Tamamen Kel Kafaya Saç Ekimi – BekçiAlımı

Tamamen Kel Kafaya Saç Ekimi

Tamamen kel kafaya saç ekimi yapmak mümkündür. Elbette bu soru özellikle kalıtsal saç dökülmesinin çok gelişmiş olduğu hastalarda meydana gelebilir. Kafa derisi, artık sadece saç çizgisinden değil, kafanın tamamı ile ve aynı zamanda başın üstünden enselere doğru inen kısmıyla da kel kalabilir. Fakat, tam kel bir insanın saç ekimi ile takviye edilebilir. Yani, böylece estetik bir sonuç gerçekleşebilir.

Tamamen Kel İnsanlara Saç Ekimi Yapılır Mı?

Prensip olarak, saç dökülmesinin sebebi genetik kaynaklı ise saç ekimi faydalıdır. Bu tür saç dökülmesi ilaç tedavisi ile uzun vadede durdurulamadığı için, örneğin; demir eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmesi giderilebilecek açık bir sebebe dayanır.

Bu nedenle, öncelikle azalan saçlarınız için veya tam kel kafanızın oluşumu için tam bir neden bulmanızı öneriyoruz. Kalıtsal saç dökülmesi, altta yatan semptomlar tarafından da çok iyi tanınabilir. Bu saç dökülmesi hafif geri çekilme çizgisi ile başlar ve daha sonra başın arkasına doğru dolaşmaya devam eder. Bazı erkeklerde saç dökülmesi başın arkasında da gözükebilir.

Tam Saç Dökülmesinde Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Tamamı kel kalan kafanın bir saç ekimi ile doldurulup, doldurulmayacağına bağlı bazı hususlar vardır. Bu hususlar;

Yeterli Verici Saç: Saç nakli için verici alan, greft veya hala kel alıcı alanı, modernster teknikleri kullanılarak transplante edilebilir. Ayrıca, kellik ne kadar büyük olursa, şans o kadar düşük olur. Verici bölgede ne kadar fazla saç varsa, şans o kadar fazladır.

Saç Dökülmesinin Seyri: Bir saç ekimi ancak, saç dökülmesinin ilerideki seyriyle tanınabilir ise mümkündür. Ancak, bu genellikle tam bir saçsız (kellik) durum söz konusu olduğunda meydana gelir. Bu yüzden, bu yönüyle çok az insanın kafasına saç ekimi başarılı olmuştur.

Tıbbi Onay: Saç ekim işleminde, başlangıçta saç görüntüsünün tıbbi kontrolü yapılır. Daha sonra doktor, saçın tamamen dökülmesine rağmen saç ekiminin yararlı olup olmadığını tahmin eder. Kabul ederse, başarılı ve gelecek vaat eden bir operasyon için kararlar alınır. Ayrıca, donör bölgede çok az saç varsa, ekim yapılmaz.

Anlaşma: Her operasyonda daima belirli riskler vardır. Saç ekimi, tamamı kel bir kafaya nakledildiğinde, donör bölgedeki kılların artık yeterince sıkı olmaması, bölgedeki boşlukların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Tüm kel bölgeleri örtmek için birçok kıl gereklidir. Alıcı bölgesindeki saçlar ince olabilir, ancak, yine de kavranabilir, kapatılabilir. Bununla birlikte, bir hasta olarak, tüm kel kafanın saç ekimi ile ilgili olası risklerin farkında olmanız önemlidir.

Not: Saç ekiminde saç dökülmesinin mümkün olup olmadığı pek çok farklı faktöre bağlıdır. Öncelikle, uzman doktorunuz tatmin edici bir sonuç beklediğini doğrulamalıdır.

Seyrek Saç Ekimi

Saç dökülmesinden gözle görülür bir şekilde rahatsızlık duyuyorsanız, saç nakli sizin için doğru olur. Doktorunuz olası, tatmin edici bir sonucu kabul ederse, nihayet kendi elinizde karar alırsınız. Saç derisinde saçınıza tekrar ulaşmak ve muhtemelen kendine güvenini kaybetmemek istiyorsanız, o zaman saç nakli adımı kesinlikle yapılmalıdır.

Başınızın tamamı kapanmasa bile, saç ekimi en azından alın bölgesinde saç uzamasına neden olabilir. Bu şekilde de prosedür, aynaya günlük bakışınız sırasında size yeni bir yaşam hissi verecektir. Bir saç pigmentasyonu ile birlikte, eski tam kel kafanın muhtemel hafif veya kel noktalarının daha az görünür olmasını da sağlayabilirsiniz. Burada, saç derisi basitçe karartılır, böylece saç görüntüsündeki hafif bir alan artık fark edilmez.

Kısacası: Saç ekimi tamamen kel kalmış bir kafaya nakil ile mümkündür. Öncelikle, uzman bir doktora danışarak detaylı bir konsültasyona ihtiyacınız var.

[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir