2019 Lisans ve Önlisans Mezunları Yeni Askerlik Sistemi – BekçiAlımı

2019 Lisans ve Önlisans Mezunları Yeni Askerlik Sistemi

2019 yılından itibaren uygulanacak olan yeni askerlik sistemi detayları açıklandı. Milyonları ilgilendiren yeni askerlik sisteminin tüm detayları, bedelli durumu, lisans mezunlarının askerlik zamanı ve diğer tüm askerlik süresi ve işleyişi ile ilgili yeni sistem artık netleşmiş durumda. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sistemi ile ilgili merak edilen tüm unsurları kamuoyu ile paylaştı. İşte yeni askerlik sistemimiz:

2019 Askerlik Sisteminin Avantajları:

  • TSK ihtiyaçlarına göre esnek ve uygulanabilir.
  • Geleceği öngörülebilir, planlama yapılabilir ve ihtiyaçları karşılar.
  • Askerlik gibi ülke için önemli olan bir kurumda sürekliliği sağlıyor.
  • Askerlik sistemi ile eğitimli kadroların oluşması ve mesleki kariyer imkanlarının netleşmesini sağlıyor.

2019 Lisans – Önlisans Mezunları Yeni Askerlik Sistemi

MYO mezunları 2019 da askerlik için yedek subay statüsündedir. İlk  olarak 2 ay temel eğitim alacaklar. 10 ay görev yapacak olan bu kişiler toplamda 12 ay hizmet sunacaklar. 10 ay boyunca maaş alacaklar ve ilk iki hay harçlık alacaklar. Daha sonra astsubay  ve sonrasında subay olarak kariyerlerine devam edebilecekler. Dilerlerse 2 ay temel eğitimden sonra bedelli askerlikten faydalanıp terhis olabilecekler.

Lisans ve önlisans mezunları 2019 da askerlik için yedek subay statüsündedir. İlk  olarak 2 ay temel eğitim alacaklar. 10 ay görev yapacak olan bu kişiler toplamda 12 ay hizmet sunacaklar. 10 ay boyunca maaş alacaklar ve ilk iki hay harçlık alacaklar. Daha sonra  subay olarak kariyerlerine devam edebilecekler. Dilerlerse 2 ay temel eğitimden sonra bedelli askerlikten faydalanıp terhis olabilecekler.

Yazar: Utku DEMİR

Merhaba. Ankara'da ikamet etmekteyim. Bekçilik mesleğine aday biriyim. Sitemize haber yazmakta ve kullanıcılardan gelen yorumları cevaplamaktayım. Bana ulaşmak için e-posta adresimi kullanabilirsiniz. (iletisim@bekcialimi.com)

Bir Soru

  1. Lisans mezunu olarak 28 yaşında askerlerliğe başladığımızda 12 ay sonunda subaylığa geçiş yapabiliyormuyuz? Yoksa yaş 29 olduğu için olamıyormuyuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir