2019 Bekçi Alım İlanı ve Duyurusu Bekleniyor – BekçiAlımı

2019 Bekçi Alım İlanı ve Duyurusu Bekleniyor

Çarşı ve mahalle bekçisi olarak vatana hizmet etmek, memur olmak, kendi memleketinde çalışmak ve iyi bir maaşlı işe girmek isteyen on binlerin gözü Polis Akademisi’nde. Polis Akademisi 2019 8 bin bekçi alımı ile ilgili ilan ve duyuruyu çok yakında yapacak. Daha önce de haberleştirdiğimiz gibi 2019 8 bin bekçi alım ilanının Mart ayının ilk haftasında ilana çıkması bekleniyor.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME: İLAN GELDİ. 2019 bekçi alım ön başvuru tarihleri 18 Mart 1 Nisan 2019 tarihleri arasında olacaktır. Başvurular e-devlet bilgileri ile Polis Akademisi sitesi üzerinden yapılacaktır. Önce giriş ücreti yatırılacak daha sonra başvuru yapılacaktır. TIKLA

Polis Akademisi duyuru yaptığı an sitemizden, bildirim sistemimizden ve uygulamamızdan haber göndereceğiz. 2019 bekçilik başvurusunda bilgilenmek ve tüm süreci eksiksiz takip etmek istiyorsanız sitemizi her gün ziyaret etmeyi unutmayın. Bu hafta bekçi alımı için aşağıdaki bilgilerin netleşmesini bekliyoruz;

  • Kılavuzun yayınlanması
  • Alım haberinin Polis Akademisi sitesinde duyurulması
  • Alım ismi
  • 2019 bekçilik alımı yapılacak iller ve illere ayrılacak kontenjan
  • Adaylarda aranılacak nitelikler
    • Yaş
    • Mezuniyet
    • İkamet
  • Başvuru ve sınav tarihleri
  • Başvuruda istenilen belgeler
  • Başvuru ücreti miktarı
  • Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru-Evrak Teslim ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Tarihleri
  • Sınav esasları
  • Ön sağlık kontrolü bilgisi
  • Yazılı sınav bilgisi
  • Fiziki parkur sınavı bilgisi
  • Sözlü sınav bilgisi
  • Sınav sonuçlarının açıklanma işlemleri
  • Sınavı kazananlar ve atanma işlemleri

Aşağıdaki hususlar ise 8 bin bekçi alımı için netleşmiş durumdadır;

  1. İlan ve kılavuzun yayınlanması: Mart ayının ilk haftası
  2. Kontenjan: 8 bin
  3. Başvuru yeri: Polis Akademisi internet sitesi
  4. Sınavları ve süreci işletecek kurum: Yazılı sınav MEB – Sözlü, fiziki parkur ve ön başvuru işleri Polis Akademisi
  5. Başvuru ücreti alınacaktır.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

133 Soru Cevaplandı

  1. Admin 1.dönem işlemleri ne zaman tamamlanır. Benim gibi 4 kişi daha asil hala bekliyoruz cevap gelmedi

    • Zaman konusunda bilgi yok. Mutlaka yapılır endişeniz olmasın, madur olmazsınız.

  2. başvuru bu hafta içindemi yapılacak

  3. Aykut akbiyik

    Admin merhaba,
    Basvuru ekrani acildiginda ve sonrasi islemler hizlica egitim vs yapilacak ve haziranin ilk haftasi goreve basliyacaktir dendi. Egitimler sinavlar hizli olucak bu donem galiba.

    • Merhabalar,
      Diger dönemlerle aynı olacaktır. İşlemler ve atama sureci hızlı işlemekte sadece yedeklik durumlarında bazı hallerde bazen gecikmeler yasanmaktadır.

  4. Hasan azğın

    Ne zaman ve nerden basvuru yapabiliyoruz

    • Merhabalar,
      Polis Akademisi sitesinden başvuru yapılacaktır. Bu ay icinde başvuru ilan edilecektir.

    • Slm admin benim sorum…
      2015 den itibaren tank.uzm.cvs.olarak görev yapmaktayım su anda suriye görevindeyim basvuru yapabilir miyim.? Başvurum onaylandıktan sonra sözleşmem bitmeden bekcilige geçiş yapabilir miyim bekcilige geçebilmek için ne yapmam gerek bilgi verebilirsen çok memnun kalırım teşekkürler

    • Merhabalar,
      Alım şartları geregi adaylar en son ikametlerinin kayıtlı olduğu ilden, o ilde en az 1 yıldır ikamet etmeleri koşuluyla başvuru yapabilmektedir.
      Ancak zorunlu görevi olanlar ve de gorevlendirme geregi ikametinde değişiklik olanlarla ilgili prosedür konusunda bilgi sahibi değiliz.
      Konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na danışabilirsiniz.

  5. geçen 7 bin alımda başvurdum evraklarımda sorun yok yazılı sınavda kimliğimi unutmuştum ve sınava giremedim. girmediğim için de haliyle kaybettim şimdi tekrar ücret yatırmamak için hangi kurumla görüşmem lazım maddi imkan konusunda sıkıntılıyım çünkü.

    • Merhabalar,
      Nereye başvuru yaparsanız yapın yeniden başvuru ücreti yatırmanız gerekecek.

  6. Ortaokul başvuru açılacak mı net bilgisi olan varmı

  7. Aykut akbiyik

    Admin sormayi unuttum basvuru ekrani nekadar sure acik oluyor.

    • Ortalama 15-20 gun durmaktadır.

    • Benim bileğinde isim yazıyor mu bekcilige engel mi ?

    • Merhabalar,
      Yazlık üniforma giyildiginde vücudun görünen yerlerinde kalan her türlü dövme cinsi ve boyutu ne olursa olsun elenme sebebidir. Şansınızı deneyin.

  8. Hasan azğın

    Tesekurler admin saol ilgilendigin ve alakadar oldugun icin yani bu ay icerisinde belli olacak basvurular suan aktif degil

  9. Yazılı sınav zorluk derecesi geçtiğimiz dönem ki ile aynı mı olur yoksa zorlaştırılır mı? Kpss puan şartı aranacak mı veya böyle bir ihtimal var mı?

    • Merhabalar,
      Kpss puan şartı aranmayacak olup, sınavlar M.E.B. tarafından hazırlanan sorulardan oluşmaktadır. Zorluk-kolaylık derecesinde degisme olasılığı olsa da tahminimizce aynı zorluk derecesinde olacağı pek muhtemeldir.

  10. Mevzuniyet açıklandi mi kesin bilgi geldi mi ortaokul mu lise mi yine 🙁

    • Merhabalar,
      Herhangi bir açıklama yapılmamış olup, istisnai iller dışında alımların lise mezunu adaylar arasından yapılması yuksek ihtimaldir.

  11. Son olarak bir sorum olcak. Geçenler de sağlık ocağına gittim ilaç yazdırmaya. Aile hekimim sistem üzerinden baktığın da sinir hastalığı için tedavi mi gördün diye sordu? Sistem de böyle bir kaydım görünüyormuş. Böyle bir hastalık geçirmedim tedavi de görmedim. Sorun teşkil eder mi? Bu kaydı sildirmem gerekli mi?

    • Merhabalar,
      Kişilerin sistem üzerinde görünen hastalık öyküleri, tanıları ve ilaç kullanımları içinde psikiyatri tanı ve ilaçları, kalp tanı ve ilaçları, sinir sistemi tanı ve ilaçları derecelerine göre sorun olabilmekte, bu derecelere de doktor kanaat gerirmektedir. Hangi tanı, teşhis ve ilaçların sorun teşkil edecegini bilemedigimizden yorum yaparak sizi yanlış yönlendirmek istemeyiz.
      Sistem uzerinden tanı ve varsa ilac isimlerini not ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na danışabilirsiniz.

  12. sn.bakanim ben orta okul mezunuyum aslanlar gibi askerlik görevimi en iyi şekilde tamamladım bu meslegide askerlik gibi kutsal sayip yapacagima inanıyorum ortaokul şartını kaldirmanizi bekliyoruz siz sesini aklını gücünü en önemlisi de VATAN için memleket için bu yola ömrünu adamış insanların sesini duymanizi istiyorum sesimize ses olun Bizim gibi vatan aşkıyla yanan aslanlara su öğrenim durumunu açın ve içimizdeki VATAN sevgimizi hizmete dondurmemize yardımcı olun saygılarımla Mücahit AYHAN….

    • Helal kardes bende ortaokul mezunuyum biz askerligi bedelli olarak yapmadik aslan lar gibi en iyi șekilde yaptik bizde hak ediyoruz bu bekçilik gorevini

  13. Ortaokul başvuru Varmı admin yada Açık lise Okuyanlar

    • Merhabalar,
      Alımların önceki alımlar koşuluyla olmasını beklemekteyiz. İstisnai iller dışında lise mezunu aday seçileceğini düşünüyoruz.
      Lise mezuniyeti şart koşulan alımlarda henuz ogrenciligi devam edenlerin başvuruları kabul edilmemektedir.

  14. ben bütün sınavlardan geçtim. asil olarak kazandım daha sonra sağlık aşamalarında kulaktan kaldım. kulak tedavimi oldum hiç bir sıkıntım yok. tekrar bekçiliğe başvuracağım. tekrar aynı yollardan mı geçmem gerekiyor yoksa sadece sağlığamı gireceğim. bize bir ayrıcalık tanıyorlarmı

  15. başvuru ücreti ne kadar

  16. admin kolay gelsin kesinlikle orta okul mezunu alım olmamalı kims kusura bakmasın böyle kutsal bir mesleği bu kadar aşaha alamayız…

    • Merhabalar,
      Personel alımları ile ilgili tüm sart ve koşullar ilgili makamlarca Devlet sıfatı ile bildirilmekte, bizlerde bu bildirimleri ve tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaktayız. Hizmet ettiğimiz ve “kamuoyunu” oluşturan vatandaşlarımızın istek/arzu/görüş ve sorunlarını farklılık gözetmeksizin ve herhangi bir sekilde digerlerinden ayrı tutmadan eşit haklar çerçevesinde yayınlayarak seslerini duyurmaya yardımcı olmak, etik/eşitlikci ve ahlaki sosyal medya platformu olma ilkemizin bir gereğidir.
      Kişilerin fikirlerine, isteklerine, görüşlerine müdahale etme yahut yok sayma gibi bir durum ilkelerimiz gereği söz konusu olamaz.
      (“bekcialimi.com”)

    • Bu meslek aşağılarda değil, sen fazla yükseklerde uçuyorsun, bu meslek dediğin ortaokul lise üniversite gibi öğrenimlere değil kalbinde vatan aşkıyla yanıp tutuşanlara yakışır kardeşim

    • Güzel kardeşim amma boş yapmışsın, orta okul mezunu olanlar seviyesiz mi görünüyor ordan bakınca? O zaman biz niye askerliğimizi doğuda sınır ötesi operasyonlarıyla içimizde vatan aşkını hissederek canla başla yaptık? Bak burası senin ego tatmin etme alanın değil, ona göre konuş.

  17. Slm admin ben askerlikten muafım sol böbrek yok bu bekçilik alımı için sıkıntı olurmuu cvb verirseniz seniviniriz

    • Merhabalar,
      Organ eksiklikleri Emniyet Teşkilatı Yönetmeliğince engel görülmüştür. Daha net ve kesin cevap icin Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile görüşünüz.

  18. Selamlar,bu alım süreci ne kadar sürer? Görev başı en erken ne zaman olur?

  19. İyi günler admin 3 yıl doguda sözleşmeli erlik yaptım ikametgahımı Hakkari ye almışlar benim bilgim yoktu aldıklarından sözleşmem bitti ocak ayında yaşadığım ile aldırdım başvuruda sorun yaşarmıyım detaylı bilgi verirsen sevinirim

    • Merhabalar,
      Belirtilen esaslara göre engel teşkil ettigini soyleyebiliriz. Ancak zorunlu görev olması sebebiyle bir kolaylık sağlanıp sağlanmadığı konusunda net bilgimiz yoktur. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na danışabilirsiniz.

    • İkametgah bilgisini ön başvuruda mı istiyorlar evrak tesliminde mi admin

    • Merhabalar,
      Ön başvuru esnasında bilgiler e devlet ile giris yapılacağı için sistem tarafından otomatik dolduruluyor. Sizin doldurmanız gereken yerler ise isaretleniyor. Süreli ikamet belgesi(en az 1 yıldır ikamet ettigini gosteren belge) asıl başvuru ve evrak teslimi günü isteniyor.

  20. merhabalar ben 16 Ocaktan beri yaş ve askerlik için mesaj göndermiştim ama hala cevap vermediler neden acaba bilen var mı bu olumluya mı işaterttir acaba sayın admin

    • Merhabalar,
      Internet yoluyla gönderilen dilekçeler/basvurular, asıl muhatabı bulunana kadar birim birim birbiri arasında yollanır. Örneğin mesajınızı yolladıgınızda ortak havuza düşer, burada mesajı okuyan kisi konunun muhatabı oldugunu düşündüğü makama bu mesajı paslar, orada bu mesaj yine havuza düşer, burada da bu mesajı okuyan başka bir birime yollar. Bu böyle böyle asıl muhatap bulunana kadar devam eder. Ve mesajın her gittigi birimde okunup diger birime gitme suresi 5-15 gunler arasıdır. Bu yuzden biz uyelerimize telefon ile danısma yontemini öneriyoruz.
      Eger bimere yazdıysanız mesajınız sırası ile Emniyet Genel Müdürlüğü, oradan Polis Akademisi Başkanlığı, oradan Emniyet Genel Müdürlüğü tekrar, oradan Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı vs vs dolasmaktadır.

  21. öncelikle selamın aleyküm admin kolay gelsin.
    başvurular açıklandığında önce başvuru ücreti yatırılıp sonra polis akademisi sitesinden mi başvuracağız yoksa önce internetten başvuru sonra ücretmi yatırılacak

    • Merhabalar(Aleykumselam)
      Önce başvuru ucreti Halk Bankası banka ve bankamatiklerinden “… Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” hesabına TC no üzerinden yatırılacak olup daha sonra Polis Akademisi sitesinden ön başvuru yapılacaktır.
      Odemeyi yapmayanların başvurusuna sistem otomatik olarak izin vermez.

      Not: Ücret yatırıldıktan sonra alınacak dekontu gozunuz gibi saklayacaksınız. Evrak teslimi günü bu dekont isteniyor. ADAYLAR BANKAMATIGIN “BU ISLEM ICIN SIZE DEKONT/FIS VEREMİYORUZ” UYARISI VERMESI UZERINE İŞLEMİNE DEVAM ETMEYİP BASKA BIR BANKAMATIKTEN DENEYECEKTIR. DEKONT, EVRAK TESLIM TARIHINDE ISTENMEKTE VE IBRAZ EDEMEYENLERIN BASVURUSU GERI CEVRILMEKTEDIR. DEKONTUNU KAYBEDENLER BANKA SUBESINE GIDEREK TEKRAR DEKONT TALEP EDEBILMEKTEDIR.

  22. Admin merhaba bir sey sormak istiyorum islemleri devam eden yedek ve asillerin yeni ilan geldiginde islemleri devam edermi ben sagliga girdim istanbuldan 113. Yedekdim yeni ilan geldiginde benim yedek hakkim kaybolurmu cevap verirsen memnun olurum

    • Merhabalar,
      Sağlığa giren adaylar genelde ataması olmuş adaylardır. Bağlı bulunduğunuz emniyeti arayarak bilgi alınız.
      Ataması ve planlaması yapılmış adayların hakkı baki olup kaybolmaz, diger adayların ise hakları yanar.

  23. Selamun Aleyküm admin, 1 yıl ikamet şartı il sınırları içinde mi oluyor yoksa ilçe de mi? Ayrıca ilçede oturan biri il merkezde de başvuru yapabilir mi

    • Merhabalar,
      Ikamet şartı il sınırlarını kapsamakta ve il icindeki son bir yıl baz alınmaktadır.
      Ayrıca alımlar zaten ilçelerde değil, il bazında olacağı için yapmış olduğunuz başvuru il sınırları içerisinde değerlendirecektir. Göreve başlarsanız ikamet ettiğiniz ilçeye yakın ilçelerde görev yaparsınız.

  24. Merhabalar ilköğretim mezunu basvurabilirmi 8yıl okuyan

    • Merhabalar,
      İstisnai iller dışında alımlar lise mezunu adaylar arasından yapılacaktır.

  25. Admin boy kilo oranı tahmini ne zaman olur

    • Merhabalar,
      On basvurular bittikten sonra, ön başvurusu kabul edilen adaylar ikametlerine göre okullara planlama yapılacak, burada asıl basvuru ve evrak teslimi yapacaktır. Asıl başvuru ve evrak teslimi günü on sağlık kontrolu boy-kilo ölçümü de yapılmaktadır. Tahminen Nisan ayının sonunda olur.
      Boy-kilo(vücut kitle endeksi) oranının 18-27 arası olması gerekmektedir.

    • Ben ilk alımlarda başvuru yaptığımda beni 77 kilo olduğum için başvurumu kabul etmediler 71 kilo şartı olduğunu söylediler kaybettim şu an 83 kiloyum ama kilolu göstermiyorum bu kilo yine sıkıntı çıkartırmı bana başvuruda

    • Merhabalar,
      Kilolu gösterip göstermediğine bakılmazsızın boy ve kilo orantınızı(vücut kitle endeksi) 18-27 kriterleri arasında olması gerekmektedir.bu değerlerden aşağı yahut yukarı olursanız kabul edilmez.

  26. Bekçilik orta okul olsun sayın devlet büyüklerimiz lutfen lise şartı kaldırılsın bekçilik te herkes faydalansın diye eşit bir şekilde olsun sizden ricamiz

  27. Bekçilik orta okul olsun sayın devlet büyüklerimizi allah aşkına orta okul mevzunu

  28. Orta okul mezunlarına bi fırsat tanıyın devletimize milletimize ülkemize faydamız olsun bizde bu vatan evlatlarıyız allah aşkına lise şartı kaldırılsın herkes eşit bir şekilde olsun

  29. Orta okul olsun bekçilik lutfen

  30. Balıkesir için alim olacak mı

  31. Selam aleyküm admin benim lise açıktan 7 ay önce bitti diploma elime ulaştı yanlız e devlet de görünmüyor bu bi sıkıntı çıkarır mı çıkarırsa ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisin

    • Merhabalar,
      Herhangi bir sorun olmaz. Açık liseler e devlette görünmez. Ancak yoksis, mebbis gibi sistemler bu bilgileri görür.

    • Yani benim yapmam gereken bir şey var mı başvurudan önce diploma için

    • Hayır yok. Sorun yok başvuru yapabilirsiniz. Ancak emin olmak için icinizi rahatlatmak açısından bağlı bulunduğunuz Halk Egitim Merkezi ile görüşebilirsiniz.

  32. Selamun Aleyküm admin, polis akademisine ön başvuru yapıldığında il veya ilçeye lazım olan kontenjan sayısını mı kabul ediyorlar yoksa daha fazla kabul edip sözlü sınava alıp ona göre mi belirliyorlar

    • Merhabalar,
      Basvurular site üzerinden il bazında yapılacak olup başvuru sınırı yoktur.
      Kac kisi başvurursa başvursun bütün başvuru sahipleri alım surecine dahil olurlar. Bunlardan çeşitli sebeplerle elenenler hariç kontenjan sayısına bakılmaksızın kac aday olursa olsun alım surecindeki tum sınavlara tabi tutulur. Bu aydalar yine sayısına bakılmaksızın aldıkları dereceye gire sıralanırlar ve bu kisilerin kontenjan sayısına kadar sıralamada onde olanlar asil, geri kalanlar sayısına bakılmaksızın yedek olur. Asillerden elenen olursa, yedekler icinden en yuksek puan alandan başlanıp elenen asil aday kadar yedek aday asil olmaya hak kazanır.

      Alımlar il bazında yapılır ve adaylar başvuru yaptığı il sınırları icinde herhangi bir ilçeye atanır.

  33. lisans mezunuyum mart dönemi için sınava başvuru yapacam ama nisanda bedelli askerliğe gidecem başvuru için sıkıntı yaratırmı bu durum

  34. İlan sizce yarın mı gelir sabahtan?

  35. Kilo,boy,yaş her şey tutuyor.Eğitim de lisans.
    Ama askerliğimi ekimde 19 gün bedelli yapacağım.
    Sırf bu nedenden dolayı başvuramamak çok saçma.Bu konuda bir istisna olması gerekir.
    Kılavuzda inşallah bu sorunu çözmüş olarak çıkartırlar.

  36. Admin bekcilikte iller kaç kişi alıyor belli oldu mu

  37. Ortaokul mezunlarinida kabul esiyorlarmi

    • Merhabalar,
      İstisnai iller dışında alımlar lise mezuniyeti şartı ile yapılacaktır.

    • Geçen gün sunum haber ortaokul diye son dk haberi yayınladı ?

    • Merhabalar,
      En başından beri alımlar “en az ortaokul mezunu” olmak şartı ile yapılmakta, ancak eğitim seviyesi ortalama altında kalan istisnai Doğu ve Güney Doğu illerinin bazıları gibi lise mezunu sayısının yetersiz görüldüğü yerlerde ortaokul mezunu diger illerde en az lise mezunu aday alım yapılmıştır. Bu alımda da bunun devam etmesi beklenilmekte ve istisnai iller dışında alımların lise mezuniyeti şartıyla yapılması ön görülmektedir. Valiler/kaymakamlıklar talebiyle uygun görüldüğü takdirde bazı illerde alımlar ortaokul duzeyine indirilebilir. “En az ortaokul” denmekteki kasıt budur.
      Medya’da ancak bizler kadar bilgi sahibi olabileceğinden resmi açıklama yapılmadan bu haberlere itibar etmeyiniz.
      Alım ilanı yayınlanmadan yahut resmi açıklama yapılmadan bu tür haberler vb bilgi kirliliklerine itibar etmeyiniz.

  38. Diploma olmazsa almazlarmi

    • Mezuniyet anlamında soruyorsanız mezuniyet şart. Ancak mezun oldugunuz halde diplomanız yoksa, mezun oldugunuz egitim kurumundan mezun belgesi alabilirsiniz.

  39. Merhabalar admin. Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz.Bayan bekçi alımı olacak mi diye merak içerisindeyim

    • Merhabalar,
      Su anda böyle bir çalışmadan bilgimiz yok. Bayan bekçi alımı olması mümkün. Ama su ana kadar böyle bir çalışma yapılacağına dair bilgi almadık. Bu alımda bayan kontenjan yok. Daha sonraları bilemiyoruz.

    • Internette bayanlara da yer verileceği yazıldı ancak sizler gibi bilir kişiden bilgi almak istedim. Ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederilm. Umarım bayanlar için de bekçilik alımı açılır. Kolaylıklar dilerim

  40. Sayın admin güvenlik soruşturması kişinin olumlu olması ama yakınn sorununn olması kişiyi etkiliyor mu ?

    • Merhabalar,
      Kisinin sicilinin temiz çıkıp bir yakınında sorun çıkması derecesine göre değişir. Normalde 1. Dereceden yakınları dışında etki oranı cok düşüktür. Ancak sadece ornek vermek icin söylüyorum bağışlayın, akrabalarınız icinde bir terörden sicili olan varsa belki sizin tanımıyor olacağınız kadar uzak bir akabanız olsa da sorun yaşatır. Bu da ülkenin olağan üstü hal durumundan kaynaklanmaktadır.
      Ama bu örnek çok uc bir örnektir, bu haseple 1. Dereceler dışında pek sorun olmaz.

  41. Selam admin 2016 da adima mahkeme avildi herhangi bir ceza gelmedi daha bu bekci olmama engelmidir tesekkurler

  42. İlânı bekliyorum ama gündüz mü yayınlanır acaba bilginiz var mı ??

    • Merhabalar,
      Tahmini olarak gunduz yayınlanır diye düşünüyorum. Ama belli olmaz belki daha sonraki gunler de olabilir.
      Ilan yayınlanacağı zaman gecici olarak polis akademisi sitesine giris yapılamaz. Anlayın ki o zaman ilan yolda. Bunu defalarca kez tecrübe ettim.
      Once site gecici olarak hizmet veremez hale gelir daha sonra siteye zor da olsa girisler baslar.

    • mrb admin ya ben başvuruyu nasıl yapacam tam adamakıllı sitedeki yeri göstermiyoki

    • Şu an başvuru başlamadı.

  43. Kesin lise mi olacak

  44. İstanbulda 20 seneden beri ikahmet ediyorum ikahmetimi istanbul içinde herhangi bir yere değiştirsem sorun olur mu ?

    • Merhabalar,
      İl sınırları icinde olan ikamet degisiklikleri sorun teşkil etmemektedir.

  45. nezzaman başvurular başlıycak bilgisi olan varmı

  46. İlan niye bi türlü yayınlanmıyor martın ilk haftası dediler ama hala ses seda yok

    • Merhabalar,
      Resmi açıklama olarak sadece Mart ayında açıklanacağı bildirilmiş olup, mart ayının ilk haftası ön gorusu yazılı ve görsel medyanın tahmin yürütmesidir.

  47. Admin burdan size sesleniyorum neden sorularıma cevap vermiyorsunuz

    • Merhabalar,
      Bizler de çeşitli meslek sahibi insanlar oldugumuz hasebi ile her zaman online olup sorulara cevap verememekteyiz. Mümkün olduğuca en hızlı şekilde sorulara cevap vermeye çalışmaktayız.

  48. Admin kardeşim merhaba. Sayın bakanımız Süleyman Soylu yapmış olduğu konusmada “Mart ayının ilk haftasında ilana çıkıyoruz” demişti ve hatta o videyu az önce gene izledim. Hayırlısıyla İnşallah heran açıklanabilir bakanimizin yaptığı açıklamaya gore. Sizlere de çok teşekkür ederim yaptığınız her paylaşım için. isinizin en iyisi sizsiniz

  49. Iyi gunler ikametimi degistireli 6ay oldu eski ikamet ettigim yerden basvuru yapsam yada ikametimi geri aldirsam basvuru yapabilirmiyim yardimci olurmusunuz

    • Merhabalar,
      Şartlarda belirtilenlere göre basvuru yapamayacağınız görülmektedir. Konu ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na danışabilirsiniz.

    • Arasak suan bilgi verirlermi aceba

    • Arayıp deneyin.

  50. Mustafa Çelik

    Hocam üniversitesi besyo mezunuyum bekçilik alimin da üniversiteli olmak ve besyo mezunu olmak bir avantaj olur mu.

  51. merhaba iyi günler açıklandığı takdirde nerden görebilirim bunu ve kayıt veya başvuruyu yapmak içi ne yapmamız gerekmektedir bununla ilgili bi bilgi alabilirmiyim

  52. Askerlikten muafım bekci olmama engelmi?

  53. ben lise okuyorum sonsınıf acılk öretimden ben olamammı

  54. Merhaba utku bey evrak teslimi nisan ayının kaçını bulur sizce

  55. Merhaba utku bey ben suan askerdeyim nisan 27 de terhis olacağım basvuru yaptığımda ön sağlığa cağırıyormuş sanırım basvuru bitiminden kac gün sonra cağırıyolar

    • Merhabalar,
      Tahminen nisan sonu gibi olabilir. Ancak sureci onceden kestirmek zor olduğu icin birsey demek imkansiz. Sansınızı deneyinm

  56. Mrb kolay gelsin ben ünv okuyorum su anda memleketimden baska bi sehirde basvuruda bulunabilirmiyim kadın alim olur mu

    • Merhabalar,
      Adaylar sadece en son kayıtlı göründüğü ikamet ilinden, bu ilde en az son 1 yıldır ikamet ediyor olmaları şartı ile başvuru yapabilirler.
      Bu alımda bayan kontenjan yoktur. Sonrası icin ise açıklama olmamıştır.

  57. s.a Ne zaman Başlıcak Ay Bİtti 😀

    • Sayın Bakan “bu günlerde” dedi, tarih alamadık kendisinden. Ilk başta 6 mart denmişti ama vardır bir hayir. Pazartesi günü bekliyorum kişisel tahminimce

    • inşallah bir an önce başlasında 😀

  58. Muharrem atay

    Biometrik Resim Nasıl Olmalı Sevgili Üstadım Sakal Falan Sıkıntı Olur Mu Acaba ?

  59. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin
    ilgili kurumca onaylı örneği nereden bulucam e devlette bişey bulamadım şehit yakını falanda değilim bir evrak vermek zorundamıyım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir