2019 Bekçi Alımı Parkuru ile Sözlü Mülakat Ayrı Tarihlerde Olacak – BekçiAlımı

2019 Bekçi Alımı Parkuru ile Sözlü Mülakat Ayrı Tarihlerde Olacak

Çarşı ve mahalle bekçiliği istihdamı için 2019 yılı sınav süreci devam ediyor. Polis Akademisi, dün yaptığı duyuru ile bekçi adaylarından yazılı sınavda 50 ve üstü puan alanları parkur sınavına davet etti. 2019 yılı parkurunun detaylarına BURADAN ulaşabilirsiniz.  Bekçi adayları parkur ve sözlü mülakatın aynı gün olup olmadığını bize soruyorlar. Geçen yıl parkur ve sözlü aynı gün olmuştu. Bu sene de aynı şekilde olmasını bekliyorduk. Fakat bu sene farklı bir uygulama yapıldı. Aşağıda 2019 yılı duyurusunu görebilirsiniz:

“2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Fiziki Yeterlilik Sınavına Katılacak Adayların Sınav Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı. 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacaklardır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir. ”

Aşağıda 2018 yılı duyurusunu görebilirsiniz:

“1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınavına Katılacak Adayların Sınav Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı. 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınavına katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  ”

Duyuruların farkından da anlaşılacağı üzere geçen yıl yapılan duyuruda sözlü mülakat ibaresi geçerken bu sene geçmemektedir. Yani bu sene yapılan duyuruda baktığınız sınav giriş belgesindeki okul ve saatte sadece fiziki parkur sınavına gireceksiniz. Sözlü mülakat parkur sınavından 60 ve üzeri alanlar için farklı bir zamanda yapılacak ve mülakat zamanı ve okulu ile mülakata katılacakların kimler olduğu daha sonra Polis Akademisi tarafından yapılacak duyuru ile açıklanacaktır.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

101 Soru Cevaplandı

  1. Itiraz kabul edilirse puan yukselirse biz nasil dahil olucaz parkur ve mulakata

  2. giriş belgesinde sınav merkezi ile sınav yeri farklı adres gözüküyor bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

  3. Turkıye@gmail.com

    Anlıyoruz başvuru sayısı çok fazla ama bu işi de bukadar uzatmak çok yıpratıcı.Allah tüm bekçi adaylarının yardımcısı olsun bu süreç sonunda sağlıklı bir kafayla hayatlarımıza devam edebiliriz İnşallah.

  4. Benim kuzende İstanbul’a başvuru yapmıştı ama onu spor mülakatı için Eskişehir pomeme vermişler beni Allah’tan ASM’ye verdiler bunun nedeni ne peki admin ??

  5. siz ayni gun demistiniz daha 2 gun once

  6. Merhaba Utku bey ;

    Fiziki parkurun spor ayakkabısı ile yapılma şartı var mı çıplak ayakla yapmayı düşünüyorum geçtiğimiz alımlarda bu şekilde parkura çıkan oldu mu kabul edildi mi bunları yanıtlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

  7. Kesin bilgi mi, yanımızda giderken kıyafet götürmek gerekir mi yoksa direkt spor kıyafet gidilebilir mi ?

  8. Kesinmi yani sözlü mülakatın ayrı tarihte olacağı.

  9. bu bilgi kesinmi? ona göre kıyafet getirmeyecez çünkü

  10. Kesin bilgimi yanımızda takım elbise götürmeyelim o zaman?

  11. Merhaba parkurda sakal problem olurmu sinekkaydı mı gitmemiz lazım şimdiden teşekkürler

  12. Sağ kulak zarim iğne ucu kadar delik çok az bi işitme kaybı var telefona rahat rahat o kulağıma konuşuyorum en son sağlık taramasından gecebilirmiyim

  13. Itirazlar nezaman aciklanacak tahmini bilgisi olan yokmu

  14. Utku bey fiziki parkur sonucu ne zaman açıklanır bide mülakat hangi hafta yaklaşık gun ne olur saygilarimla…

    • Eylülde açıklanır EKimde de sözlü olur gibi.

    • Hiç kasmalarına gerek yok aslında Aralık 20-21 gibi açıklasalar daha iyi olur, olan oldu zaten kaybedecek birşey kalmadı. <3

  15. Süreç neden bu kadar uzuyor? Her sene daha da zorlaştırıyorlar.

  16. Ya ayrı tarih de ne kadar uzak acaba??? Fikriniz var mı?

  17. mülakat tahmıni ne zaman olur fikriniz var mı?

  18. selam admin neden boyle oldu acaba basvuru sayisi cok diye hem parkur hem sozlu islemleri uzun surer dusuncesiylemi yaptilar ve admin tecrubene dayanarak sence sozlu mulakat ne zaman olur 28.08 parkurun son sinavi olucak elul ilk haftasi olurmu sozlu mulakat

    • Demekki altından kalkabilmek için bölme gereği hissettiler. Parkur çabuk açıklanır, sözlü de çok uzamaz.

  19. Admin ankarada gölbaşında giricem kocaeli kontenjanından..yüksek hızlı trenlemi gitmem daha iyi olur yoksa otobüslemi sormamın sebebi ankarada oturman ve indiğimde gölbaşına gitmemin kolay olması 🙂

  20. Admin FYT açıklandıktan sonra e-devletten giriyorum BU KİŞİYE AİT SİSTEMİMİZDE SINAV GİRİŞ BELGESİ BULUNMAMAKTADIR uyarı çıkıyor bunun sebebi nedir ? 1.dönem başvurum yada gözden kacırdığım birşeymi var anlayamadım

  21. ya kardeşim ALLAH aşkına bu nedir ya .. Mart ayından beri yaşımız kadar daha da yaşlandık. Şu süreci bir an önce niye bitirmiyorlar çok mu zor ? Her ay bir sınav beklemekten, bir duyuru beklemekten gına geldi .Alacakları 8 bin kişi ya . Kablumbağa gibi ilerliyoruz. Valilik ne güzel almıştı 2 sene önce uğraştırmadan bekletmeden..Kafamıza sıkayım o zaman başvuruyu kaçırmıştım.

    • geçen sene ne cins adamları almışlar mecburen adamsızlıktan bir görsen ağlarsın, geçen sene pek önemsemedik o hatayı bende yaptım, akıl verende olmadı takip edemedim bende. ayrıca geçen sen 1 senede 2 tane ayrı ayrı süreç oldu ve 2 grup bekçi alımı oldu, bu sene yok seçim yok şu yok bu diye o kadar bahane uydurdular ki neredeyse sene bitecek anca daha sürecin ortasındayız, zaten yaş kritik öteki sene giremeyeceğiz, iddam o ki geçen sene alınanlar bu sene ne yazılı sınavdan ne parkurdan geçebilirler. adam yazılıdan 50 almış parkurdan 60 almış geçen sene ve daha konuşmayı bilmiyor ”R” harflerini söyleyemiyor ama adam görevde şu an. Hak Yeniyor, yiyenede yedirenlerede bu süreçte katkısı olan tüm kişilere onca insanın hakkı, verdiği para harcağı zaman haram olsun ve bu beddualar yanlarına kar kalmayacak, bu enerji ile illa ki bir bela onları bulacaktır.

  22. ahmet götürür

    Sakalla gitsek sıkıntı olur mu?

  23. Utku kardeşim sen yazılı sınavdan kaç puan aldın umarım dilediğin gibi olmuştur.

  24. Parkur agustostami basliyor.

  25. sınav itiraz sonuçları açıklanmadı ne zaman açıklanır

  26. giderken üzerimizde nasıl kıyafetler olmalı. Neler götürmeliyiz direk spor kıyafetleri ile gitsek mi daha uygun olur belli kıyafet şartları var mı ?

  27. Sporda aşırı heyecan yapıyorum bunun bi ilacı falan yokmu. Spordan elenme korkusuyla heyecan birleşince kötü oluyor.

    • sınava 1 saat kala 1 su bardağı sek viski iç tek seferde, sınav sırasında çok rahat yapar tamamlar çıkarsın

  28. Akademiyi ariyoruz siteyi takip edin mille egitimi ariyoruz siteyi takip edin mulakatlar yerleri aciklandi. Bayramdan sonra aciklanicak dendi itirazlarin 1 hafta gecti bayram biteli ses yok.

  29. Bu hafta basliyoda bizim itirwzlar belli degil nezamana kadar parkur devam edecek. Yada sonuclar nezaman belli olacak net tarih belli degil

  30. 2.Alımlar ne zaman olur ben bunu kaçırdım ancak diğer alımlarda başvurmak istiyorum. Herhangi bir tarih belli midir ve ya belli olduğu zaman nerden görebilirim hangi siteyi takip etmemiz gerekiyor?

  31. Merhaba Hatayda ikamet etmeme rağmen fiziki mülakat koca hatay da sadece ben malatyada giriyorum acaba itiraz etmelimiyim

  32. sakal kesmeye gerek var mı acaba

  33. Admin Bey Merhaba
    Yani bu durumdan Ne kadar eminiz siteyi baştan 2017 beri takip ediyorum Ayrı günlerde olucağuna Eminmiyiz şimdi bu nedenle nasım olucak Hazırlıklı gitmeye gerek varmı

  34. Mulakatlar nezamana kadar surecek itirazlar olumlu olursa katilim yapabiliyomuyoz

    • Mülakatlar ile ilgili bilgi yok. Eylülde olur. İtirazları olumlu olanlar yakında açıklanır.

  35. Admin Fiziki parkur sınav giriş belgesinde
    Sınav merkezi Elmadağ
    Sınav yeri Yenimahalle
    Normalde sınav yerinde yenimahallede girilir benim bildiğim fakat kafam karıştı bi açıklık getirirseniz sevinirim…

  36. 20 agustos oldu sonuclar aciklanmadi admin ne yapmamiz gerekiyor. Itirazlar iptalmi oldu aciklanmicakmi

  37. hocam merhaba ünümüzdeki bekçi alımları ne zaman olacak tahmini dahi olsa söyleyebilirseniz sevinirim yani ziraat para yatırma olayları oluyor ya ilk kayıt ondan bahsediyorum saygılar.

  38. Utku bey merhaba.parkur sinavini ciplak ayakla yapabilirmiyiz.net bilginiz varmi acaba

  39. Parkur sinavina esofman takimiyka gidelim

  40. İYİ GÜNLER FİZİKSEL YETERLİLİK AFYON POMEM DE GİRECEĞİM.ŞEHİR DIŞINDAN GELECEĞİM İÇİN YANIMDA TELEFON VB.ŞEYLER GÖTÜRSEM EMANET OLARAK ALIYORLAR MI?

  41. Merhaba Admin
    Pazar sabah 8 de sınav, benimde aynı gün 8 de uçağım var. Sabah 8 de değilde öğlen 2 de anca gidebiliyorum oraya. Bunu sıkıntı yaparlar mı sence? Pomem i aradım aynı gün girersen sorun olmaz farklı günler için dilekçe gerekir dediler. Ama bunu söyleyen santraldeki herhangi birimi yoksa yetkili mi bilmiyorum ? Senin Öner’in nedir?

  42. İYİ GÜNLER FİZİKSEL YETERLİLİK PARKURU İÇİN AFYONA GİDECEĞİM.YANIMDA TELEFON GÖTÜRSEM EMANET EDEBİLECEĞİM YER VAR MI BİLGİNİZ VAR MI?

  43. Merhaba, fiziki yeterlilik sınavı için dolduracagim dilekçede en üstte gireceğim okulun ismini mi yazacagim ??

  44. Merhaba,

    Spor mülakatı ve sözlü mülakat aynı gün mü gerçekleşecek?
    Sözlü mülakatın olumlu veya olumsuz olduğu hemen açıklanıyor mu?
    konu hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

    • Ayrı günler olacak. Hemen söylenmiyor ama parkuru yapıp yapamadığınızı anlarsınız zaten.

  45. Admin gecen senede itiraz sonuclari bukadar uzun surdumu.

  46. sort giysek olurmu

  47. Parkuru çok zorlaştırmışlar bu kadarı da olmaz.

  48. Utku bey yarin spor mulakatina giricem.saat 8 de yaziyo sinav saati gec kalirsam yinede sinava katilabilirmiyim.bilginiz varmi

  49. Spor kıyafetlerlemi gidelim takım elbiseye gerek varmı spor mulakatında

  50. Admin parkur mulakata girdik gectik dielim en son guvenlik sorusturmasi var dimi. Mulakatlari gectikten sonrami memur oluyoruz

    • Sözlüden geçtikten sonra kazananlar belli oluyor. Bu kazananlar güvenlik soruşturmasından geçer. Sorunsuz olanlar memur olur eğitime alınır.

  51. Bide spor basladi mulakati. Bu ara aciklanirmi sonuclar. Parkur bitmeden

  52. Bizde bunseneki egitime dahil oluruz yani dogrumu

  53. İş yerinde sınav tarihi olduğu gün izin vermiyorlar bende özel hastaneden sınav tarihi olduğu gün rapor alcam özel hastaneden.Sinava öyle gidicem bir sorun olurmu admin lütfen cevap verirmisin

  54. Admin mülakatta kaç soru soruluyor

  55. Mrb fiziki parkur sınavları ne zaman sona eriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir