Elektrik Malzemesi Satış Dükkânı Açmak – BekçiAlımı

Elektrik Malzemesi Satış Dükkânı Açmak

Günümüz teknolojisi elektrik kullanmayı zorunlu kılmıştır. Bu yüzden hayatın her alanında elektrik malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Elektrik malzemeleri satış dükkânı doğru bir şekilde yürütüldüğü takdirde bu işten büyük kazançlar elde etmek mümkündür.

Elektrik Malzemesi Satış Dükkanını Açmak İçin Nedenler

  • Elektrik ve elektrikli aletler günümüz teknoloji dünyasında büyük bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda; elektrik malzemeleri, her evin veya kurumun ihtiyaç duyduğu bir hâl almıştır. Ayrıca bu sektörün elektrikçilik mesleği ile birleştirilerek kullanılması, çok büyük kâr marjı da getirebilmektedir.
  • İnşaat sektöründe çimento ya da nervürlü çelik kadar elektrik malzemeleri de önem taşımaktadır. İnşaat sektörü ile anlaşma sağlanırsa toplu bir şekilde satış yapılarak yüksek bir kazanç elde etmek mümkündür.

Elektrik Malzemesi Satış Dükkânı Açmak İçin Uygulanması Gereken Adımlar

Adım 1: Elektrik Malzemesi Satış Dükkânı İçin Belirli Bir Sermaye Hazırlanmalıdır.

Şüphesiz ki sermaye her iş için gereken bir unsurdur. Elektrik malzemeleri, kira, raf, tezgâh vb. unsurların kaba bir hesabı yapılmalı ve tahmini bir sermaye dökümü çıkarılmalıdır.

Adım 2: Dükkân Seçimi Yapılmalı.

Elektrik malzemelerinin satışına uygun bir dükkân seçimi yapılmalıdır. Ayrıca bu dükkânın civarında bulunan rakip elektrik malzemesi satış dükkanları da göz önünde bulundurmalıdır. Aynı şekilde mekân seçimi olarak işlek mekanlar tercih edilmelidir. Elektrik malzemesi satış dükkanlarının inşaat şirketleri ya da inşaat alanlarına yakın olması büyük kârlar getirebilir.

Adım 3: Elektrik Dükkânı Açmak İçin Gerekli Belgeler Temin Edilmelidir.

Ruhsat, kurs belgesi vb. belgeler temin edilmelidir. Bu belgeler belediyelerden gerekli evraklar teslim edildiği takdirde temin edilebilmektedir.

Adım 4: Gereken Malzemeler Satın Alınmalıdır.

Elektrik dükkanına yeni başlanacaksa ve yeterli sermaye yoksa işe en temel malzemelerin alınmasından başlamak gerekir. Bu temel malzemeler aşağıdaki listede yer verilmiştir.

  • Priz
  • Lamba
  • Kablo
  • Kontrol kalemi
  • Elektrik bandı
  • Tasarruflu ampul
  • Uzatma kablosu
  • Küçük avize çeşitleri
  • Pense
  • Kablo kesme makası
  • Yüksük sıkma

Bu ürünler en temel malzemeler olup bu ürünler için raf ve tezgâh alımı da zorunludur. Bu malzemeler toptan elektrik malzemesi satış firmalarından uygun fiyatla temin edilebilir.

Adım 5: Elektrik Alanında Uzmanlık, Elektrik Satış İşleriyle Birleştirilerek Kullanılmalıdır.

Sadece elektrik malzemesi satışları yapmak kâr getirebilir. Fakat bu işe “elektrikçilik” unvanı da katılırsa çok yüksek meblağlarda ücret elde etmek mümkün olmaktadır. Bazen evlerde priz tamiri yapmak bile ev başına 50 ₺ kazanç sağlayabilir.

Yazar: Sevgi KILIÇ

Mardin'de 1994 yılında doğdum. Üniversite hariç eğitimimi orada tamamladım. Üniversiteyi Aksaray Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okudum. 2018 yılında evlendim ve 2019 yılında Alya adında dünyalar tatlısı kızım dünyaya gözlerini açtı. Artık hayata başka bir pencereden bakıyorum, hayatım çok değişti, daha mutlu, daha huzurlu bir insan oldum. Artık kızım için yaşıyor, onun için nefes alıyorum, yazdığım yazılarla mutlu oluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir