diye düşünmeyin hayatınızın yanlışını yaparsınız. şayet ayakkabı ile yapsaydım. kesin elenmiştim. oradaki arkadaşlar kayacağını bile bile ayakkabı ile çıktı. çoğu elendi. hepinizin hakkında hayırlısı. başarılar…

  27. fiziki parkur sınavından geçenlerin sonucları (puanı) daha sonra açıklanacak mı acaba ?

  28. sinavdan 55 parkurdan 80 aldim sizce sansim ne ankaradan giryrm sinav yuzde kaci alnyo parkurun yuzde kaci alinyo

  29. Admin spor mulakatları bu hafta bitiyor mu

  30. sinavdan 50 parkurdan 80 aldim ankaradn katilyrm sizce sansim nedir bekci olmak icin

  31. Fiziki Parkur Sınavları Bitti Galiba

  32. hocam malatya dan adayım yazılı sınav dan 64 spordan 85 aldım sizce şansım nedir

  33. Gaziantep’te kaç kişi sözlü mülakat aşamasına gelmiştir acaba? Kontenjana oran kestirimi için sordum. Teşekkürler

  34. admin yazılı 64 spor 85 şansımı sormuştum kontajan 100 malatya

  35. Sözlü mülakatta siyah takım elbise şart mı

  36. spor mülakat tarihini kacirdim ne yapmaliyim

  37. Kars tan yazıyorum 39 saniye yaptım sınav 65 şansım var mı

  38. Kars kontenjan 30 39 saniye yaptım sınav 66 Şansım var mı

  39. bekcilikte yuzdeki benle kulaktaki ben sorun oluyomu

  40. Mulakatta yuzdeki ben veya koldaki izden eleme olurmu

  41. benim yuzumdeki ben bi nohut tanesi kadr sorun olurmu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir