Adrese Teslim Çiğ Süt Servisi Yapmak Para Kazandırır mı? – BekçiAlımı

Adrese Teslim Çiğ Süt Servisi Yapmak Para Kazandırır mı?

Her şey de olduğu gibi süt satmakta emek isteyen mesleklerdendir. Hiçbir şey kolaylıkla elde edilmez ama zamanla gayretiniz ve azminizle o işi daha kolay hale getirirsiniz. Yapılan işte başarılı olmak için gereken iki şart vardır; emek ve sevmek. Evet, aynı zamanda bir işi severek yapmıyorsanız, bu dünyanın en kolay işi bile olsa size yük olur. Yük gibi hissettiğiniz bir işte kolunuz bile yerinden kalkmaz. İşe, sevdiğimiz işten başlayarak başlamalıyız. Çiğ süt satıcılığı da bu şekildedir. Eğer hayvanınız var ve siz kendi sütünüzü satmak istiyorsanız bir kere hayvanları ve onlarla uğraşmayı sevmelisiniz.

Sütü satacağınız içinde insanları sevmeli ve güler yüzlü olmalısınız. Çiğ süt satıcılığı kârsız gibi görülse de aslında para getiren iyi bir sektördür. Çiğ süt nasıl satılır? Nasıl kâr edilir? İki şekilde inceleyelim.

Sütü Yerinden Alıp Satmak

Bu bölüm az bir maliyetle ve az bir emekle başarılacak bir iştir. Siz hayvan bakıcılığıyla uğraşmadan sadece müşteri bulmaya bakmalısınız. Güler yüzünüz ve konuşmalarınızla müşteri kazandığınızda bir kaç ay içinde işin tuttuğunu göreceksiniz. Sütünüzün kalitesine ve satış yaptığınız muhite göre süt fiyatları değişmektedir.

Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde orta tabakalı bir mahallede süt en az 2,5 tl ye satılırken, zengin ve site gibi semtlerde en az 4,5 tl ye kadar satış yapabilirsiniz. Örneğin; Aldığınız firmadan sütün kilosunu 1,70 tl ye alsanız.

Orta tabakadan bir üst kısma 4,5 tl den satış yapsanız. Size kalan kâr 2,80 tl olacaktır. Günlük ortalama 40 kilo süt satsanız aylık 3.360 tl gibi bir kazancınız oluyor. Tabi bizim yaptığımız hesap en asgarî olan hesaptır.

Sütü Kendiniz Üretip Satmak

Eğer yer ve mekânınız varsa bir kaç inekle bu işe başlayabilirsiniz. Özellikle İstanbul ve çevresinde süt üretip satışını yapmak çok kâr getiriyor. İneklerin saman ve yem gibi ihtiyaçlarının dışında pek mâliyet gerektirmiyor. Birde yeriniz müsait olup doğal samanla beslendiklerinde gideri fazla olmayacaktır ve kazancınızın % 80 i size kalacağı için oldukça kârlı çıkacaksınız. Burada da müşteri memnuniyeti önemlidir. Güler yüzünüz ve sütünüzün kalitesi size yeni müşteriler kazandıracaktır.

Yazar: Sevgi KILIÇ

Mardin'de 1994 yılında doğdum. Üniversite hariç eğitimimi orada tamamladım. Üniversiteyi Aksaray Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde okudum. 2018 yılında evlendim ve 2019 yılında Alya adında dünyalar tatlısı kızım dünyaya gözlerini açtı. Artık hayata başka bir pencereden bakıyorum, hayatım çok değişti, daha mutlu, daha huzurlu bir insan oldum. Artık kızım için yaşıyor, onun için nefes alıyorum, yazdığım yazılarla mutlu oluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir