5. Dönem PAEM Sonuçları Açıklandı! – BekçiAlımı

5. Dönem PAEM Sonuçları Açıklandı!

2018 yılı 5. dönem ilk derece amirlik eğitimi yazılı sınav sonuçları açıklandı. olis Akademisi (PA)’ne bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) komiser yardımcısı yetiştiren yüksek lisans düzeyi bir kurumdur. 2018 yılında lisans mezunu 2700 erkek – 300 kadın adayın alınacağı 2018 PAEM, ön başvuruları kabul etmektedir. EGM bünyesinde amir olarak kariyer yapmak isteyenlerin başvurduğu eğitim kurumu olan PAEM, başvurular esnasında bazı belgeler talep ediyor. 2018 yılı paem başvuru belgeleri arasında yer alan maddelerden biri de sağlık probleminin bulunmadığına dair beyanı içiren evraktır.

İlgili yönetmeliğin 16. maddesinin 5. fıkrasında “Yazılı sınavda yüz puan üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar” ve 17. maddesinin 3. fıkrasında “Yazılı sınav sonucuna göre; belirlenen başarı puanını aşmak koşuluyla, en yüksek puandan başlamak üzere bu gruba ayrılan PAEM öğrenci kontenjan sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Puanların eşitliği halinde sınav konularına ilişkin 16 ncı maddenin ikinci fıkrasında belirlenen sıraya göre doğru cevabı daha fazla olan aday başarılı sayılır. Eşitliğin yine bozulmaması halinde başarı listesinde son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılır.” hükümleri doğrultusunda başarı listesi oluşturulmuştur. Fiziki Yeterlilik ve Mülakat/ Sözlü Sınav tarihleri ve aday sınav giriş belgeleri ileri tarihte Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinde (www.pa.edu.tr) yayınlanacaktır.

Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar 26-28.12.2018 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne daha önce Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinde (www.pa.edu.tr)  yayınlanan takvim doğrultusunda yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
YAZILI SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir