Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi? – BekçiAlımı
Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi?
Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi?

Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi?

Jilet izi ile ilgili olarak bekçi alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Bekçi adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor.

Aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında jilet izi ile geçerli olan şartların neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak anlatalım.

El, kol ve yüz bölgesinde olan aşırı belli izler elenme sebebi oluyor. Dövme mesela yazlık üniforma giydiniz görünmüyorsa elenme sebebi sayılmıyor. Dikiş izleri de dediğim gibi doktor boyutuna bakıp karar verip komisyona kararı açıklıyor komisyonda onaylarsa kalıyorsunuz eğer doktor söyledi komisyon hayır belli değil derse geçebiliyorsunuz. Faça izleri kollarda belli oluyorsa direk elenme sebebi sayılıyor.

Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi?
Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi?

Jilet ve Faça İzi

Jilet izi ve faça izlerine sahip olan kişilerin daha önce psikolojik bir rahatsızlığa sahip olupta bu izlere sahip oldukları düşünülmektedir ve izler yazlık üniformadan belli olmasa bile bu bekçi adayları yine de mental sağlık testine tabi tutulurlar. Yapılacak testin sonucuna göre ise kişinin bekçi olup olamayacağına karar verilir.

Yazlık üniforma içerisinde kalan vücut bölgelerinde oluşan ve eşgal belirleyici özellik taşımayan ve vücutta herhangi bir fonksiyon kaybına neden olmayan yanık izi, sikatris, nevüs ve diğer iyi huylu oluşan izlere sahip bekçi adayları sağlam olarak değerlendirilir.

Çarşı ve Mahallesi Bekçisi olmak isteyen adayların sıklıkla merak ettiği ve konuların başında ‘Dikiş ve Jilet İzi Bekçi Olmaya Engel mi ? Sorusu hakkında detaylı bilgi verdik.

[wp-faq-schema]

Yazar: İhsan Arslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir