2019 1. Dönem Bekçi Alım Başvuruları Ne Zaman? – BekçiAlımı

2019 1. Dönem Bekçi Alım Başvuruları Ne Zaman?

Mahalle bekçisi olmak isteyen bekçi adaylarının gözü 2019 1. dönem bekçi alım ilanında. Polis Akademisi (PA) geçtiğimiz hafta 2019 yılında 8 bin bekçi alınacağını, sınav sürecinin başlayacağını, en az lise ve üstü mezun şartı arayacağını duyurdu fakat internetten yapılacak ön başvuruların zamanı hakkında bilgi vermedi. Sitemize gelen sorular yoğunlukla bekçi alımı başvurularının ne zaman başlayacağını içeriyor.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME: İLAN GELDİ. 2019 bekçi alım ön başvuru tarihleri 18 Mart 1 Nisan 2019 tarihleri arasında olacaktır. Başvurular e-devlet bilgileri ile Polis Akademisi sitesi üzerinden yapılacaktır. Önce giriş ücreti yatırılacak daha sonra başvuru yapılacaktır. TIKLA

2019 yılı bekçilik başvurularının ne zaman başlayacağını biz dahil kimsenin bilme şansı yok. Bu bilgi Polis Akademisi ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan planlama ve koordine sonrası açıklanacaktır. 2018 yılında bekçi alımı yapılacağı Nisan gibi belli olmuş, ilan ise Haziran-Temmuz aylarında gelmişti. 2019 yılı için bekçi alım sürecinin yaz aylarında bitirilmesi planlandığı için ilanın aylarca sarkacağını düşünmüyoruz; çok yakında 2019 bekçilik ön başvurusu için duyuru ve kılavuz yayınlanacaktır. Aşağıdaki durumlar ise kesinleşmiştir:

  • En az lise ve üstü mezun
  • Bulunduğu ilde en az 1 yıldır ikamet etme
  • 8 bin alım ve 2019  bekçi alım il kontenjanları
[ilgili_yazi id=”4586″]

Gelişmeler oldukça sitemizden duyurmaya devam edeceğiz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

29 Soru Cevaplandı

  1. Admin kardeşim makalenize bakılırsa ilan konusunun ucu açık olmuş. Oysaki bakanımız gün dahi verip “ilana çıkacaklar” diye vurguladı, bunu bir kac kez farklı yerlerde de tekrarladı. Ama içinde bulunduğumuz durumsa çok farklı. Değerli bakanımızın söylediğiyle hareket edip net olarak bişeyler yapamayisimiz üzücü ve yaşanan aksamalardan vs durumlardan sonra bu alımların tam anlamıyla hakkaniyetli olması isteniyorsa 1 ocak baz alınması gerekir diye düşünüyorum,ki Devlet büyüklerimizin de bu konuda gerekeni yapacagina inanıyorum. Her geçen gün onlarca arkadaşımız başvuru dahi yapamadan direk eleniyor. Birbirimizin sesi olmalıyız ki birlik beraberliğimiz daimi olsun. iyi çalışmalar

  2. Admin kardeş yanılmıyorsam haziran ayında eğitimde olunacak diye biliyorum. Bu seferki alım daha hızlı ilerleyecek ve martın başında başlayacak dendi. Ben sırf bunun için aylardır ise girmedim daha motive bir şekilde imtihanlara hazırlanmak için. Şimdi ne oldu da böyle ağırdan aldılar onu anlayamadım. Zaten ocak ayında başlayacaktı başvuru, sonra şubat sonu dendi en sonunda da martın ilk haftası kesin diye söylendi. Haziran da eğitimde olunacaksa 2 ay içinde başvuru, ön sağlık kontrol, yazılı sınav, parkur, mülakat, güvenlik soruşturması ve sağlık kontrolleri bu kadar kısa sürede nasıl olacak orasını düşünemiyorum..

  3. Ne olur yani ortaokul mezunları da başvurabilse lise üniversite mezunları her yerde iş bulur ilk okul orta okul mezunları bulamıyor bi sans ta bizlere tanısanız ne olacak bu yorumumu insallah büyük biyerlere ulaşır.

  4. Admin bende obsesif rahatsızlık var fakat düşük seviyede ilaçlar kullanıyorum bu engel olur mu?

  5. Admin kolay gelsin askere gitmeden önce ikametgahım bursadaydı askere giderken önce kendi memleketime aldım sonrada askerlik yaptıhım yere almışlar başvuru yapabilirmiyim

  6. bekçi alımında göz numaraları nedır astıgmatta farklı bır uygulama varmı

  7. başvurular başladı mı?

  8. bnm kilom 53 boy 183 sağlıktan gecebilirmiyim

  9. Kolay gelsin sol dirsek kısmımdA 6cm dikiş izi var sıkıntı olurmu

    • Bölge eskal belirleyici mahiyeti olan bölge ve bu bölgedeki izler genelde eleme sebebi olur. Ancak dikis izleri vb. izler genelde komisyon inisiyatifinde olup kesin elenme sebebi değildir. Komisyon görüp olumlu/olumsuz insiyatif kullanacaktır.

  10. başvurular ne zaman

  11. Sol 1,75 sağ 2.25 astigmat(uzak) var. gözlügum ve lensim var fakat gündelik hayatımı etkilemedi için kullanmıyorum sağlık kontrolünde sıkıntı olur mu?

    • Sağ gözünüz 2 derece uzerinde olduğu icin problem teskil etmektedir. Her bir goz en fazla 2 dereceye kadar bozuk olabilir.

  12. Bekçi alımı bedelli askerlik konusunda bir gelişme var mı

    • Su anda herhangi bir bilgi paylaşılmamaktadır. Konu hakkında bir duyumumuz olmamaktadır. Ancak kişisel olarak bu konuda bir düzenleme olur kanısındayım.

  13. Akciğerden Açık ameliyat oldum ama ilaç kullanmıyorum sürekli bende başvurabilir miyim

  14. Admin benm boynumda dövme var bunu sildirirsem iz kalicaktir bu iz sorun olurmu peki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir