Drone-İHA Lisansı Almak – BekçiAlımı

Drone-İHA Lisansı Almak

Ülkemizde Drone-İHA denilen uzaktan kumandalı araçları uçurmak için lisans sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer Drone-İHA lisansınız yoksa ceza-i yaptırıma maruz kalabilirsiniz. Drone lisansı almak için önceden binlerce TL ücret ödemek gerekirken kısa bir süreliğine ücretsiz şekilde drone kullanma diplomasına sahip olabilirsiniz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sitesinden siz de İHA pilotluğu başvurusunda bulunabilir ve online sertifika eğitimine katılabilirsiniz.

Drone Lisansı Almak

Öncelikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sitesine giriş yapıp kayıt olmalısınız. Siteye gitmek için:

https://iha.shgm.gov.tr/public/index?ReturnUrl=%2f

Hem telefona hem emaile kod gelecek bu aşamayı geçmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi yazdıktan sonra tekrar giriş yaparak İHA Pilot Kayıt Başvurusu seçin. Burada IHA 1 seçeceğini seçiniz. Bu sertifika sayesinde 250g kada İHA uçurabilirsiniz. Daha sonra  sınav ol diyerek eğitime katılın. Vesikalık fotoğraf yükleyip onayı bekleyin. Kısa sürede gelmektedir.

İHA Pilot Kayıt Başvurusu

Tüm işlemler sonrası sınava giriniz. Soruların cevapları şu şekildedir. Kendiniz yapmayı deneyin takıldığınız yerde buraya bakın:

1- EVET
2- HAYIR
3- EVET
4- HAYIR
5- EVET
6- EVET
7- HAYIR
8- EVET
9- EVET
10- HAYIR
11- HAYIR
12- EVET
13- EVET
14- HAYIR
15- EVET
16- EVET
17- EVET
18- HAYIR
19- HAYIR
20- HAYIR

Lisansınız onaylanana kadar beklemeyi unutmayın. Daha sonrasında sertifikanızı çıktı alıp aldığınız eğitim kapsamında drone uçurabilirsiniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir