2020 PMYO Taban Giriş Puanı – BekçiAlımı

2020 PMYO Taban Giriş Puanı

2020 yılı PMYO Polis Meslek Yüksekokulları taban giriş başvuru puanı henüz açıklanmadı. 2020 yılında da taban puanı belirlenmesinde adayların başarı durumları önem arz edecek. 2019 yılındaki 250 taban puanı, başarı düzeyi düşerse 240 puan, başarı artarsa 260 puan olarak revize edilecektir. YKS içerisinde uygulanan TYT puanınız taban pmyo başvuru puanında ya da yüksek olursa başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer puanınız düşük olursa başvuruda bulunamaz ve diğer sınav aşamalarına geçiş yapamazsınız.

2020 yılı PMYO Polis alımı için YKS sınav sonuçları önemli. 2020 TYT puanları açıklandığına göre PA yakında taban puanı duyuracaktır. Polis Meslek Yüksekokulu olarak bilinen PMYO’ler lise sonrası polis olmak isteyen adayların başvurdukları okullardır. PMYO giriş yaparak polis olmak için başvuruda o yıl yapılan YKS’den alınan puan şartı aranmaktadır. YKS içerisinde yer alan Temel Yeterlilik Puanı (TYT) ile ön başvurular kabul edilmektedir.

PMYO Beden Kitle Endeksi Hesaplama (Boy-Kilo Oranı Şartı)

PMYO 2020 TYT taban puanının bir-iki gün  içinde açıklanmasını bekliyoruz. Duyuru sonrası PMYO başvurusu yapabilecek puanı alan adaylar, boy-kilo-yaş-sağlık gibi şartları tutması halinde PMYO başvuru ücreti olan 130 ya da 150TL bedeli Halkbank ATM sinden yatırıp e-devlet bilgileri ile PA sistemine başvuru yapacaklar. Tüm bu süreci takipe imek ve bilgilenmek için sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

6 Soru Cevaplandı

  1. inşallah 240 olur tyt de türkçe bizi bitirdi

  2. Polis Akademisi duy sesimizi. Polis olmak isteyen 240-250 puan aralığında kalan yüzlerce delikanlının hakkını yeme. Bu sene taban puanın 240 olmasını rica ediyoruz sizden. Bu isteğimizi göz ardı etmeyin lütfen.

  3. Şimdi benim Bi arkadaşımın okuluduğu üniversite Fethullah Gülenin okuluymuş ve devlet okulu kapattı şuan açıköğretim den devam ediyor bu onun polisliğe bavurmasına engel mi yada olabilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir