Yaşlılara Faizsiz Kredi – BekçiAlımı

Yaşlılara Faizsiz Kredi

Krediler ihtiyaç durumlarında mali desteğimiz oluyor ama bu kredilerin yüksek faiz oranları bizim için büyük bir dert oluyor. Genel olarak birçok banka faizler ile aldığımız ana paranın çok daha üstünde bir fatura çıkarıyor bizim için. Bu durumda kredi çekmek durumunda kalanlar en az faiz oranını araştırıyor. Son dönemlerde yaşlılara faizsiz kredihakkında pek çok şey yazılıyor ve konuşuluyor. Ama bu durum maalesef geçerli değildir. Düşük faizler ile verilen krediler mevcutken faizsiz kredi sağlama gibi bir durum mevcut değil. Özellikle emekli kişiler için maaşlarını aldıkları bankalar müşterisi oldukları için ve bununla birlikte düzenli bir gelire sahip oldukları için oldukça düşük faiz oranları ile vatandaşlara kredi çekme imkanı tanır.

Yaşlılara Faizsiz Kredi, Emekliler İçin Kredi Seçenekleri

Yaşlılar için kredi seçenekleri bazı kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Yaşlılara faizsiz kredi gibi bir seçenek ise hiçbir bankada bulunmamaktadır, bunun yerine emekli maaşı ile başvuru yapanlar için düşük oranlı krediler mevcuttur. Genellikle bankalar emekli ve başka yollar ile gelir elde eden yaşlılara kredi verirlerken en çok gelir durumunu ve kişinin yaşını dikkate alırlar. Kişinin yaşı büyükse geri ödeme yapma olasılığı da düşüktür. Bu nedenle de vadesi düşük olan krediler verilmeye dikkat edilir. Yani taşıt veya konut kredisi gibi uzun soluklu ve yüksek miktarlarda olan krediler yaşlılara verilmiyor ya da veriliyorsa yaşının çok yüksek olmaması veya gelirinin yüksek olması gerekir.

Yaşlılar İçin Kredi Çekme Limitleri

Yaşlılara faizsiz kredi hiçbir bankanın bize sunmadığı bir seçenektir. Ama buna rağmen cazip teklifler sunabilir, bu cazip teklif ise düşük faiz oranları olan uzun vadeli krediler almaktır. Peki, yaşlılar bankalardan ne kadar kredi alabilir, limitler nelerdir, vade nasıldır? Bankalara kredi için başvurduğumuzda bizim geri ödeyip ödememiz bankalar için hayati önem taşır. Bu nedenle gelir, hayati risk gibi konulara odaklanılır. Yaşlılarda ise gelir limiti belirlemekte oldukça büyük bir etkendir. Ama bunun yanında daha önemli olanlar kişinin yaşıdır. Yaşa göre vadenin uzunluğu değişir, ayrıca kişinin gelirine göre bu taksitler değişir. Sonucunda ise limitler değişecektir ama bu sadece yaşa ve gelire göre değil aynı zamanda bankalara göre değişmektedir.

[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir