Yatırımcı ile Girişimci Kimdir? – BekçiAlımı

Yatırımcı ile Girişimci Kimdir?

Aslında her insan potansiyel bir yatırımcıdır. Ama bilinçli bir yatırımcı, ana parasının asla değer kaybetmeyeceğinden emin olmak isteyen kişidir. Bu sebeple bu kişiler yatıracağı parayı riske atmamak için yatırım yapacağı işin piyasasını sağlam bir şekilde araştırır ve yatırım yapacağı işteki riskleri sıfıra indirir. Yatırımcı kişi yapacağı yatırımın ne kadar zaman diliminde ne kadar getirisi olacağını hesaplar ve ondan sonra yatırım işlemlerini gerçekleştirir. Yatırımcı kişilere genellikle İŞ İNSANI denir. Girişimcilere parasal desteği sağlayanlar genellikle bu insanlardır. Bu kişiler aslında pek olarak yapacağı işin içeriğine bakmazlar ama gene de yatırımlarını güvendikleri işe yapmak isteyeceklerdir. Uzun lafın kısası bu kişiler risk oranını araştırırlar ve yatırımlarını en düşük risikli işlere yaparlar.

GİRİŞİMCİ KİMDİR?

Girişimci kişiler, öyle insanlardır ki sermayeleri olsun veya olmasın bir iş kurabilen ve yönetebilenlerdir. Girişimciler, yatırımcı kişilerin maddi destekleri ile piyasada ayakta dururlar. Yani adından da anlaşılacağı üzere girişimciler, bir işe-uğraşa girişen, bir hizmet sağlayan, ürün üreten veya bir projenin, etkinliğin başında duran onu yöneten kişilerdir. Girişimciler aslında tüccarlardır ve birer takas yapan kişilerdir.

Yatırımcı ile girişimci aynı amaca yol alırlar.

Girişimciler, harekete geçen kişilerdir. Yapılan işin başındaki ve o işe yön verendir. Yapılan girişimin en ufak detayına kadar ilgilenirler. Bu sebepledir ki girişimci bir kişinin sorumluluk duyguları çok yüksek olmalıdır. Ekibinin lideri olarak tüm projeden tüm organizasyondan o sorumludur. Daha iyi yerlere gelmek ve daha büyük başarılara imza atmak için yola çıkarlar ve büyük risklere girerler. Bu zorlu yolda önüne çıkan engelleri aşabilecek ve asla pes etmeyecek kişiler girişimcilikte başarıyı yakalayabilirler. Başarmak ve başarılı olmak isteyen girişimciler başlayacak oldukları işlerinin her ama her detayını bilmeleri gerekir. Bu kişiler başlamak üzere oldukları işin tüm risk ve sorumluluklarının farkında ve bilince olarak ilk adımı atar, cesaretli, kararlı ve özgüvenli bir şekilde yatırımcılarını kendisinin başa olacağına inandırarak ve yatırımcılarının güvenlerini kazanarak yapacağı işe başlarlar.

YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Aslında yatırımcı ve girişimci aynı şeymiş gibi düşünülse de aralarında birçok yönde farklar vardır. Artık şunu biliyorsunuz, girişimci üretimini yaptığı ürünü veya hizmet sunmayı istediği işe kalkışan kişidir ancak yatırımcı, yapılacak olan işe veya hizmete parasal anlamda destek olan kişidir. Gelin şimdi yatırımcı ve girişimci kişilerin birbirinden farklı özelliklerine biraz daha yakından bakalım. Ayrıca unutmamak gerek girişimci kişilerinde kendi yatırımları olabilir.

-Girişimciler, üretimini kendisinin yaptığı ürünleri veya hizmetlerini satmak için farklı yollara başvururlar. Yatırımcılar ise satışının ve ticaretinin olabileceğine güvendikleri iş veya hizmete yatırım yaparlar.

-Yatırımcı kişiler, kaliteli ve konforlu bir hayat arzu ederler ve yaşam standartlarını daha iyi bir hale getirmek isterler. Girişimci kişiler ise hayatını daha iyi daha güzel ve daha da yaşanılır hale getirmek için uğraşırlar

-Yatırımcılar, yatırımını yapacağı işin piyasasını enine boyuna araştırarak olabilecek en az riskleri alırlar fakat girişimciler, başlamak üzere olduğu işin tüm risk ve olasılıklarını göze alırlar.

-Genellikle yatırımcılar iş yerinin patronlarıdır ve en büyük amaçları arasında işyerini büyütmek vardır.  Girişimciler bir patrondan ziyade çalışanlarla dostluk ve arkadaşlık içerisinde işerini yürütürler.

-Yatırımcı kişiler müşterilerine patron havası verir ve gözlerinde müşterileri birer gelir kaynağıdır. Girişimci ise müşteriyi yapmak olduğu işinin bir parçası olarak görür.

-Yatırımcı kişi için parasını kaybetmek hayatta en son isteyeceği şeylerden birisidir. Girişimci ise parasal anlamda zarara ve kayba uğradığını anladığı an yanlış giden şeyleri bulmaya yönelir ve onu düzeltmeye çalışır.  Yatırımcı parayı kaybetmemek, girişimci se bir şeyleri başarmak ister.

-Yatırımcı hayatı bir plan dahilinde sürdürür ve işini aksatmamak için planına sadık kalmaya çalışır. Girişimci ise zamanını işini devam ettirebilmek ve yeni bir şeyler ortaya koymak için ayırır.

-Yatırımcı kişiler hayatı önündeki fırsatları değerlendirebilecek bir şey olarak görürken, girişimci ise hayatı görev yeri olarak görür.

Kısaca anlatmak gerekirse yatırımcı adını verdiğimiz kişilerin ellerinde belli bir paraları vardır ve çeşitli yollar arayarak bu paraya katlamak ve arttırmak isterler. Girişimciler ise yatırımcılara geliştirdiği iş ve hizmetler sayesinde yatırım alanı oluştururlar. Yatırımcı ve girişimcinin ortak projeler altında buluşması hem kendilerine hem de altlarında çalışacak işçilere fayda sağlar.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir